Danske fædre fortjener ret til længere barselsorlov

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

Abstract

I juni stemte et flertal i EU’s ministerråd for et forslag om at sikre to måneders øremærket barselsorlov til fædre. Såfremt forslaget godkendes endeligt i Europa-Parlamentet, vil danske fædre dermed få væsentligt bedre lovsikrede orlovsrettigheder, end de hidtil har haft. Det må siges at være en kærkommen håndsrækning til danske mænd. For de vil faktisk gerne have mere barsel. Det fremgår blandt andet af en nyere undersøgelse fra Epinion: Her angav 41 % af de adspurgte mænd, at de gerne ville have holdt længere barselsorlov, end de gjorde.
Håndsrækningen fra EU er imidlertid ikke blevet vel modtaget af regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Med et flertal af Folketinget i ryggen stemte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen således imod forslaget ud fra det argument, at hverken EU eller den danske stat skal blande sig i, hvordan danske forældre vælger at fordele barselsorloven. ”Danmark kæmper imod, men det bliver svært at stoppe vedtagelse af EU-direktiv om øremærket barsel til mænd”, lød overskrifterne blandt andet i medierne. Hvorfor et land som Danmark, som ellers er kendt for at vægte ligestilling og ligebehandling højt, var at finde på listen over det mindretal af lande, som stemte imod, bliver der ikke for alvor sat spørgsmålstegn ved.
Original languageDanish
JournalPolitiken
VolumeSektion 2 (Kultur/debat)
Pages (from-to)7-8
ISSN0907-1814
Publication statusPublished - 10 Sep 2018

Cite this

@article{509e6c3974f44bbfa09a13ff864abcb9,
title = "Danske f{\ae}dre fortjener ret til l{\ae}ngere barselsorlov",
abstract = "I juni stemte et flertal i EU’s ministerr{\aa}d for et forslag om at sikre to m{\aa}neders {\o}rem{\ae}rket barselsorlov til f{\ae}dre. S{\aa}fremt forslaget godkendes endeligt i Europa-Parlamentet, vil danske f{\ae}dre dermed f{\aa} v{\ae}sentligt bedre lovsikrede orlovsrettigheder, end de hidtil har haft. Det m{\aa} siges at v{\ae}re en k{\ae}rkommen h{\aa}ndsr{\ae}kning til danske m{\ae}nd. For de vil faktisk gerne have mere barsel. Det fremg{\aa}r blandt andet af en nyere unders{\o}gelse fra Epinion: Her angav 41 {\%} af de adspurgte m{\ae}nd, at de gerne ville have holdt l{\ae}ngere barselsorlov, end de gjorde. H{\aa}ndsr{\ae}kningen fra EU er imidlertid ikke blevet vel modtaget af regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Med et flertal af Folketinget i ryggen stemte besk{\ae}ftigelsesminister Troels Lund Poulsen s{\aa}ledes imod forslaget ud fra det argument, at hverken EU eller den danske stat skal blande sig i, hvordan danske for{\ae}ldre v{\ae}lger at fordele barselsorloven. ”Danmark k{\ae}mper imod, men det bliver sv{\ae}rt at stoppe vedtagelse af EU-direktiv om {\o}rem{\ae}rket barsel til m{\ae}nd”, l{\o}d overskrifterne blandt andet i medierne. Hvorfor et land som Danmark, som ellers er kendt for at v{\ae}gte ligestilling og ligebehandling h{\o}jt, var at finde p{\aa} listen over det mindretal af lande, som stemte imod, bliver der ikke for alvor sat sp{\o}rgsm{\aa}lstegn ved.",
author = "Lotte Bloksgaard and Faber, {Stine Thidemann}",
year = "2018",
month = "9",
day = "10",
language = "Dansk",
volume = "Sektion 2 (Kultur/debat)",
pages = "7--8",
journal = "Politiken",
issn = "0907-1814",
publisher = "Politikens Forlag",

}

Danske fædre fortjener ret til længere barselsorlov. / Bloksgaard, Lotte; Faber, Stine Thidemann.

In: Politiken, Vol. Sektion 2 (Kultur/debat), 10.09.2018, p. 7-8.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

TY - INPR

T1 - Danske fædre fortjener ret til længere barselsorlov

AU - Bloksgaard, Lotte

AU - Faber, Stine Thidemann

PY - 2018/9/10

Y1 - 2018/9/10

N2 - I juni stemte et flertal i EU’s ministerråd for et forslag om at sikre to måneders øremærket barselsorlov til fædre. Såfremt forslaget godkendes endeligt i Europa-Parlamentet, vil danske fædre dermed få væsentligt bedre lovsikrede orlovsrettigheder, end de hidtil har haft. Det må siges at være en kærkommen håndsrækning til danske mænd. For de vil faktisk gerne have mere barsel. Det fremgår blandt andet af en nyere undersøgelse fra Epinion: Her angav 41 % af de adspurgte mænd, at de gerne ville have holdt længere barselsorlov, end de gjorde. Håndsrækningen fra EU er imidlertid ikke blevet vel modtaget af regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Med et flertal af Folketinget i ryggen stemte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen således imod forslaget ud fra det argument, at hverken EU eller den danske stat skal blande sig i, hvordan danske forældre vælger at fordele barselsorloven. ”Danmark kæmper imod, men det bliver svært at stoppe vedtagelse af EU-direktiv om øremærket barsel til mænd”, lød overskrifterne blandt andet i medierne. Hvorfor et land som Danmark, som ellers er kendt for at vægte ligestilling og ligebehandling højt, var at finde på listen over det mindretal af lande, som stemte imod, bliver der ikke for alvor sat spørgsmålstegn ved.

AB - I juni stemte et flertal i EU’s ministerråd for et forslag om at sikre to måneders øremærket barselsorlov til fædre. Såfremt forslaget godkendes endeligt i Europa-Parlamentet, vil danske fædre dermed få væsentligt bedre lovsikrede orlovsrettigheder, end de hidtil har haft. Det må siges at være en kærkommen håndsrækning til danske mænd. For de vil faktisk gerne have mere barsel. Det fremgår blandt andet af en nyere undersøgelse fra Epinion: Her angav 41 % af de adspurgte mænd, at de gerne ville have holdt længere barselsorlov, end de gjorde. Håndsrækningen fra EU er imidlertid ikke blevet vel modtaget af regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Med et flertal af Folketinget i ryggen stemte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen således imod forslaget ud fra det argument, at hverken EU eller den danske stat skal blande sig i, hvordan danske forældre vælger at fordele barselsorloven. ”Danmark kæmper imod, men det bliver svært at stoppe vedtagelse af EU-direktiv om øremærket barsel til mænd”, lød overskrifterne blandt andet i medierne. Hvorfor et land som Danmark, som ellers er kendt for at vægte ligestilling og ligebehandling højt, var at finde på listen over det mindretal af lande, som stemte imod, bliver der ikke for alvor sat spørgsmålstegn ved.

UR - https://politiken.dk/debat/kroniken/art6693242/I-har-fortjent-at-få-ret-til-længere-barselsorlov

M3 - Bidrag til avis - Kronik

VL - Sektion 2 (Kultur/debat)

SP - 7

EP - 8

JO - Politiken

JF - Politiken

SN - 0907-1814

ER -