Anprisninger som "komposterbar" og "bionedbrydelig" er ikke nødvendigvis det miljømæssigt bedste

Translated title of the contribution: Claims like "compostable" and "biodegradable" are not necessarily the best environmentally

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

Abstract

I disse år lancerer en række virksomheder produkter af bioplast. Produkter af bioplast lanceres som et alternativ til det, man kan kalde ”konventionel” eller ”traditionel” plast, som er fremstillet af fossile, ikke-fornybare ressourcer i form af olie og naturgas, og som yderligere bidrager til klimabelastning, når produktet efter endt brug afbrændes. Også en række produkter af pap og blanding af pap og bioplast lanceres i disse ord med anprisninger som ”komposterbar” og bionedbrydelig”.

Man skal som virksomhed eller forbruger passe på ikke at lade sig forlede af stavelser som ”bio-” og ord som ”komposterbar” og bionedbrydelig” og tro, at dette betyder at et materiale eller et produkt dermed er bæredygtigt og uden klimabelastning eller andre former for miljøbelastning. I indlægget introduceres nogle begreber og vurderingsmetoder for biobaserede materialer.
Translated title of the contributionClaims like "compostable" and "biodegradable" are not necessarily the best environmentally
Original languageDanish
Publication date4 Oct 2019
PublisherIngeniøren
Number of pages3
Publication statusPublished - 4 Oct 2019

Keywords

  • bionedbrydelig
  • komposterbar
  • emballage
  • biobaseret materiale
  • cirkulær økonomi
  • miljøanprisning

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Claims like "compostable" and "biodegradable" are not necessarily the best environmentally'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this