Auditorisk rytmestøttet gangtræning efter erhvervet hjerneskade

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

193 Downloads (Pure)

Abstract

Patienter med erhvervet hjerneskade, Parkinsons sygdom og andre neurologiske sygdomme har ofte behov for genoptræning af gangfunktionen. I artiklen beskrives, hvordan man med en smartphone og apps kan finde musik i det rigtige tempo, så den kan benyttes til at træne patienternes gangfunktion. Hvis gangen er meget ustabil, kan det være nødvendigt at støtte gangen med musik, der løbende tilpasses patienten. Patienter kan også profitere motorisk af selv at spille eller synge i forbindelse med træningen. På fysio.dk præsenteres et videoeksempel med rytmestøttet gangtræning.
Original languageDanish
JournalFysioterapeuten
Volume11
Pages (from-to)32-35
ISSN0016-3384
Publication statusPublished - 1 Dec 2016

Cite this

@article{3579ee438c544d10864e4e69ad297bc3,
title = "Auditorisk rytmest{\o}ttet gangtr{\ae}ning efter erhvervet hjerneskade",
abstract = "Patienter med erhvervet hjerneskade, Parkinsons sygdom og andre neurologiske sygdomme har ofte behov for genoptr{\ae}ning af gangfunktionen. I artiklen beskrives, hvordan man med en smartphone og apps kan finde musik i det rigtige tempo, s{\aa} den kan benyttes til at tr{\ae}ne patienternes gangfunktion. Hvis gangen er meget ustabil, kan det v{\ae}re n{\o}dvendigt at st{\o}tte gangen med musik, der l{\o}bende tilpasses patienten. Patienter kan ogs{\aa} profitere motorisk af selv at spille eller synge i forbindelse med tr{\ae}ningen. P{\aa} fysio.dk pr{\ae}senteres et videoeksempel med rytmest{\o}ttet gangtr{\ae}ning.",
author = "Hald, {S{\o}ren Vester}",
year = "2016",
month = "12",
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "11",
pages = "32--35",
journal = "Fysioterapeuten",
issn = "0016-3384",
publisher = "Norsk Fysioterapeutforbund",

}

Auditorisk rytmestøttet gangtræning efter erhvervet hjerneskade. / Hald, Søren Vester.

In: Fysioterapeuten, Vol. 11, 01.12.2016, p. 32-35.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Auditorisk rytmestøttet gangtræning efter erhvervet hjerneskade

AU - Hald, Søren Vester

PY - 2016/12/1

Y1 - 2016/12/1

N2 - Patienter med erhvervet hjerneskade, Parkinsons sygdom og andre neurologiske sygdomme har ofte behov for genoptræning af gangfunktionen. I artiklen beskrives, hvordan man med en smartphone og apps kan finde musik i det rigtige tempo, så den kan benyttes til at træne patienternes gangfunktion. Hvis gangen er meget ustabil, kan det være nødvendigt at støtte gangen med musik, der løbende tilpasses patienten. Patienter kan også profitere motorisk af selv at spille eller synge i forbindelse med træningen. På fysio.dk præsenteres et videoeksempel med rytmestøttet gangtræning.

AB - Patienter med erhvervet hjerneskade, Parkinsons sygdom og andre neurologiske sygdomme har ofte behov for genoptræning af gangfunktionen. I artiklen beskrives, hvordan man med en smartphone og apps kan finde musik i det rigtige tempo, så den kan benyttes til at træne patienternes gangfunktion. Hvis gangen er meget ustabil, kan det være nødvendigt at støtte gangen med musik, der løbende tilpasses patienten. Patienter kan også profitere motorisk af selv at spille eller synge i forbindelse med træningen. På fysio.dk præsenteres et videoeksempel med rytmestøttet gangtræning.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 11

SP - 32

EP - 35

JO - Fysioterapeuten

JF - Fysioterapeuten

SN - 0016-3384

ER -