Burde meningsmålinger være ulovlige?

Translated title of the contribution: Should opinion polls be illegal?

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Denne artikel handler om meningsmålinger. Mere specifikt behandler den spørgsmålet om, hvorvidt det bør være ulovligt at offentliggøre resultaterne af meningsmålinger. Spørgsmålet om, hvorvidt offentliggørelse af meningsmålingsresultater bør være ulovligt, er af teoretisk interesse, men det er også af praktisk interesse, fordi et stort antal lande har gennemført love, som gør det ulovligt at offentliggøre meningsmålingsresultater. Denne artikel konkluderer, at der ikke bør være nogen juridiske restriktioner på offentliggørelse af meningsmålingsresultater. Offentliggørelse af sådanne resultater bør være lovligt på et hvilket som helst tidspunkt. I artiklens andet afsnit fremføres et argument for, at udgangspunktet i debatten om, hvorvidt det skal være lovligt at offentliggøre resultaterne af meningsmålinger bør være, at dette skal være lovligt. Der argumenteres for, i) at dette argument er overbevisende. Der kan dog være mindst ét stærkere argument for den opfattelse, at offentliggørelse af meningsmålingsresultater bør være ulovligt. I tredje afsnit argumenteres der for, ii) at der ikke eksisterer et sådant argument. Forudsat at argumenterne for i) og ii) er overbevisende, vil et meget plausibelt argument til fordel for denne artikels konklusion være etableret.
Original languageDanish
JournalPolitica - Tidsskrift for Politisk Videnskab
Volume50
Issue number2
Pages (from-to)255-272
Number of pages18
ISSN0105-0710
Publication statusPublished - 1 Jun 2018

Cite this

@article{1af574bb31d549239c69716c1904d009,
title = "Burde meningsm{\aa}linger v{\ae}re ulovlige?",
abstract = "Denne artikel handler om meningsm{\aa}linger. Mere specifikt behandler den sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvorvidt det b{\o}r v{\ae}re ulovligt at offentligg{\o}re resultaterne af meningsm{\aa}linger. Sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvorvidt offentligg{\o}relse af meningsm{\aa}lingsresultater b{\o}r v{\ae}re ulovligt, er af teoretisk interesse, men det er ogs{\aa} af praktisk interesse, fordi et stort antal lande har gennemf{\o}rt love, som g{\o}r det ulovligt at offentligg{\o}re meningsm{\aa}lingsresultater. Denne artikel konkluderer, at der ikke b{\o}r v{\ae}re nogen juridiske restriktioner p{\aa} offentligg{\o}relse af meningsm{\aa}lingsresultater. Offentligg{\o}relse af s{\aa}danne resultater b{\o}r v{\ae}re lovligt p{\aa} et hvilket som helst tidspunkt. I artiklens andet afsnit fremf{\o}res et argument for, at udgangspunktet i debatten om, hvorvidt det skal v{\ae}re lovligt at offentligg{\o}re resultaterne af meningsm{\aa}linger b{\o}r v{\ae}re, at dette skal v{\ae}re lovligt. Der argumenteres for, i) at dette argument er overbevisende. Der kan dog v{\ae}re mindst {\'e}t st{\ae}rkere argument for den opfattelse, at offentligg{\o}relse af meningsm{\aa}lingsresultater b{\o}r v{\ae}re ulovligt. I tredje afsnit argumenteres der for, ii) at der ikke eksisterer et s{\aa}dant argument. Forudsat at argumenterne for i) og ii) er overbevisende, vil et meget plausibelt argument til fordel for denne artikels konklusion v{\ae}re etableret.",
author = "S{\o}nderholm, {J{\o}rn Duus}",
year = "2018",
month = "6",
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "50",
pages = "255--272",
journal = "Politica - Tidsskrift for politisk videnskab",
issn = "0105-0710",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",
number = "2",

}

Burde meningsmålinger være ulovlige? / Sønderholm, Jørn Duus.

In: Politica - Tidsskrift for Politisk Videnskab, Vol. 50, No. 2, 01.06.2018, p. 255-272.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Burde meningsmålinger være ulovlige?

AU - Sønderholm, Jørn Duus

PY - 2018/6/1

Y1 - 2018/6/1

N2 - Denne artikel handler om meningsmålinger. Mere specifikt behandler den spørgsmålet om, hvorvidt det bør være ulovligt at offentliggøre resultaterne af meningsmålinger. Spørgsmålet om, hvorvidt offentliggørelse af meningsmålingsresultater bør være ulovligt, er af teoretisk interesse, men det er også af praktisk interesse, fordi et stort antal lande har gennemført love, som gør det ulovligt at offentliggøre meningsmålingsresultater. Denne artikel konkluderer, at der ikke bør være nogen juridiske restriktioner på offentliggørelse af meningsmålingsresultater. Offentliggørelse af sådanne resultater bør være lovligt på et hvilket som helst tidspunkt. I artiklens andet afsnit fremføres et argument for, at udgangspunktet i debatten om, hvorvidt det skal være lovligt at offentliggøre resultaterne af meningsmålinger bør være, at dette skal være lovligt. Der argumenteres for, i) at dette argument er overbevisende. Der kan dog være mindst ét stærkere argument for den opfattelse, at offentliggørelse af meningsmålingsresultater bør være ulovligt. I tredje afsnit argumenteres der for, ii) at der ikke eksisterer et sådant argument. Forudsat at argumenterne for i) og ii) er overbevisende, vil et meget plausibelt argument til fordel for denne artikels konklusion være etableret.

AB - Denne artikel handler om meningsmålinger. Mere specifikt behandler den spørgsmålet om, hvorvidt det bør være ulovligt at offentliggøre resultaterne af meningsmålinger. Spørgsmålet om, hvorvidt offentliggørelse af meningsmålingsresultater bør være ulovligt, er af teoretisk interesse, men det er også af praktisk interesse, fordi et stort antal lande har gennemført love, som gør det ulovligt at offentliggøre meningsmålingsresultater. Denne artikel konkluderer, at der ikke bør være nogen juridiske restriktioner på offentliggørelse af meningsmålingsresultater. Offentliggørelse af sådanne resultater bør være lovligt på et hvilket som helst tidspunkt. I artiklens andet afsnit fremføres et argument for, at udgangspunktet i debatten om, hvorvidt det skal være lovligt at offentliggøre resultaterne af meningsmålinger bør være, at dette skal være lovligt. Der argumenteres for, i) at dette argument er overbevisende. Der kan dog være mindst ét stærkere argument for den opfattelse, at offentliggørelse af meningsmålingsresultater bør være ulovligt. I tredje afsnit argumenteres der for, ii) at der ikke eksisterer et sådant argument. Forudsat at argumenterne for i) og ii) er overbevisende, vil et meget plausibelt argument til fordel for denne artikels konklusion være etableret.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 50

SP - 255

EP - 272

JO - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

JF - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

SN - 0105-0710

IS - 2

ER -