Basar Malmö: Kulturbaseret byudvikling

  Research output: Book/ReportReportCommunication

  Abstract

   

  Original languageDanish
  Place of PublicationMalmö, Sverige
  PublisherMalmö stadsbyggnadskontor
  Number of pages54
  ISBN (Print)978-91-633-1651-7
  Publication statusPublished - 2007

  Cite this

  Andersson, L., & Kiib, H. (2007). Basar Malmö: Kulturbaseret byudvikling. Malmö, Sverige: Malmö stadsbyggnadskontor.
  Andersson, Lasse ; Kiib, Hans. / Basar Malmö : Kulturbaseret byudvikling. Malmö, Sverige : Malmö stadsbyggnadskontor, 2007. 54 p.
  @book{b37d9c90015311dd8a22000ea68e967b,
  title = "Basar Malm{\"o}: Kulturbaseret byudvikling",
  abstract = "Hvordan kan vi gent{\ae}nke den mellem{\o}stlige markedsplads 'basaren' og bruge den som et koncept for en bredt orienteret byudviklingsstrategi? I Malm{\"o} b{\o}r det v{\ae}re en strategi, som s{\o}ger at koble akt{\o}rer og projekter i en fremtidig 'oplevelsesby', der v{\ae}rds{\ae}tter og fremmer interkulturel udveksling og nye innovative milj{\o}er, som er {\aa}bne for alle byens borgere. Med afs{\ae}t i fem punktvise analyser af omr{\aa}der den indre del omkring S{\"o}dra V{\"a}rvsbass{\"a}ngen, valgt som ramme for et scenarie for en basar. Valget af V{\"a}stra Hamnen begrundes med, at dette omr{\aa}de anses for at have det st{\o}rste strategiske potentiale, n{\aa}r m{\aa}let er at koble byens sociale, {\o}konomiske, kulturelle og vidensbaserede udviklingsmuligheder. Den traditionelle handelsbasar bruges som den initierende dynamo i et projekt, der udsp{\ae}nder en ny infrastruktur for bl{\o}de Malm{\"o}s nye interkulturelle landskaber. Det er en infrastruktur, der kobler til universitetet, det fremtidige 'Moving Media Center', MINC, havneaktiviteterne og det kollektive transportnet. Intentionen er at skabe nye interfaces mellem en offentlig oplevelsessti og de n{\ae}vnte akt{\o}rer og projekter omkring S{\"o}dra Varvsbass{\"a}ngen. Visionen er et interkulturelt og levende byomr{\aa}de, som v{\ae}rds{\ae}tter {\ae}gte forskellighed og kobler til resurserne hos Malm{\"o}s internationale befolkning. Projektet arbejder dermed videre med id{\'e}en om interkulturelle m{\o}depladser, som allerede er p{\aa}begyndt af Malm{\"o} Stadsbyggnadskontor.",
  keywords = "Vidensby, interkulturel udvikling, m{\o}depladser",
  author = "Lasse Andersson and Hans Kiib",
  year = "2007",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-91-633-1651-7",
  publisher = "Malm{\"o} stadsbyggnadskontor",

  }

  Andersson, L & Kiib, H 2007, Basar Malmö: Kulturbaseret byudvikling. Malmö stadsbyggnadskontor, Malmö, Sverige.

  Basar Malmö : Kulturbaseret byudvikling. / Andersson, Lasse; Kiib, Hans.

  Malmö, Sverige : Malmö stadsbyggnadskontor, 2007. 54 p.

  Research output: Book/ReportReportCommunication

  TY - RPRT

  T1 - Basar Malmö

  T2 - Kulturbaseret byudvikling

  AU - Andersson, Lasse

  AU - Kiib, Hans

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Hvordan kan vi gentænke den mellemøstlige markedsplads 'basaren' og bruge den som et koncept for en bredt orienteret byudviklingsstrategi? I Malmö bør det være en strategi, som søger at koble aktører og projekter i en fremtidig 'oplevelsesby', der værdsætter og fremmer interkulturel udveksling og nye innovative miljøer, som er åbne for alle byens borgere. Med afsæt i fem punktvise analyser af områder den indre del omkring Södra Värvsbassängen, valgt som ramme for et scenarie for en basar. Valget af Västra Hamnen begrundes med, at dette område anses for at have det største strategiske potentiale, når målet er at koble byens sociale, økonomiske, kulturelle og vidensbaserede udviklingsmuligheder. Den traditionelle handelsbasar bruges som den initierende dynamo i et projekt, der udspænder en ny infrastruktur for bløde Malmös nye interkulturelle landskaber. Det er en infrastruktur, der kobler til universitetet, det fremtidige 'Moving Media Center', MINC, havneaktiviteterne og det kollektive transportnet. Intentionen er at skabe nye interfaces mellem en offentlig oplevelsessti og de nævnte aktører og projekter omkring Södra Varvsbassängen. Visionen er et interkulturelt og levende byområde, som værdsætter ægte forskellighed og kobler til resurserne hos Malmös internationale befolkning. Projektet arbejder dermed videre med idéen om interkulturelle mødepladser, som allerede er påbegyndt af Malmö Stadsbyggnadskontor.

  AB - Hvordan kan vi gentænke den mellemøstlige markedsplads 'basaren' og bruge den som et koncept for en bredt orienteret byudviklingsstrategi? I Malmö bør det være en strategi, som søger at koble aktører og projekter i en fremtidig 'oplevelsesby', der værdsætter og fremmer interkulturel udveksling og nye innovative miljøer, som er åbne for alle byens borgere. Med afsæt i fem punktvise analyser af områder den indre del omkring Södra Värvsbassängen, valgt som ramme for et scenarie for en basar. Valget af Västra Hamnen begrundes med, at dette område anses for at have det største strategiske potentiale, når målet er at koble byens sociale, økonomiske, kulturelle og vidensbaserede udviklingsmuligheder. Den traditionelle handelsbasar bruges som den initierende dynamo i et projekt, der udspænder en ny infrastruktur for bløde Malmös nye interkulturelle landskaber. Det er en infrastruktur, der kobler til universitetet, det fremtidige 'Moving Media Center', MINC, havneaktiviteterne og det kollektive transportnet. Intentionen er at skabe nye interfaces mellem en offentlig oplevelsessti og de nævnte aktører og projekter omkring Södra Varvsbassängen. Visionen er et interkulturelt og levende byområde, som værdsætter ægte forskellighed og kobler til resurserne hos Malmös internationale befolkning. Projektet arbejder dermed videre med idéen om interkulturelle mødepladser, som allerede er påbegyndt af Malmö Stadsbyggnadskontor.

  KW - Vidensby, interkulturel udvikling, mødepladser

  M3 - Rapport

  SN - 978-91-633-1651-7

  BT - Basar Malmö

  PB - Malmö stadsbyggnadskontor

  CY - Malmö, Sverige

  ER -

  Andersson L, Kiib H. Basar Malmö: Kulturbaseret byudvikling. Malmö, Sverige: Malmö stadsbyggnadskontor, 2007. 54 p.