De sidste dages heldige: om krimifiktion og Gunnar Staalesens forfatterskab

  Research output: Working paperResearch

  266 Downloads (Pure)

  Abstract

  Krimifiktionen har en særegen tilknytning til den verden, som den er en del af. Men samtidig etablerer den sig også på baggrund af nogle yderst diegetiske komponenter, der forstås ud fra nogle fiktionsteoretiske teorier. Det betyder, at krimifiktionen – i sit mere samfundskritiske format – fungerer på én gang selvberoende og selvnedbrydende, idet den på samme tid formår at opretholde en kritisk forbindelse til en kontekstuel verden og selvgyldig fiktionsverden. Den tankegang vil blive appliceret på krimifiktionen generelt, men især vil det give anledning til at se nærmere på nedslag i Gunnar Staalesens forfatterskab.
  Original languageDanish
  Place of PublicationAalborg
  PublisherAalborg Universitet
  Edition1.
  Pages1-41
  Number of pages41
  ISBN (Electronic)978-87-91695-16-2
  Publication statusPublished - 2008

  Keywords

  • Crime fiction
  • Critical fiction
  • Identity
  • Decadence

  Cite this

  Hansen, K. T. (2008). De sidste dages heldige: om krimifiktion og Gunnar Staalesens forfatterskab. (1. ed.) (pp. 1-41). Aalborg: Aalborg Universitet.
  @techreport{74063b602d9711dd8cbf000ea68e967b,
  title = "De sidste dages heldige: om krimifiktion og Gunnar Staalesens forfatterskab",
  abstract = "Krimifiktionen har en s{\ae}regen tilknytning til den verden, som den er en del af. Men samtidig etablerer den sig ogs{\aa} p{\aa} baggrund af nogle yderst diegetiske komponenter, der forst{\aa}s ud fra nogle fiktionsteoretiske teorier. Det betyder, at krimifiktionen – i sit mere samfundskritiske format – fungerer p{\aa} {\'e}n gang selvberoende og selvnedbrydende, idet den p{\aa} samme tid form{\aa}r at opretholde en kritisk forbindelse til en kontekstuel verden og selvgyldig fiktionsverden. Den tankegang vil blive appliceret p{\aa} krimifiktionen generelt, men is{\ae}r vil det give anledning til at se n{\ae}rmere p{\aa} nedslag i Gunnar Staalesens forfatterskab.",
  keywords = "Krimifiktion, Kritisk fiktion, Identitet, Dekadence, Crime fiction, Critical fiction, Identity, Decadence",
  author = "Hansen, {Kim Toft}",
  year = "2008",
  language = "Dansk",
  pages = "1--41",
  publisher = "Aalborg Universitet",
  edition = "1.",
  type = "WorkingPaper",
  institution = "Aalborg Universitet",

  }

  De sidste dages heldige : om krimifiktion og Gunnar Staalesens forfatterskab. / Hansen, Kim Toft.

  1.. ed. Aalborg : Aalborg Universitet, 2008. p. 1-41.

  Research output: Working paperResearch

  TY - UNPB

  T1 - De sidste dages heldige

  T2 - om krimifiktion og Gunnar Staalesens forfatterskab

  AU - Hansen, Kim Toft

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Krimifiktionen har en særegen tilknytning til den verden, som den er en del af. Men samtidig etablerer den sig også på baggrund af nogle yderst diegetiske komponenter, der forstås ud fra nogle fiktionsteoretiske teorier. Det betyder, at krimifiktionen – i sit mere samfundskritiske format – fungerer på én gang selvberoende og selvnedbrydende, idet den på samme tid formår at opretholde en kritisk forbindelse til en kontekstuel verden og selvgyldig fiktionsverden. Den tankegang vil blive appliceret på krimifiktionen generelt, men især vil det give anledning til at se nærmere på nedslag i Gunnar Staalesens forfatterskab.

  AB - Krimifiktionen har en særegen tilknytning til den verden, som den er en del af. Men samtidig etablerer den sig også på baggrund af nogle yderst diegetiske komponenter, der forstås ud fra nogle fiktionsteoretiske teorier. Det betyder, at krimifiktionen – i sit mere samfundskritiske format – fungerer på én gang selvberoende og selvnedbrydende, idet den på samme tid formår at opretholde en kritisk forbindelse til en kontekstuel verden og selvgyldig fiktionsverden. Den tankegang vil blive appliceret på krimifiktionen generelt, men især vil det give anledning til at se nærmere på nedslag i Gunnar Staalesens forfatterskab.

  KW - Krimifiktion

  KW - Kritisk fiktion

  KW - Identitet

  KW - Dekadence

  KW - Crime fiction

  KW - Critical fiction

  KW - Identity

  KW - Decadence

  M3 - Working paper

  SP - 1

  EP - 41

  BT - De sidste dages heldige

  PB - Aalborg Universitet

  CY - Aalborg

  ER -