De danske motorveje: landskabskunst og hverdagslandskab

Henrik Harder, Jens B Nielsen, Thomas Alexander Sick Nielsen, Anne Truelsen Schultz

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingArticle in proceedingResearchpeer-review

1817 Downloads (Pure)

Abstract

Målet med dette paper er, med udgangspunkt i BVL forskningsprojektets fase 2 data, at diskutere hvorvidt de oprindelige landskabelige intentioner bag de danske motorveje er realiseret, samt beskrive dele af det danske motorvejsnets omgivelser anno 2002 og diskutere hvordan denne særlige landskabsoplevelse fra de danske motorveje kan beskrives, og danne grundlag for en fremtidig forvaltning af eksisterende motorveje og for planlægning af nye motorveje. Det kan i den forbindelse konkluderes at der er sket en afkobling mellem de oprindelige landskabelige æstetiske intentioner bag de danske motorvejsanlæg og motorvejenes daværende omgivelser og den udvikling der reelt efterfølgende er foregået og foregår, langs dele af det danske motorvejsnets omgivelser anno 2002.

Original languageDanish
Title of host publicationLandskab og landskabsarkitektur : papers
Number of pages26
PublisherArkitektskolen i Århus
Publication date2007
Publication statusPublished - 2007
EventSymposium og årsmøde i foreningen Nordisk Arkitekturforskning - Århus, Denmark
Duration: 19 Apr 200721 Apr 2007

Conference

ConferenceSymposium og årsmøde i foreningen Nordisk Arkitekturforskning
CountryDenmark
CityÅrhus
Period19/04/200721/04/2007

Cite this

Harder, H., Nielsen, J. B., Nielsen, T. A. S., & Schultz, A. T. (2007). De danske motorveje: landskabskunst og hverdagslandskab. In Landskab og landskabsarkitektur: papers Arkitektskolen i Århus.
Harder, Henrik ; Nielsen, Jens B ; Nielsen, Thomas Alexander Sick ; Schultz, Anne Truelsen. / De danske motorveje : landskabskunst og hverdagslandskab. Landskab og landskabsarkitektur: papers. Arkitektskolen i Århus, 2007.
@inproceedings{d6f23410f25911db84c0000ea68e967b,
title = "De danske motorveje: landskabskunst og hverdagslandskab",
abstract = "M{\aa}let med dette paper er, med udgangspunkt i BVL forskningsprojektets fase 2 data, at diskutere hvorvidt de oprindelige landskabelige intentioner bag de danske motorveje er realiseret, samt beskrive dele af det danske motorvejsnets omgivelser anno 2002 og diskutere hvordan denne s{\ae}rlige landskabsoplevelse fra de danske motorveje kan beskrives, og danne grundlag for en fremtidig forvaltning af eksisterende motorveje og for planl{\ae}gning af nye motorveje. Det kan i den forbindelse konkluderes at der er sket en afkobling mellem de oprindelige landskabelige {\ae}stetiske intentioner bag de danske motorvejsanl{\ae}g og motorvejenes dav{\ae}rende omgivelser og den udvikling der reelt efterf{\o}lgende er foreg{\aa}et og foreg{\aa}r, langs dele af det danske motorvejsnets omgivelser anno 2002.",
author = "Henrik Harder and Nielsen, {Jens B} and Nielsen, {Thomas Alexander Sick} and Schultz, {Anne Truelsen}",
year = "2007",
language = "Dansk",
booktitle = "Landskab og landskabsarkitektur",
publisher = "Arkitektskolen i {\AA}rhus",
address = "Danmark",
note = "Symposium og {\aa}rsm{\o}de i foreningen Nordisk Arkitekturforskning ; Conference date: 19-04-2007 Through 21-04-2007",

}

Harder, H, Nielsen, JB, Nielsen, TAS & Schultz, AT 2007, De danske motorveje: landskabskunst og hverdagslandskab. in Landskab og landskabsarkitektur: papers. Arkitektskolen i Århus, Symposium og årsmøde i foreningen Nordisk Arkitekturforskning, Århus, Denmark, 19/04/2007.

De danske motorveje : landskabskunst og hverdagslandskab. / Harder, Henrik; Nielsen, Jens B; Nielsen, Thomas Alexander Sick; Schultz, Anne Truelsen.

Landskab og landskabsarkitektur: papers. Arkitektskolen i Århus, 2007.

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingArticle in proceedingResearchpeer-review

TY - GEN

T1 - De danske motorveje

T2 - Symposium og årsmøde i foreningen Nordisk Arkitekturforskning

AU - Harder, Henrik

AU - Nielsen, Jens B

AU - Nielsen, Thomas Alexander Sick

AU - Schultz, Anne Truelsen

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Målet med dette paper er, med udgangspunkt i BVL forskningsprojektets fase 2 data, at diskutere hvorvidt de oprindelige landskabelige intentioner bag de danske motorveje er realiseret, samt beskrive dele af det danske motorvejsnets omgivelser anno 2002 og diskutere hvordan denne særlige landskabsoplevelse fra de danske motorveje kan beskrives, og danne grundlag for en fremtidig forvaltning af eksisterende motorveje og for planlægning af nye motorveje. Det kan i den forbindelse konkluderes at der er sket en afkobling mellem de oprindelige landskabelige æstetiske intentioner bag de danske motorvejsanlæg og motorvejenes daværende omgivelser og den udvikling der reelt efterfølgende er foregået og foregår, langs dele af det danske motorvejsnets omgivelser anno 2002.

AB - Målet med dette paper er, med udgangspunkt i BVL forskningsprojektets fase 2 data, at diskutere hvorvidt de oprindelige landskabelige intentioner bag de danske motorveje er realiseret, samt beskrive dele af det danske motorvejsnets omgivelser anno 2002 og diskutere hvordan denne særlige landskabsoplevelse fra de danske motorveje kan beskrives, og danne grundlag for en fremtidig forvaltning af eksisterende motorveje og for planlægning af nye motorveje. Det kan i den forbindelse konkluderes at der er sket en afkobling mellem de oprindelige landskabelige æstetiske intentioner bag de danske motorvejsanlæg og motorvejenes daværende omgivelser og den udvikling der reelt efterfølgende er foregået og foregår, langs dele af det danske motorvejsnets omgivelser anno 2002.

M3 - Konferenceartikel i proceeding

BT - Landskab og landskabsarkitektur

PB - Arkitektskolen i Århus

Y2 - 19 April 2007 through 21 April 2007

ER -

Harder H, Nielsen JB, Nielsen TAS, Schultz AT. De danske motorveje: landskabskunst og hverdagslandskab. In Landskab og landskabsarkitektur: papers. Arkitektskolen i Århus. 2007