Dansk produktion i globale værdikæder: Ni konfigurationsmodeller

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

2736 Downloads (Pure)

Abstract

Globaliseringen har ramt dansk industri i en hidtil uset grad og dermed også skabt ændrede ledelsesopgaver med fokus på det globale produktionsnetværk. Dette stiller nye krav - ikke bare til virksomhedernes organisation og ledelse, men også til de samfundsløsninger, som vi vælger eksempelvis inden for erhvervsfremme, forskning og uddannelse.
Denne bog tager udgangspunkt i et projekt under det Strategiske Forskningsråd ”Global Operations Networks (GONE)”, hvor en række produktionsvirksomheders globaliseringsvej og -udfordringer er blevet bearbejdet igennem et workshopforløb med start i 2011 og afslutning i 2012. Med udgangspunkt i erfaringer fra 14 deltagende virksomheder - fra fire industrier med stor betydning for den samlede industriproduktion - identificerer vi med denne inspirationsbog en række centrale nye udfordringer for danske industrivirksomheder. Derudover peger vi på, at håndteringen af disse udfordringer skaber behov for gentænkning af produktionsnetværkets bærende ideer, dets konfiguration samt af den efterfølgende ledelsesopgave. Bogen samler disse indtryk i en konfigurationsmodel med fokus på at levere beslutningsstøtte til ”globaliseringsudsatte” ledere.
Bogen diskuterer nogle af de faktorer, der påvirker industriens udviklingsmønstre og virksomheders mulighed for at konkurrere. Publikationen er ikke tænkt som en uddybende behandling af globaliseringsemnet, men snarere som et initierende diskussionsoplæg. Spørgsmålet er ikke, om danske virksomheder skal indgå i en global økonomi. Spørgsmålet er snarere, hvordan kan danske virksomheder få mere udbytte ud af at indgå i et globalt netværk?
Original languageDanish
Place of PublicationAalborg
PublisherAalborg Universitetsforlag
Edition1
Number of pages60
ISBN (Electronic)978-87-7112-096-7
Publication statusPublished - 2013

Cite this