Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger: Forbedring af energieffektivitet og indeklima

Jørgen Rose, Rasmus Lund Jensen, Per Heiselberg, Magne Hansen, Ane Mette Walter, Camilla le Dous, Niels Uhre Christensen

Research output: Book/ReportReportCommunication

Abstract

Formålet med nærværende projekt er at opbygge grundlaget for anvendelsen af faseskiftende materialer til at forbedre temperaturforholdene om sommeren i fremtidens bygninger. Bygningernes varmekapacitet har stor betydning for at undgå risikoen for overtemperaturer om sommeren og for at reducere kølebehovet. Bygningernes aktive varmekapacitet kan øges markant ved at anvende faseskiftende materialer (PCM), hvor der akkumuleres betydelige energimængder ved selv små temperaturstigninger, når materialet skifter fase fra fast form til flydende.

Med de nye energibestemmelser i Bygningsreglementet fra april 2006, stramningen af bestemmelserne i 2010 og 2015 samt den planlagte introduktion af krav på passivhusniveau vil det være nødvendigt, at fremtidens bygninger kan holdes komfortable om sommeren, uden at det kræver ekstra elforbrug til ventilation og mekanisk køling.
Original languageDanish
Place of PublicationHørsholm
PublisherSBI forlag
Number of pages52
ISBN (Electronic)978-87-563-1528-9
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  Cite this

  Rose, Jørgen ; Jensen, Rasmus Lund ; Heiselberg, Per ; Hansen, Magne ; Walter, Ane Mette ; le Dous, Camilla ; Christensen, Niels Uhre. / Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger : Forbedring af energieffektivitet og indeklima. Hørsholm : SBI forlag, 2011. 52 p.
  @book{d207a71edb9b478bbfa8a681fd6c3a5e,
  title = "Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger: Forbedring af energieffektivitet og indeklima",
  abstract = "Form{\aa}let med n{\ae}rv{\ae}rende projekt er at opbygge grundlaget for anvendelsen af faseskiftende materialer til at forbedre temperaturforholdene om sommeren i fremtidens bygninger. Bygningernes varmekapacitet har stor betydning for at undg{\aa} risikoen for overtemperaturer om sommeren og for at reducere k{\o}lebehovet. Bygningernes aktive varmekapacitet kan {\o}ges markant ved at anvende faseskiftende materialer (PCM), hvor der akkumuleres betydelige energim{\ae}ngder ved selv sm{\aa} temperaturstigninger, n{\aa}r materialet skifter fase fra fast form til flydende.Med de nye energibestemmelser i Bygningsreglementet fra april 2006, stramningen af bestemmelserne i 2010 og 2015 samt den planlagte introduktion af krav p{\aa} passivhusniveau vil det v{\ae}re n{\o}dvendigt, at fremtidens bygninger kan holdes komfortable om sommeren, uden at det kr{\ae}ver ekstra elforbrug til ventilation og mekanisk k{\o}ling.",
  keywords = "Faseskiftende Materiale, Energibesparelse, Indeklima",
  author = "J{\o}rgen Rose and Jensen, {Rasmus Lund} and Per Heiselberg and Magne Hansen and Walter, {Ane Mette} and {le Dous}, Camilla and Christensen, {Niels Uhre}",
  year = "2011",
  language = "Dansk",
  publisher = "SBI forlag",

  }

  Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger : Forbedring af energieffektivitet og indeklima. / Rose, Jørgen; Jensen, Rasmus Lund; Heiselberg, Per; Hansen, Magne; Walter, Ane Mette; le Dous, Camilla; Christensen, Niels Uhre.

  Hørsholm : SBI forlag, 2011. 52 p.

  Research output: Book/ReportReportCommunication

  TY - RPRT

  T1 - Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger

  T2 - Forbedring af energieffektivitet og indeklima

  AU - Rose, Jørgen

  AU - Jensen, Rasmus Lund

  AU - Heiselberg, Per

  AU - Hansen, Magne

  AU - Walter, Ane Mette

  AU - le Dous, Camilla

  AU - Christensen, Niels Uhre

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Formålet med nærværende projekt er at opbygge grundlaget for anvendelsen af faseskiftende materialer til at forbedre temperaturforholdene om sommeren i fremtidens bygninger. Bygningernes varmekapacitet har stor betydning for at undgå risikoen for overtemperaturer om sommeren og for at reducere kølebehovet. Bygningernes aktive varmekapacitet kan øges markant ved at anvende faseskiftende materialer (PCM), hvor der akkumuleres betydelige energimængder ved selv små temperaturstigninger, når materialet skifter fase fra fast form til flydende.Med de nye energibestemmelser i Bygningsreglementet fra april 2006, stramningen af bestemmelserne i 2010 og 2015 samt den planlagte introduktion af krav på passivhusniveau vil det være nødvendigt, at fremtidens bygninger kan holdes komfortable om sommeren, uden at det kræver ekstra elforbrug til ventilation og mekanisk køling.

  AB - Formålet med nærværende projekt er at opbygge grundlaget for anvendelsen af faseskiftende materialer til at forbedre temperaturforholdene om sommeren i fremtidens bygninger. Bygningernes varmekapacitet har stor betydning for at undgå risikoen for overtemperaturer om sommeren og for at reducere kølebehovet. Bygningernes aktive varmekapacitet kan øges markant ved at anvende faseskiftende materialer (PCM), hvor der akkumuleres betydelige energimængder ved selv små temperaturstigninger, når materialet skifter fase fra fast form til flydende.Med de nye energibestemmelser i Bygningsreglementet fra april 2006, stramningen af bestemmelserne i 2010 og 2015 samt den planlagte introduktion af krav på passivhusniveau vil det være nødvendigt, at fremtidens bygninger kan holdes komfortable om sommeren, uden at det kræver ekstra elforbrug til ventilation og mekanisk køling.

  KW - Faseskiftende Materiale

  KW - Energibesparelse

  KW - Indeklima

  M3 - Rapport

  BT - Anvendelse af faseskiftende materialer i fremtidens bygninger

  PB - SBI forlag

  CY - Hørsholm

  ER -