Byplan og ressourcer

Translated title of the contribution: Town planning and resources

P.E. Grohnheit

  Research output: Book/ReportBookResearch

  Abstract

  Notatet indeholder en kritisk analyse af det økonomiske grundlag for den fysiske planlægning. Samfundets generelle målsætning om økonomisk vækst optræder både som en central målsætning og en nødvendig forudsætning for størstedelen af den fysiske planlægning; en afvisning af denne målsætning kan begrundes dels i hensynet til ressourcernes begrænsning dels i, at produktionen må betragtes som et uafvendeligt mål for velstanden. Dernæst følger en beslutningsteoretisk beskrivelse af planlægningsprocessen og målsætningsformuleringen for den fysiske planlægning især på det kommunale niveau. Endelig søges det antydet, hvilke konsekvenser en videregående hensyntagen til ressourcernes knaphed ville kunne få for den fysiske planlægning.
  Original languageDanish
  Place of PublicationHørsholm
  PublisherSBI forlag
  Number of pages36
  Publication statusPublished - 1972
  SeriesSBI-notat
  Number27

  Cite this

  Grohnheit, P. E. (1972). Byplan og ressourcer. Hørsholm: SBI forlag. SBI-notat, No. 27
  Grohnheit, P.E. / Byplan og ressourcer. Hørsholm : SBI forlag, 1972. 36 p. (SBI-notat; No. 27).
  @book{f22e9160165d11dca5a4000ea68e967b,
  title = "Byplan og ressourcer",
  abstract = "Notatet indeholder en kritisk analyse af det {\o}konomiske grundlag for den fysiske planl{\ae}gning. Samfundets generelle m{\aa}ls{\ae}tning om {\o}konomisk v{\ae}kst optr{\ae}der b{\aa}de som en central m{\aa}ls{\ae}tning og en n{\o}dvendig foruds{\ae}tning for st{\o}rstedelen af den fysiske planl{\ae}gning; en afvisning af denne m{\aa}ls{\ae}tning kan begrundes dels i hensynet til ressourcernes begr{\ae}nsning dels i, at produktionen m{\aa} betragtes som et uafvendeligt m{\aa}l for velstanden. Dern{\ae}st f{\o}lger en beslutningsteoretisk beskrivelse af planl{\ae}gningsprocessen og m{\aa}ls{\ae}tningsformuleringen for den fysiske planl{\ae}gning is{\ae}r p{\aa} det kommunale niveau. Endelig s{\o}ges det antydet, hvilke konsekvenser en videreg{\aa}ende hensyntagen til ressourcernes knaphed ville kunne f{\aa} for den fysiske planl{\ae}gning.",
  keywords = "byplanl{\ae}gning",
  author = "P.E. Grohnheit",
  note = "Udsolgt",
  year = "1972",
  language = "Dansk",
  series = "SBI-notat",
  publisher = "SBI forlag",
  number = "27",

  }

  Grohnheit, PE 1972, Byplan og ressourcer. SBI-notat, no. 27, SBI forlag, Hørsholm.

  Byplan og ressourcer. / Grohnheit, P.E.

  Hørsholm : SBI forlag, 1972. 36 p. (SBI-notat; No. 27).

  Research output: Book/ReportBookResearch

  TY - BOOK

  T1 - Byplan og ressourcer

  AU - Grohnheit, P.E.

  N1 - Udsolgt

  PY - 1972

  Y1 - 1972

  N2 - Notatet indeholder en kritisk analyse af det økonomiske grundlag for den fysiske planlægning. Samfundets generelle målsætning om økonomisk vækst optræder både som en central målsætning og en nødvendig forudsætning for størstedelen af den fysiske planlægning; en afvisning af denne målsætning kan begrundes dels i hensynet til ressourcernes begrænsning dels i, at produktionen må betragtes som et uafvendeligt mål for velstanden. Dernæst følger en beslutningsteoretisk beskrivelse af planlægningsprocessen og målsætningsformuleringen for den fysiske planlægning især på det kommunale niveau. Endelig søges det antydet, hvilke konsekvenser en videregående hensyntagen til ressourcernes knaphed ville kunne få for den fysiske planlægning.

  AB - Notatet indeholder en kritisk analyse af det økonomiske grundlag for den fysiske planlægning. Samfundets generelle målsætning om økonomisk vækst optræder både som en central målsætning og en nødvendig forudsætning for størstedelen af den fysiske planlægning; en afvisning af denne målsætning kan begrundes dels i hensynet til ressourcernes begrænsning dels i, at produktionen må betragtes som et uafvendeligt mål for velstanden. Dernæst følger en beslutningsteoretisk beskrivelse af planlægningsprocessen og målsætningsformuleringen for den fysiske planlægning især på det kommunale niveau. Endelig søges det antydet, hvilke konsekvenser en videregående hensyntagen til ressourcernes knaphed ville kunne få for den fysiske planlægning.

  KW - byplanlægning

  M3 - Bog

  T3 - SBI-notat

  BT - Byplan og ressourcer

  PB - SBI forlag

  CY - Hørsholm

  ER -

  Grohnheit PE. Byplan og ressourcer. Hørsholm: SBI forlag, 1972. 36 p. (SBI-notat; No. 27).