Borgernes viden om tilgængelighed er guld værd for bygherrer og it-folk

Lone Sigbrand, Lone Malmborg, Tue Byskov Bøtkjær

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

Abstract

I et debatindlæg skriver Tue Byskov Bøtkjær, Lone Sigbrand og Lone Malmborg, at en undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut viser, at meget nybyggeri ikke lever op til kravene om tilgængelighed, selvom det har været lovpligtigt siden 2008. De påpeger, at når tilgængeligheden halter, så går det især ud over personer med handicap, og at man i større grad bør inddrage borgere, når man skal skabe effektive løsninger. De tre skribenter er henholdsvis formand for Det Centrale Handicapråd, rådgiver ved Statens Byggeforskningsinstitut og lektor på IT-Universitetet i København.
Original languageDanish
JournalHerning Folkeblad
Pages (from-to)13
Number of pages1
Publication statusPublished - 3 Jan 2013

Cite this

@article{10da201e6368431ab28931bac4dd5294,
title = "Borgernes viden om tilg{\ae}ngelighed er guld v{\ae}rd for bygherrer og it-folk",
abstract = "I et debatindl{\ae}g skriver Tue Byskov B{\o}tkj{\ae}r, Lone Sigbrand og Lone Malmborg, at en unders{\o}gelse fra Statens Byggeforskningsinstitut viser, at meget nybyggeri ikke lever op til kravene om tilg{\ae}ngelighed, selvom det har v{\ae}ret lovpligtigt siden 2008. De p{\aa}peger, at n{\aa}r tilg{\ae}ngeligheden halter, s{\aa} g{\aa}r det is{\ae}r ud over personer med handicap, og at man i st{\o}rre grad b{\o}r inddrage borgere, n{\aa}r man skal skabe effektive l{\o}sninger. De tre skribenter er henholdsvis formand for Det Centrale Handicapr{\aa}d, r{\aa}dgiver ved Statens Byggeforskningsinstitut og lektor p{\aa} IT-Universitetet i K{\o}benhavn.",
author = "Lone Sigbrand and Lone Malmborg and {Byskov B{\o}tkj{\ae}r}, Tue",
year = "2013",
month = "1",
day = "3",
language = "Dansk",
pages = "13",
journal = "Herning Folkeblad",
publisher = "Mediehuset Herning Folkeblad",

}

Borgernes viden om tilgængelighed er guld værd for bygherrer og it-folk. / Sigbrand, Lone; Malmborg, Lone; Byskov Bøtkjær, Tue.

In: Herning Folkeblad, 03.01.2013, p. 13.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

TY - INPR

T1 - Borgernes viden om tilgængelighed er guld værd for bygherrer og it-folk

AU - Sigbrand, Lone

AU - Malmborg, Lone

AU - Byskov Bøtkjær, Tue

PY - 2013/1/3

Y1 - 2013/1/3

N2 - I et debatindlæg skriver Tue Byskov Bøtkjær, Lone Sigbrand og Lone Malmborg, at en undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut viser, at meget nybyggeri ikke lever op til kravene om tilgængelighed, selvom det har været lovpligtigt siden 2008. De påpeger, at når tilgængeligheden halter, så går det især ud over personer med handicap, og at man i større grad bør inddrage borgere, når man skal skabe effektive løsninger. De tre skribenter er henholdsvis formand for Det Centrale Handicapråd, rådgiver ved Statens Byggeforskningsinstitut og lektor på IT-Universitetet i København.

AB - I et debatindlæg skriver Tue Byskov Bøtkjær, Lone Sigbrand og Lone Malmborg, at en undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut viser, at meget nybyggeri ikke lever op til kravene om tilgængelighed, selvom det har været lovpligtigt siden 2008. De påpeger, at når tilgængeligheden halter, så går det især ud over personer med handicap, og at man i større grad bør inddrage borgere, når man skal skabe effektive løsninger. De tre skribenter er henholdsvis formand for Det Centrale Handicapråd, rådgiver ved Statens Byggeforskningsinstitut og lektor på IT-Universitetet i København.

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

SP - 13

JO - Herning Folkeblad

JF - Herning Folkeblad

ER -