Bestemmelse af den maksimale lufthastighed i et luftkonditioneret lokales opholdszone

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

En række praktiske indblæsningsarmaturer vil danne en plan eller en tre-dimensional vægstråle i et lokale. Ved hjælp af en numerisk læsning af strømningsligningerne bestemmes savel den to-dimensionale som den tre-dimensionale strømning i lokaler med forskellige indblæsningsarmaturer og dimensioner. Der er opstillet diagrammer til bestemmelse af den maksimale hastighed i opholdszonen ved forskellige lokaledimensioner og ved anvendelse af forskellige indblæsningsarmaturer. Det vises at en anvendelse af en jævn fordelt varmekilde i et lokale med plan strømning giver anledning til forøgede hastigheder, og ved store belastninger, til nedfald af den indblæste stråle.
Original languageDanish
JournalVVS
Volume17
Issue number9
Number of pages7
ISSN0042-1944
Publication statusPublished - 1981
Externally publishedYes

Cite this

@article{c584cc8d6c87457084eac0d896f52871,
title = "Bestemmelse af den maksimale lufthastighed i et luftkonditioneret lokales opholdszone",
abstract = "En r{\ae}kke praktiske indbl{\ae}sningsarmaturer vil danne en plan eller en tre-dimensional v{\ae}gstr{\aa}le i et lokale. Ved hj{\ae}lp af en numerisk l{\ae}sning af str{\o}mningsligningerne bestemmes savel den to-dimensionale som den tre-dimensionale str{\o}mning i lokaler med forskellige indbl{\ae}sningsarmaturer og dimensioner. Der er opstillet diagrammer til bestemmelse af den maksimale hastighed i opholdszonen ved forskellige lokaledimensioner og ved anvendelse af forskellige indbl{\ae}sningsarmaturer. Det vises at en anvendelse af en j{\ae}vn fordelt varmekilde i et lokale med plan str{\o}mning giver anledning til for{\o}gede hastigheder, og ved store belastninger, til nedfald af den indbl{\ae}ste str{\aa}le.",
author = "Nielsen, {Peter V.}",
note = "S{\ae}rtryk.",
year = "1981",
language = "Dansk",
volume = "17",
journal = "VVS",
issn = "0042-1944",
publisher = "Foreningsblad for Danvak - Dansk Varme- og Klimateknisk samarbejde",
number = "9",

}

Bestemmelse af den maksimale lufthastighed i et luftkonditioneret lokales opholdszone. / Nielsen, Peter V.

In: VVS, Vol. 17, No. 9, 1981.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Bestemmelse af den maksimale lufthastighed i et luftkonditioneret lokales opholdszone

AU - Nielsen, Peter V.

N1 - Særtryk.

PY - 1981

Y1 - 1981

N2 - En række praktiske indblæsningsarmaturer vil danne en plan eller en tre-dimensional vægstråle i et lokale. Ved hjælp af en numerisk læsning af strømningsligningerne bestemmes savel den to-dimensionale som den tre-dimensionale strømning i lokaler med forskellige indblæsningsarmaturer og dimensioner. Der er opstillet diagrammer til bestemmelse af den maksimale hastighed i opholdszonen ved forskellige lokaledimensioner og ved anvendelse af forskellige indblæsningsarmaturer. Det vises at en anvendelse af en jævn fordelt varmekilde i et lokale med plan strømning giver anledning til forøgede hastigheder, og ved store belastninger, til nedfald af den indblæste stråle.

AB - En række praktiske indblæsningsarmaturer vil danne en plan eller en tre-dimensional vægstråle i et lokale. Ved hjælp af en numerisk læsning af strømningsligningerne bestemmes savel den to-dimensionale som den tre-dimensionale strømning i lokaler med forskellige indblæsningsarmaturer og dimensioner. Der er opstillet diagrammer til bestemmelse af den maksimale hastighed i opholdszonen ved forskellige lokaledimensioner og ved anvendelse af forskellige indblæsningsarmaturer. Det vises at en anvendelse af en jævn fordelt varmekilde i et lokale med plan strømning giver anledning til forøgede hastigheder, og ved store belastninger, til nedfald af den indblæste stråle.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 17

JO - VVS

JF - VVS

SN - 0042-1944

IS - 9

ER -