Brugertilfredsstillende og energibesparende reguleringsstrategier for belysning: Afslutningsrapport PSO 346-034

Asta Logadóttir, Mette Hvass, Anne Bay, Johannes Møjen

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

Denne rapport handler om strategier for regulering af lys, der tilfredsstiller brugerne, og som har et højt energibesparelsespotentiale.
Første del af rapporten dokumenterer konklusioner fra et seminar om brugertilfredsstillende, energieffektive reguleringsstrategier, som blev afholdt på Glyptoteket i november 2015. Anden del dokumenterer brugerforsøg, der er gennemført for at undersøge, hvad der har betydning for brugernes tilfredshed, når de regulerer lys, og hvor stort energibesparelsespotentialet er for forskellige reguleringsstrategier. Resultaterne viser, at manuel lysregulering kan være både energieffektiv og tilfredsstillende for brugerne, samtidig med at minimumsniveauerne i de gældende lysstandarder bliver overholdt. Rapportens resultater forventes at kunne indgå i lysreguleringsstrategier, der kan anvendes til at udvikle eksisterende og nye lysinstallationer.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherSBi Forlag
Edition1. udgave
Number of pages38
ISBN (Electronic)978-87-563-1833-4
Publication statusPublished - Feb 2017
SeriesSBI
Number2017:03

Cite this

Logadóttir, A., Hvass, M., Bay, A., & Møjen, J. (2017). Brugertilfredsstillende og energibesparende reguleringsstrategier for belysning: Afslutningsrapport PSO 346-034. (1. udgave ed.) København: SBi Forlag. SBI, No. 2017:03
Logadóttir, Asta ; Hvass, Mette ; Bay, Anne ; Møjen, Johannes. / Brugertilfredsstillende og energibesparende reguleringsstrategier for belysning : Afslutningsrapport PSO 346-034. 1. udgave ed. København : SBi Forlag, 2017. 38 p. (SBI; No. 2017:03).
@book{137c2c7cb2744e79b9add09c8b8878a0,
title = "Brugertilfredsstillende og energibesparende reguleringsstrategier for belysning: Afslutningsrapport PSO 346-034",
abstract = "Denne rapport handler om strategier for regulering af lys, der tilfredsstiller brugerne, og som har et h{\o}jt energibesparelsespotentiale.F{\o}rste del af rapporten dokumenterer konklusioner fra et seminar om brugertilfredsstillende, energieffektive reguleringsstrategier, som blev afholdt p{\aa} Glyptoteket i november 2015. Anden del dokumenterer brugerfors{\o}g, der er gennemf{\o}rt for at unders{\o}ge, hvad der har betydning for brugernes tilfredshed, n{\aa}r de regulerer lys, og hvor stort energibesparelsespotentialet er for forskellige reguleringsstrategier. Resultaterne viser, at manuel lysregulering kan v{\ae}re b{\aa}de energieffektiv og tilfredsstillende for brugerne, samtidig med at minimumsniveauerne i de g{\ae}ldende lysstandarder bliver overholdt. Rapportens resultater forventes at kunne indg{\aa} i lysreguleringsstrategier, der kan anvendes til at udvikle eksisterende og nye lysinstallationer.",
keywords = "Lysstyring, Brugere, Arbejdsbelysning",
author = "Asta Logad{\'o}ttir and Mette Hvass and Anne Bay and Johannes M{\o}jen",
year = "2017",
month = "2",
language = "Dansk",
series = "SBI",
publisher = "SBi Forlag",
number = "2017:03",
edition = "1. udgave",

}

Brugertilfredsstillende og energibesparende reguleringsstrategier for belysning : Afslutningsrapport PSO 346-034. / Logadóttir, Asta; Hvass, Mette; Bay, Anne; Møjen, Johannes.

1. udgave ed. København : SBi Forlag, 2017. 38 p. (SBI; No. 2017:03).

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Brugertilfredsstillende og energibesparende reguleringsstrategier for belysning

T2 - Afslutningsrapport PSO 346-034

AU - Logadóttir, Asta

AU - Hvass, Mette

AU - Bay, Anne

AU - Møjen, Johannes

PY - 2017/2

Y1 - 2017/2

N2 - Denne rapport handler om strategier for regulering af lys, der tilfredsstiller brugerne, og som har et højt energibesparelsespotentiale.Første del af rapporten dokumenterer konklusioner fra et seminar om brugertilfredsstillende, energieffektive reguleringsstrategier, som blev afholdt på Glyptoteket i november 2015. Anden del dokumenterer brugerforsøg, der er gennemført for at undersøge, hvad der har betydning for brugernes tilfredshed, når de regulerer lys, og hvor stort energibesparelsespotentialet er for forskellige reguleringsstrategier. Resultaterne viser, at manuel lysregulering kan være både energieffektiv og tilfredsstillende for brugerne, samtidig med at minimumsniveauerne i de gældende lysstandarder bliver overholdt. Rapportens resultater forventes at kunne indgå i lysreguleringsstrategier, der kan anvendes til at udvikle eksisterende og nye lysinstallationer.

AB - Denne rapport handler om strategier for regulering af lys, der tilfredsstiller brugerne, og som har et højt energibesparelsespotentiale.Første del af rapporten dokumenterer konklusioner fra et seminar om brugertilfredsstillende, energieffektive reguleringsstrategier, som blev afholdt på Glyptoteket i november 2015. Anden del dokumenterer brugerforsøg, der er gennemført for at undersøge, hvad der har betydning for brugernes tilfredshed, når de regulerer lys, og hvor stort energibesparelsespotentialet er for forskellige reguleringsstrategier. Resultaterne viser, at manuel lysregulering kan være både energieffektiv og tilfredsstillende for brugerne, samtidig med at minimumsniveauerne i de gældende lysstandarder bliver overholdt. Rapportens resultater forventes at kunne indgå i lysreguleringsstrategier, der kan anvendes til at udvikle eksisterende og nye lysinstallationer.

KW - Lysstyring

KW - Brugere

KW - Arbejdsbelysning

UR - http://sbi.dk/indeklima/lys/brugertilfredsstillende-og-energibesparende-reguleringsstrategier-for-belysning/brugertilfredsstillende-og-energibesparende-reguleringsstrategier-for-belysning

M3 - Rapport

T3 - SBI

BT - Brugertilfredsstillende og energibesparende reguleringsstrategier for belysning

PB - SBi Forlag

CY - København

ER -

Logadóttir A, Hvass M, Bay A, Møjen J. Brugertilfredsstillende og energibesparende reguleringsstrategier for belysning: Afslutningsrapport PSO 346-034. 1. udgave ed. København: SBi Forlag, 2017. 38 p. (SBI; No. 2017:03).