Cirkulær økonomi som del af nationers og virksomheders klimastrategi

Translated title of the contribution: Circular economy as part of national and business climate strategies

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationResearch

Abstract

I de kommende måneder skal arbejdet med at udvikle en dansk national handlingsplan for en 70% reduktion af de danske drivhusgasudledninger frem mod 2030 igangsættes.

Ud over energiforbruget i bygninger og til mobilitet beskæftiger det politiske forståelsespapir bag regeringen sig ikke særlig med hvad energien i det danske samfund anvendes til - f.eks. materialeudvinding, -forarbejdning og -anvendelse, som jo er tæt koblet til energiforbrug. Da cirkulær økonomi netop har ressourceforbrugets størrelse og dets effektivitet som fokus, er det oplagt, at aktører inden for cirkulær økonomi i den kommende tid analyserer, hvordan cirkulær økonomi kan være del af en klimahandlingsplan, og synliggør disse potentialer.

I blogindlægget præsenteres overvejelser om koblingen mellem klimastrategier og cirkulær økonomi. Indlægget viser bl.a. at der er forskel på
1) hvad der belaster klimaet og hvilke tiltag, der kan reducere klimabelastningen
2) hvilken klimabelastning der medregnes i forskellige opgørelsesmetoder: Ses på udledninger inden for et geografisk område eller anvendes et forbrugsbaseret perspektiv?
3) hvilke tiltag der medtages i handlingsplaner: Hvem ses at have hvilket ansvar for at reducere forskellige klimabelastninger?
Original languageDanish
Publication date23 Sep 2019
PublisherIngeniøren
Number of pages8
Publication statusPublished - 23 Sep 2019

Fingerprint

Bag
Economy
Climate

Cite this

@misc{a5b52f0eafd4481ab46fcc182831d28f,
title = "Cirkul{\ae}r {\o}konomi som del af nationers og virksomheders klimastrategi",
abstract = "I de kommende m{\aa}neder skal arbejdet med at udvikle en dansk national handlingsplan for en 70{\%} reduktion af de danske drivhusgasudledninger frem mod 2030 igangs{\ae}ttes.Ud over energiforbruget i bygninger og til mobilitet besk{\ae}ftiger det politiske forst{\aa}elsespapir bag regeringen sig ikke s{\ae}rlig med hvad energien i det danske samfund anvendes til - f.eks. materialeudvinding, -forarbejdning og -anvendelse, som jo er t{\ae}t koblet til energiforbrug. Da cirkul{\ae}r {\o}konomi netop har ressourceforbrugets st{\o}rrelse og dets effektivitet som fokus, er det oplagt, at akt{\o}rer inden for cirkul{\ae}r {\o}konomi i den kommende tid analyserer, hvordan cirkul{\ae}r {\o}konomi kan v{\ae}re del af en klimahandlingsplan, og synligg{\o}r disse potentialer.I blogindl{\ae}gget pr{\ae}senteres overvejelser om koblingen mellem klimastrategier og cirkul{\ae}r {\o}konomi. Indl{\ae}gget viser bl.a. at der er forskel p{\aa}1) hvad der belaster klimaet og hvilke tiltag, der kan reducere klimabelastningen2) hvilken klimabelastning der medregnes i forskellige opg{\o}relsesmetoder: Ses p{\aa} udledninger inden for et geografisk omr{\aa}de eller anvendes et forbrugsbaseret perspektiv?3) hvilke tiltag der medtages i handlingsplaner: Hvem ses at have hvilket ansvar for at reducere forskellige klimabelastninger?",
author = "J{\o}rgensen, {Michael S{\o}gaard}",
year = "2019",
month = "9",
day = "23",
language = "Dansk",
publisher = "Ingeni{\o}ren",
type = "Other",

}

Cirkulær økonomi som del af nationers og virksomheders klimastrategi. / Jørgensen, Michael Søgaard.

8 p. Ingeniøren. 2019, Blog post.

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationResearch

TY - ICOMM

T1 - Cirkulær økonomi som del af nationers og virksomheders klimastrategi

AU - Jørgensen, Michael Søgaard

PY - 2019/9/23

Y1 - 2019/9/23

N2 - I de kommende måneder skal arbejdet med at udvikle en dansk national handlingsplan for en 70% reduktion af de danske drivhusgasudledninger frem mod 2030 igangsættes.Ud over energiforbruget i bygninger og til mobilitet beskæftiger det politiske forståelsespapir bag regeringen sig ikke særlig med hvad energien i det danske samfund anvendes til - f.eks. materialeudvinding, -forarbejdning og -anvendelse, som jo er tæt koblet til energiforbrug. Da cirkulær økonomi netop har ressourceforbrugets størrelse og dets effektivitet som fokus, er det oplagt, at aktører inden for cirkulær økonomi i den kommende tid analyserer, hvordan cirkulær økonomi kan være del af en klimahandlingsplan, og synliggør disse potentialer.I blogindlægget præsenteres overvejelser om koblingen mellem klimastrategier og cirkulær økonomi. Indlægget viser bl.a. at der er forskel på1) hvad der belaster klimaet og hvilke tiltag, der kan reducere klimabelastningen2) hvilken klimabelastning der medregnes i forskellige opgørelsesmetoder: Ses på udledninger inden for et geografisk område eller anvendes et forbrugsbaseret perspektiv?3) hvilke tiltag der medtages i handlingsplaner: Hvem ses at have hvilket ansvar for at reducere forskellige klimabelastninger?

AB - I de kommende måneder skal arbejdet med at udvikle en dansk national handlingsplan for en 70% reduktion af de danske drivhusgasudledninger frem mod 2030 igangsættes.Ud over energiforbruget i bygninger og til mobilitet beskæftiger det politiske forståelsespapir bag regeringen sig ikke særlig med hvad energien i det danske samfund anvendes til - f.eks. materialeudvinding, -forarbejdning og -anvendelse, som jo er tæt koblet til energiforbrug. Da cirkulær økonomi netop har ressourceforbrugets størrelse og dets effektivitet som fokus, er det oplagt, at aktører inden for cirkulær økonomi i den kommende tid analyserer, hvordan cirkulær økonomi kan være del af en klimahandlingsplan, og synliggør disse potentialer.I blogindlægget præsenteres overvejelser om koblingen mellem klimastrategier og cirkulær økonomi. Indlægget viser bl.a. at der er forskel på1) hvad der belaster klimaet og hvilke tiltag, der kan reducere klimabelastningen2) hvilken klimabelastning der medregnes i forskellige opgørelsesmetoder: Ses på udledninger inden for et geografisk område eller anvendes et forbrugsbaseret perspektiv?3) hvilke tiltag der medtages i handlingsplaner: Hvem ses at have hvilket ansvar for at reducere forskellige klimabelastninger?

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

PB - Ingeniøren

ER -