CO2 besparelser i det almene boligbyggeri: Tiltag fra 13 almene boligforeninger - Hovedkonklusioner og oversigtskatalog

Leonora Charlotte Malabi Eberhardt, Regitze Kjær Zimmermann, Alexandra Wittchen, Alberte Mai Lund

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

Byggebranchen spiller en stor rolle for CO2-udledning i Danmark. Denne folder er særligt en invitation til den almene sektor i byggebranchen om at opsøge og dele viden med hinanden. På den måde kan vi i fællesskab bidrage til at nedbringe drivhusgasudledningen.

Realdania har igennem puljen Sammen om Bæredygtigt Byggeri givet 13 af landets almene boligorganisationer støtte til at indhente målrettet rådgivning om hvordan deres renoveringsprojekter kan gøres mere klimamæssigt bæredygtige. BUILD har udført en tværgående analyse og vurderet renoveringsprojekternes klimamæssige reduktionspotentiale. Realdania har på den baggrund givet realiseringsstøtte til at de mest CO2 reducerende tiltag kan udføres. Fra de 13 renoveringsprojekter er der indhentet værdifuld viden om CO2-reducerende tiltag lige fra genbrugs- til ventilationsløsninger. Formålet med denne folder er at dele erfaring herfra med resten af landets almene boligorganisationer.

Her kan læses om fem overordnede strategier, der kan anvendes med henblik på at reducere CO2-udledningen fra renoveringstiltag. Desuden findes en oversigt over tiltagene fra de 13 renoverings-projekter. Oversigten er inddelt efter typer af strategier og indeholder beskrivelse af tiltagene, navn på boligorganisation og afdeling, angivelse af rådgivere bag bæredygtighedsanalysen samt link til de pågældende dokumenter hvor man kan læse mere om hvert tiltag.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherAlmenNet
Number of pages20
Publication statusPublished - 2022

Cite this