Abstract

At forsøge at tage den bedste beslutning uden at have den tilstrækkelige viden til at tage denne beslutning udgør på den ene side et paradoks. På den anden side er det også en konsekvens af at eksistere i en verden i konstant udvikling. I systemer med mange parametre kan nogle parametre være indbyrdes modstridende, hvilket gør selve ideen om den bedste logiske løsning til et paradoks i sig selv. Sådanne systemer fordrer et mix af beslutningskraft og tilgængelig data. Projektets forslag til løsning går derfor efter en synliggørelse af de prioriteter der træffes i designets tidligere processer, og derved understøtte dialogen så de parametre der bringes i spil er tydelige for alle parter. Igennem projektperioden har netop forholdet mellem beslutninger og tilgængelige data dukket op i forskellige sammenhænge og med forskellige perspektiver. Det er derfor fundet hensigtsmæssigt at sætte ord på disse perspektiver i form af en række mindre ’artikler’, der tilsammen søger at afspejle udfordringer og baggrunde for disse perspektiver. Artiklerne er søgt skrevet så de kan læses uafhængigt, eller i spredt fægtning alt efter læserens her og nu interesse. Men samlet set søger vi at give et mere fyldestgørende billede af feltet. Artiklerne er grundlæggende udarbejdet ud fra spørgsmål, der mere eller mindre er opstået gennem projektet og som på næste side præsenteres i en kort form.
Original languageDanish
Number of pages30
Publication statusPublished - 2018
EventBæredygtighed i de tidlige designfaser - fokus, koncepter og værktøj - A.C. Meyers Vænge 15, København, Denmark
Duration: 29 May 2018 → …

Workshop

WorkshopBæredygtighed i de tidlige designfaser - fokus, koncepter og værktøj
LocationA.C. Meyers Vænge 15
CountryDenmark
CityKøbenhavn
Period29/05/2018 → …

Cite this

@book{1281ed3a4de044d993531b68709f2b1b,
title = "B{\ae}redygtighedsparadokset",
abstract = "At fors{\o}ge at tage den bedste beslutning uden at have den tilstr{\ae}kkelige viden til at tage denne beslutning udg{\o}r p{\aa} den ene side et paradoks. P{\aa} den anden side er det ogs{\aa} en konsekvens af at eksistere i en verden i konstant udvikling. I systemer med mange parametre kan nogle parametre v{\ae}re indbyrdes modstridende, hvilket g{\o}r selve ideen om den bedste logiske l{\o}sning til et paradoks i sig selv. S{\aa}danne systemer fordrer et mix af beslutningskraft og tilg{\ae}ngelig data. Projektets forslag til l{\o}sning g{\aa}r derfor efter en synligg{\o}relse af de prioriteter der tr{\ae}ffes i designets tidligere processer, og derved underst{\o}tte dialogen s{\aa} de parametre der bringes i spil er tydelige for alle parter. Igennem projektperioden har netop forholdet mellem beslutninger og tilg{\ae}ngelige data dukket op i forskellige sammenh{\ae}nge og med forskellige perspektiver. Det er derfor fundet hensigtsm{\ae}ssigt at s{\ae}tte ord p{\aa} disse perspektiver i form af en r{\ae}kke mindre ’artikler’, der tilsammen s{\o}ger at afspejle udfordringer og baggrunde for disse perspektiver. Artiklerne er s{\o}gt skrevet s{\aa} de kan l{\ae}ses uafh{\ae}ngigt, eller i spredt f{\ae}gtning alt efter l{\ae}serens her og nu interesse. Men samlet set s{\o}ger vi at give et mere fyldestg{\o}rende billede af feltet. Artiklerne er grundl{\ae}ggende udarbejdet ud fra sp{\o}rgsm{\aa}l, der mere eller mindre er opst{\aa}et gennem projektet og som p{\aa} n{\ae}ste side pr{\ae}senteres i en kort form.",
author = "S{\o}rensen, {Nils Lykke} and {\O}ien, {Turid Borgestrand} and Simon Skj{\"o}ld and Frandsen, {Anne Kathrine} and Anne Beim",
year = "2018",
language = "Dansk",

}

Bæredygtighedsparadokset. / Sørensen, Nils Lykke; Øien, Turid Borgestrand; Skjöld, Simon; Frandsen, Anne Kathrine; Beim, Anne.

2018. 30 p.

Research output: Book/ReportReportCommunication

TY - RPRT

T1 - Bæredygtighedsparadokset

AU - Sørensen, Nils Lykke

AU - Øien, Turid Borgestrand

AU - Skjöld, Simon

AU - Frandsen, Anne Kathrine

AU - Beim, Anne

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - At forsøge at tage den bedste beslutning uden at have den tilstrækkelige viden til at tage denne beslutning udgør på den ene side et paradoks. På den anden side er det også en konsekvens af at eksistere i en verden i konstant udvikling. I systemer med mange parametre kan nogle parametre være indbyrdes modstridende, hvilket gør selve ideen om den bedste logiske løsning til et paradoks i sig selv. Sådanne systemer fordrer et mix af beslutningskraft og tilgængelig data. Projektets forslag til løsning går derfor efter en synliggørelse af de prioriteter der træffes i designets tidligere processer, og derved understøtte dialogen så de parametre der bringes i spil er tydelige for alle parter. Igennem projektperioden har netop forholdet mellem beslutninger og tilgængelige data dukket op i forskellige sammenhænge og med forskellige perspektiver. Det er derfor fundet hensigtsmæssigt at sætte ord på disse perspektiver i form af en række mindre ’artikler’, der tilsammen søger at afspejle udfordringer og baggrunde for disse perspektiver. Artiklerne er søgt skrevet så de kan læses uafhængigt, eller i spredt fægtning alt efter læserens her og nu interesse. Men samlet set søger vi at give et mere fyldestgørende billede af feltet. Artiklerne er grundlæggende udarbejdet ud fra spørgsmål, der mere eller mindre er opstået gennem projektet og som på næste side præsenteres i en kort form.

AB - At forsøge at tage den bedste beslutning uden at have den tilstrækkelige viden til at tage denne beslutning udgør på den ene side et paradoks. På den anden side er det også en konsekvens af at eksistere i en verden i konstant udvikling. I systemer med mange parametre kan nogle parametre være indbyrdes modstridende, hvilket gør selve ideen om den bedste logiske løsning til et paradoks i sig selv. Sådanne systemer fordrer et mix af beslutningskraft og tilgængelig data. Projektets forslag til løsning går derfor efter en synliggørelse af de prioriteter der træffes i designets tidligere processer, og derved understøtte dialogen så de parametre der bringes i spil er tydelige for alle parter. Igennem projektperioden har netop forholdet mellem beslutninger og tilgængelige data dukket op i forskellige sammenhænge og med forskellige perspektiver. Det er derfor fundet hensigtsmæssigt at sætte ord på disse perspektiver i form af en række mindre ’artikler’, der tilsammen søger at afspejle udfordringer og baggrunde for disse perspektiver. Artiklerne er søgt skrevet så de kan læses uafhængigt, eller i spredt fægtning alt efter læserens her og nu interesse. Men samlet set søger vi at give et mere fyldestgørende billede af feltet. Artiklerne er grundlæggende udarbejdet ud fra spørgsmål, der mere eller mindre er opstået gennem projektet og som på næste side præsenteres i en kort form.

M3 - Rapport

BT - Bæredygtighedsparadokset

ER -