Barselsrettigheder til danske fædre – en win win situation

Lotte Bloksgaard, Anette Borchorst

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

10063 Downloads (Pure)

Abstract

Det er vigtigt at sikre selvstændige orlovsrettigheder til mænd i Danmark. Danske fædres orlovsrettigheder er i dag de svageste i Norden, og det er forklaringen på, at de også tager den næstkorteste orlov i nordisk sammenhæng. Den danske orlovslovgivning har været præget af blokpolitik, og forskning og viden har ikke spillet nogen større rolle for beslutningerne. Det er beklageligt, fordi det peger i retning af, at øremærket orlov til far skaber en win-win situation for fædre, børn og mødre, mener forskerne Lotte Bloksgaard og Anette Borchorst.

Original languageDanish
NewspaperKVINFO's webmagasin
Publication statusPublished - 13 Sep 2011

Cite this

@article{6521a83229b8461a99470f4c5b2ec726,
title = "Barselsrettigheder til danske f{\ae}dre – en win win situation",
abstract = "Det er vigtigt at sikre selvst{\ae}ndige orlovsrettigheder til m{\ae}nd i Danmark. Danske f{\ae}dres orlovsrettigheder er i dag de svageste i Norden, og det er forklaringen p{\aa}, at de ogs{\aa} tager den n{\ae}stkorteste orlov i nordisk sammenh{\ae}ng. Den danske orlovslovgivning har v{\ae}ret pr{\ae}get af blokpolitik, og forskning og viden har ikke spillet nogen st{\o}rre rolle for beslutningerne. Det er beklageligt, fordi det peger i retning af, at {\o}rem{\ae}rket orlov til far skaber en win-win situation for f{\ae}dre, b{\o}rn og m{\o}dre, mener forskerne Lotte Bloksgaard og Anette Borchorst.",
keywords = "{\O}rem{\ae}rket orlov til m{\ae}nd, barselsrettigheder",
author = "Lotte Bloksgaard and Anette Borchorst",
year = "2011",
month = "9",
day = "13",
language = "Dansk",
journal = "KVINFO's webmagasin",

}

Barselsrettigheder til danske fædre – en win win situation. / Bloksgaard, Lotte; Borchorst, Anette.

In: KVINFO's webmagasin, 13.09.2011.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

TY - INPR

T1 - Barselsrettigheder til danske fædre – en win win situation

AU - Bloksgaard, Lotte

AU - Borchorst, Anette

PY - 2011/9/13

Y1 - 2011/9/13

N2 - Det er vigtigt at sikre selvstændige orlovsrettigheder til mænd i Danmark. Danske fædres orlovsrettigheder er i dag de svageste i Norden, og det er forklaringen på, at de også tager den næstkorteste orlov i nordisk sammenhæng. Den danske orlovslovgivning har været præget af blokpolitik, og forskning og viden har ikke spillet nogen større rolle for beslutningerne. Det er beklageligt, fordi det peger i retning af, at øremærket orlov til far skaber en win-win situation for fædre, børn og mødre, mener forskerne Lotte Bloksgaard og Anette Borchorst.

AB - Det er vigtigt at sikre selvstændige orlovsrettigheder til mænd i Danmark. Danske fædres orlovsrettigheder er i dag de svageste i Norden, og det er forklaringen på, at de også tager den næstkorteste orlov i nordisk sammenhæng. Den danske orlovslovgivning har været præget af blokpolitik, og forskning og viden har ikke spillet nogen større rolle for beslutningerne. Det er beklageligt, fordi det peger i retning af, at øremærket orlov til far skaber en win-win situation for fædre, børn og mødre, mener forskerne Lotte Bloksgaard og Anette Borchorst.

KW - Øremærket orlov til mænd, barselsrettigheder

M3 - Bidrag til avis - Kronik

JO - KVINFO's webmagasin

JF - KVINFO's webmagasin

ER -