Analyse af forventet energiforbrug og indeklima via et ALFA og BETA koncept - Københavns Energi som Case

PSO-projekt, Energirigtig bygningsautomation. Fase 1 - forundersøgelse

Michael Tøgersen, Henrik Brohus, Rasmus Lund Jensen

Research output: Book/ReportReportResearch

1686 Downloads (Pure)

Abstract

Projektets formål er at undersøge besparelsespotentialet for energiforbruget med udgangspunkt i bygningen, hvor Københavns Energis domicil er lokaliseret. Til dette formål undersøges sammenhængen mellem fleksible indeklimakrav, reguleringsfilosofi, energiforbrug og omkostninger. Der tages derfor udgangspunkt i, hvordan bygningen styres i dag samt forventningsklassen1, hvor der udvælges et udsnit af bygningen, der giver et tilstrækkeligt detaljeret billede af bygningens virkemåde. Herefter defineres et såkaldt ALFA og BETA koncept, hvor ALFA-konceptet svarer til en bygning med naturlig ventilation, hvor der modsat anvendes mekanisk ventilation med køling for BETA-konceptet. Dette resulterer i forskellig ventilations- og styringsmæssig bestykning af bygningen.

Original languageDanish
Place of PublicationAalborg
PublisherDepartment of Civil Engineering, Aalborg University
Number of pages135
Publication statusPublished - 2009
SeriesDCE Technical reports
Number60

Cite this

@book{247a370009a411df9142000ea68e967b,
title = "Analyse af forventet energiforbrug og indeklima via et ALFA og BETA koncept - K{\o}benhavns Energi som Case: PSO-projekt, Energirigtig bygningsautomation. Fase 1 - forunders{\o}gelse",
abstract = "Projektets form{\aa}l er at unders{\o}ge besparelsespotentialet for energiforbruget med udgangspunkt i bygningen, hvor K{\o}benhavns Energis domicil er lokaliseret. Til dette form{\aa}l unders{\o}ges sammenh{\ae}ngen mellem fleksible indeklimakrav, reguleringsfilosofi, energiforbrug og omkostninger. Der tages derfor udgangspunkt i, hvordan bygningen styres i dag samt forventningsklassen1, hvor der udv{\ae}lges et udsnit af bygningen, der giver et tilstr{\ae}kkeligt detaljeret billede af bygningens virkem{\aa}de. Herefter defineres et s{\aa}kaldt ALFA og BETA koncept, hvor ALFA-konceptet svarer til en bygning med naturlig ventilation, hvor der modsat anvendes mekanisk ventilation med k{\o}ling for BETA-konceptet. Dette resulterer i forskellig ventilations- og styringsm{\ae}ssig bestykning af bygningen.",
keywords = "Besparelsespotentialer, Energiforbrug, Indeklima, Ventilation, ALFA koncept, BETA koncept",
author = "Michael T{\o}gersen and Henrik Brohus and Jensen, {Rasmus Lund}",
note = "Bilag: 65 pp.",
year = "2009",
language = "Dansk",
publisher = "Department of Civil Engineering, Aalborg University",
address = "Danmark",

}

Analyse af forventet energiforbrug og indeklima via et ALFA og BETA koncept - Københavns Energi som Case : PSO-projekt, Energirigtig bygningsautomation. Fase 1 - forundersøgelse. / Tøgersen, Michael; Brohus, Henrik; Jensen, Rasmus Lund.

Aalborg : Department of Civil Engineering, Aalborg University, 2009. 135 p. (DCE Technical reports; No. 60).

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Analyse af forventet energiforbrug og indeklima via et ALFA og BETA koncept - Københavns Energi som Case

T2 - PSO-projekt, Energirigtig bygningsautomation. Fase 1 - forundersøgelse

AU - Tøgersen, Michael

AU - Brohus, Henrik

AU - Jensen, Rasmus Lund

N1 - Bilag: 65 pp.

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Projektets formål er at undersøge besparelsespotentialet for energiforbruget med udgangspunkt i bygningen, hvor Københavns Energis domicil er lokaliseret. Til dette formål undersøges sammenhængen mellem fleksible indeklimakrav, reguleringsfilosofi, energiforbrug og omkostninger. Der tages derfor udgangspunkt i, hvordan bygningen styres i dag samt forventningsklassen1, hvor der udvælges et udsnit af bygningen, der giver et tilstrækkeligt detaljeret billede af bygningens virkemåde. Herefter defineres et såkaldt ALFA og BETA koncept, hvor ALFA-konceptet svarer til en bygning med naturlig ventilation, hvor der modsat anvendes mekanisk ventilation med køling for BETA-konceptet. Dette resulterer i forskellig ventilations- og styringsmæssig bestykning af bygningen.

AB - Projektets formål er at undersøge besparelsespotentialet for energiforbruget med udgangspunkt i bygningen, hvor Københavns Energis domicil er lokaliseret. Til dette formål undersøges sammenhængen mellem fleksible indeklimakrav, reguleringsfilosofi, energiforbrug og omkostninger. Der tages derfor udgangspunkt i, hvordan bygningen styres i dag samt forventningsklassen1, hvor der udvælges et udsnit af bygningen, der giver et tilstrækkeligt detaljeret billede af bygningens virkemåde. Herefter defineres et såkaldt ALFA og BETA koncept, hvor ALFA-konceptet svarer til en bygning med naturlig ventilation, hvor der modsat anvendes mekanisk ventilation med køling for BETA-konceptet. Dette resulterer i forskellig ventilations- og styringsmæssig bestykning af bygningen.

KW - Besparelsespotentialer

KW - Energiforbrug

KW - Indeklima

KW - Ventilation

KW - ALFA koncept

KW - BETA koncept

M3 - Rapport

BT - Analyse af forventet energiforbrug og indeklima via et ALFA og BETA koncept - Københavns Energi som Case

PB - Department of Civil Engineering, Aalborg University

CY - Aalborg

ER -