Bygningens Livscyklus: Identifikation af væsentlige bygningsdele, materialegrupper og faser i en miljømæssig vurdering

Research output: Book/ReportReportCommissionedpeer-review

447 Downloads (Pure)

Abstract

Livscyklusvurderinger bruges i stigende grad som et værktøj til at klarlægge et byggeris miljømæssige bæredygtighed over bygningens samlede levetid.
I denne rapport bruges metoden til at analysere både en række varianter af de almindeligste bygningsdele samt eksempler på typiske danske parcelhus- og kontorbyggerier med forskellige energiprofiler. Hermed får byggeriets parter et opdateret vidensgrundlag til at vurdere forskellige byggevarer og bygningsdeles væsentlighed for et byggeris samlede miljøpåvirkning og ressourceforbrug.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherSBI forlag
Edition1
Number of pages41
ISBN (Electronic)978-87-563-1663-7
Commissioning bodyEnergistyrelsen
Publication statusPublished - 13 Apr 2015
SeriesSBI
Volume2015:09

Keywords

  Cite this

  @book{b1f78a2c37a64bdd9260c21c5f6f0fc3,
  title = "Bygningens Livscyklus: Identifikation af v{\ae}sentlige bygningsdele, materialegrupper og faser i en milj{\o}m{\ae}ssig vurdering",
  abstract = "Livscyklusvurderinger bruges i stigende grad som et v{\ae}rkt{\o}j til at klarl{\ae}gge et byggeris milj{\o}m{\ae}ssige b{\ae}redygtighed over bygningens samlede levetid.I denne rapport bruges metoden til at analysere b{\aa}de en r{\ae}kke varianter af de almindeligste bygningsdele samt eksempler p{\aa} typiske danske parcelhus- og kontorbyggerier med forskellige energiprofiler. Hermed f{\aa}r byggeriets parter et opdateret vidensgrundlag til at vurdere forskellige byggevarer og bygningsdeles v{\ae}sentlighed for et byggeris samlede milj{\o}p{\aa}virkning og ressourceforbrug.",
  keywords = "B{\ae}redygtighed, Livscyklusvurdering, milj{\o}p{\aa}virkninger, Nybyggeri, bygningsdele - eksempler",
  author = "Rasmussen, {Freja Nygaard} and Harpa Birgisdottir",
  year = "2015",
  month = "4",
  day = "13",
  language = "Dansk",
  publisher = "SBI forlag",
  edition = "1",

  }

  Bygningens Livscyklus : Identifikation af væsentlige bygningsdele, materialegrupper og faser i en miljømæssig vurdering. / Rasmussen, Freja Nygaard; Birgisdottir, Harpa.

  1 ed. København : SBI forlag, 2015. 41 p.

  Research output: Book/ReportReportCommissionedpeer-review

  TY - RPRT

  T1 - Bygningens Livscyklus

  T2 - Identifikation af væsentlige bygningsdele, materialegrupper og faser i en miljømæssig vurdering

  AU - Rasmussen, Freja Nygaard

  AU - Birgisdottir, Harpa

  PY - 2015/4/13

  Y1 - 2015/4/13

  N2 - Livscyklusvurderinger bruges i stigende grad som et værktøj til at klarlægge et byggeris miljømæssige bæredygtighed over bygningens samlede levetid.I denne rapport bruges metoden til at analysere både en række varianter af de almindeligste bygningsdele samt eksempler på typiske danske parcelhus- og kontorbyggerier med forskellige energiprofiler. Hermed får byggeriets parter et opdateret vidensgrundlag til at vurdere forskellige byggevarer og bygningsdeles væsentlighed for et byggeris samlede miljøpåvirkning og ressourceforbrug.

  AB - Livscyklusvurderinger bruges i stigende grad som et værktøj til at klarlægge et byggeris miljømæssige bæredygtighed over bygningens samlede levetid.I denne rapport bruges metoden til at analysere både en række varianter af de almindeligste bygningsdele samt eksempler på typiske danske parcelhus- og kontorbyggerier med forskellige energiprofiler. Hermed får byggeriets parter et opdateret vidensgrundlag til at vurdere forskellige byggevarer og bygningsdeles væsentlighed for et byggeris samlede miljøpåvirkning og ressourceforbrug.

  KW - Bæredygtighed

  KW - Livscyklusvurdering

  KW - miljøpåvirkninger

  KW - Nybyggeri

  KW - bygningsdele - eksempler

  UR - http://sbi.dk/miljo-og-energi/beredygtighedsvurdering/bygningens-livscyklus/bygningens-livscyklus

  M3 - Rapport

  BT - Bygningens Livscyklus

  PB - SBI forlag

  CY - København

  ER -