At tænke ledelses- og organisationsudvikling med John Shotter

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Abstract

John Shotter tilbyder os et radikalt nyt syn på organisation og ledelse, og i forbindelse med mit arbejde med ledelse og organisatorisk læring, har Shotters idéverden været yderst berigende og brugbar for mig i forhold til at facilitere og forstå dialogiske processer. I nærværende artikel vil jeg introducere til min forståelse af de af Shotters begreber og idéer, som har inspireret mig allermest, både i min praksis som akademiker og som konsulent, blandt andet i forbindelse med mit igangværende ph.d.-projekt. Projektet omhandler udvikling af en metode til træning af ledere og medarbejdere i kommunikative og relationelle kompetencer via brug af rollespil kombineret med supervision og reflekterende team. Endelig vil jeg i sidste del af kapitlet perspektivere Shotters tænkning og spidsformulere en række konkrete anbefalinger til ledere og andre, der gerne vil skærpe deres kommunikative kompetencer i en organisatorisk kontekst.
Original languageDanish
Title of host publicationBevægelige verdener : Prospektive begreber til situerede sociale undersøgelser
EditorsMarianne Kølle
Number of pages16
Volume1
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherForlaget Mindspace
Publication date2015
Edition1
Pages196-217
Chapter2
ISBN (Print)978-87-92542-59-5
ISBN (Electronic)978-87-92542-60-1
Publication statusPublished - 2015

Cite this

Hersted, L. (2015). At tænke ledelses- og organisationsudvikling med John Shotter. In M. Kølle (Ed.), Bevægelige verdener : Prospektive begreber til situerede sociale undersøgelser (1 ed., Vol. 1, pp. 196-217). København: Forlaget Mindspace.
Hersted, Lone. / At tænke ledelses- og organisationsudvikling med John Shotter. Bevægelige verdener : Prospektive begreber til situerede sociale undersøgelser. editor / Marianne Kølle. Vol. 1 1. ed. København : Forlaget Mindspace, 2015. pp. 196-217
@inbook{3d744af88ac943ada6807ae521ba84cc,
title = "At t{\ae}nke ledelses- og organisationsudvikling med John Shotter",
abstract = "John Shotter tilbyder os et radikalt nyt syn p{\aa} organisation og ledelse, og i forbindelse med mit arbejde med ledelse og organisatorisk l{\ae}ring, har Shotters id{\'e}verden v{\ae}ret yderst berigende og brugbar for mig i forhold til at facilitere og forst{\aa} dialogiske processer. I n{\ae}rv{\ae}rende artikel vil jeg introducere til min forst{\aa}else af de af Shotters begreber og id{\'e}er, som har inspireret mig allermest, b{\aa}de i min praksis som akademiker og som konsulent, blandt andet i forbindelse med mit igangv{\ae}rende ph.d.-projekt. Projektet omhandler udvikling af en metode til tr{\ae}ning af ledere og medarbejdere i kommunikative og relationelle kompetencer via brug af rollespil kombineret med supervision og reflekterende team. Endelig vil jeg i sidste del af kapitlet perspektivere Shotters t{\ae}nkning og spidsformulere en r{\ae}kke konkrete anbefalinger til ledere og andre, der gerne vil sk{\ae}rpe deres kommunikative kompetencer i en organisatorisk kontekst.",
keywords = "Ledelse, organisation, responsivitet, joint action, relationer, kommunikation",
author = "Lone Hersted",
year = "2015",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-92542-59-5",
volume = "1",
pages = "196--217",
editor = "Marianne K{\o}lle",
booktitle = "Bev{\ae}gelige verdener",
publisher = "Forlaget Mindspace",
edition = "1",

}

Hersted, L 2015, At tænke ledelses- og organisationsudvikling med John Shotter. in M Kølle (ed.), Bevægelige verdener : Prospektive begreber til situerede sociale undersøgelser. 1 edn, vol. 1, Forlaget Mindspace, København, pp. 196-217.

At tænke ledelses- og organisationsudvikling med John Shotter. / Hersted, Lone.

Bevægelige verdener : Prospektive begreber til situerede sociale undersøgelser. ed. / Marianne Kølle. Vol. 1 1. ed. København : Forlaget Mindspace, 2015. p. 196-217.

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

TY - CHAP

T1 - At tænke ledelses- og organisationsudvikling med John Shotter

AU - Hersted, Lone

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - John Shotter tilbyder os et radikalt nyt syn på organisation og ledelse, og i forbindelse med mit arbejde med ledelse og organisatorisk læring, har Shotters idéverden været yderst berigende og brugbar for mig i forhold til at facilitere og forstå dialogiske processer. I nærværende artikel vil jeg introducere til min forståelse af de af Shotters begreber og idéer, som har inspireret mig allermest, både i min praksis som akademiker og som konsulent, blandt andet i forbindelse med mit igangværende ph.d.-projekt. Projektet omhandler udvikling af en metode til træning af ledere og medarbejdere i kommunikative og relationelle kompetencer via brug af rollespil kombineret med supervision og reflekterende team. Endelig vil jeg i sidste del af kapitlet perspektivere Shotters tænkning og spidsformulere en række konkrete anbefalinger til ledere og andre, der gerne vil skærpe deres kommunikative kompetencer i en organisatorisk kontekst.

AB - John Shotter tilbyder os et radikalt nyt syn på organisation og ledelse, og i forbindelse med mit arbejde med ledelse og organisatorisk læring, har Shotters idéverden været yderst berigende og brugbar for mig i forhold til at facilitere og forstå dialogiske processer. I nærværende artikel vil jeg introducere til min forståelse af de af Shotters begreber og idéer, som har inspireret mig allermest, både i min praksis som akademiker og som konsulent, blandt andet i forbindelse med mit igangværende ph.d.-projekt. Projektet omhandler udvikling af en metode til træning af ledere og medarbejdere i kommunikative og relationelle kompetencer via brug af rollespil kombineret med supervision og reflekterende team. Endelig vil jeg i sidste del af kapitlet perspektivere Shotters tænkning og spidsformulere en række konkrete anbefalinger til ledere og andre, der gerne vil skærpe deres kommunikative kompetencer i en organisatorisk kontekst.

KW - Ledelse

KW - organisation

KW - responsivitet

KW - joint action

KW - relationer

KW - kommunikation

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-92542-59-5

VL - 1

SP - 196

EP - 217

BT - Bevægelige verdener

A2 - Kølle, Marianne

PB - Forlaget Mindspace

CY - København

ER -

Hersted L. At tænke ledelses- og organisationsudvikling med John Shotter. In Kølle M, editor, Bevægelige verdener : Prospektive begreber til situerede sociale undersøgelser. 1 ed. Vol. 1. København: Forlaget Mindspace. 2015. p. 196-217