Del II: Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet - en kortlægning af årsagsforklaringer

Research output: Book/ReportReportResearch

39 Downloads (Pure)

Abstract

Denne rapport med titlen ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – en kortlægning af empiri-ske mønstre, årsager og forebyggelsesmæssige indsatser” består af tre dele; Delrapport I, II og III. Hensigten med rapporten har været at styrke det eksisterende vidensgrundlag vedrørende forholdet mellem indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet samt at opnå viden om og pege på potentielt lovende, forebyggende initiativer.

I Delrapport I; ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – en kortlægning af empiriske mønstre”, har vi, på baggrund af relevante, statistiske undersøgelser, opsamlet den eksisterende viden vedrørende forholdet mellem ungdomskriminalitet og herkomst.
I Delrapport II; ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – en kortlægning af årsagsforklaringer”, har vi indkredset relevante, teoretiske forklaringer på sammenhængen mellem ungdomskriminalitet og indvandrerbaggrund. Foruden dette forklaringskatalog over relevante teoretiske traditioner fra sociologien, kriminologien og socialpsykologien, indeholder Del II ligeledes en diskussion af årsagsforklaringernes forebyggelsesmæssige implikationer.
I Delrapport III; ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – et bud på forebyggende indsatser”, har vi udvalgt tre potentielt kriminalpræventive indsatser. Disse beskrives dybdegående i forhold til deres formål, målgruppe, indsatsmetode og virkemiddel samt de særlige processer, der igangsættes gennem indsatserne, og som vi vurderer kan have en positiv effekt for de børn, unge og familier, indsatserne retter sig mod. Foruden dybdegående indsatsbeskrivelser, indeholder Delrapport III ligeledes en kort gennemgang af principper, der på det kriminalpræventive felt er en vis konsensus om erfaringsmæssigt kan anbefales i arbejdet med kriminalitetsforebyggelse over for (blandt andet) etniske minoritetsunge.
Original languageDanish
PublisherDet Kriminalpræventive Råd
Number of pages44
Publication statusSubmitted - 13 Mar 2019

Keywords

  Cite this

  @book{f86b4101ec2d467ba5d21c5110f4bae0,
  title = "Del II: Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet - en kortl{\ae}gning af {\aa}rsagsforklaringer",
  abstract = "Denne rapport med titlen ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – en kortl{\ae}gning af empiri-ske m{\o}nstre, {\aa}rsager og forebyggelsesm{\ae}ssige indsatser” best{\aa}r af tre dele; Delrapport I, II og III. Hensigten med rapporten har v{\ae}ret at styrke det eksisterende vidensgrundlag vedr{\o}rende forholdet mellem indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet samt at opn{\aa} viden om og pege p{\aa} potentielt lovende, forebyggende initiativer. I Delrapport I; ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – en kortl{\ae}gning af empiriske m{\o}nstre”, har vi, p{\aa} baggrund af relevante, statistiske unders{\o}gelser, opsamlet den eksisterende viden vedr{\o}rende forholdet mellem ungdomskriminalitet og herkomst. I Delrapport II; ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – en kortl{\ae}gning af {\aa}rsagsforklaringer”, har vi indkredset relevante, teoretiske forklaringer p{\aa} sammenh{\ae}ngen mellem ungdomskriminalitet og indvandrerbaggrund. Foruden dette forklaringskatalog over relevante teoretiske traditioner fra sociologien, kriminologien og socialpsykologien, indeholder Del II ligeledes en diskussion af {\aa}rsagsforklaringernes forebyggelsesm{\ae}ssige implikationer. I Delrapport III; ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – et bud p{\aa} forebyggende indsatser”, har vi udvalgt tre potentielt kriminalpr{\ae}ventive indsatser. Disse beskrives dybdeg{\aa}ende i forhold til deres form{\aa}l, m{\aa}lgruppe, indsatsmetode og virkemiddel samt de s{\ae}rlige processer, der igangs{\ae}ttes gennem indsatserne, og som vi vurderer kan have en positiv effekt for de b{\o}rn, unge og familier, indsatserne retter sig mod. Foruden dybdeg{\aa}ende indsatsbeskrivelser, indeholder Delrapport III ligeledes en kort gennemgang af principper, der p{\aa} det kriminalpr{\ae}ventive felt er en vis konsensus om erfaringsm{\ae}ssigt kan anbefales i arbejdet med kriminalitetsforebyggelse over for (blandt andet) etniske minoritetsunge.",
  keywords = "kriminologi, kriminalitet, Ungdomskriminalitet, Kriminologisk teori, Indvandrere, Efterkommere, Overrepr{\ae}sentation, Teori",
  author = "Jensen, {Sune Qvotrup} and Christian Klement and Nielsen, {Trine Ravn} and Kathrine Vitus",
  year = "2019",
  month = "3",
  day = "13",
  language = "Dansk",
  publisher = "Det Kriminalpr{\ae}ventive R{\aa}d",

  }

  Del II: Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet - en kortlægning af årsagsforklaringer. / Jensen, Sune Qvotrup; Klement, Christian; Nielsen, Trine Ravn; Vitus, Kathrine.

  Det Kriminalpræventive Råd, 2019. 44 p.

  Research output: Book/ReportReportResearch

  TY - RPRT

  T1 - Del II: Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet - en kortlægning af årsagsforklaringer

  AU - Jensen, Sune Qvotrup

  AU - Klement, Christian

  AU - Nielsen, Trine Ravn

  AU - Vitus, Kathrine

  PY - 2019/3/13

  Y1 - 2019/3/13

  N2 - Denne rapport med titlen ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – en kortlægning af empiri-ske mønstre, årsager og forebyggelsesmæssige indsatser” består af tre dele; Delrapport I, II og III. Hensigten med rapporten har været at styrke det eksisterende vidensgrundlag vedrørende forholdet mellem indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet samt at opnå viden om og pege på potentielt lovende, forebyggende initiativer. I Delrapport I; ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – en kortlægning af empiriske mønstre”, har vi, på baggrund af relevante, statistiske undersøgelser, opsamlet den eksisterende viden vedrørende forholdet mellem ungdomskriminalitet og herkomst. I Delrapport II; ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – en kortlægning af årsagsforklaringer”, har vi indkredset relevante, teoretiske forklaringer på sammenhængen mellem ungdomskriminalitet og indvandrerbaggrund. Foruden dette forklaringskatalog over relevante teoretiske traditioner fra sociologien, kriminologien og socialpsykologien, indeholder Del II ligeledes en diskussion af årsagsforklaringernes forebyggelsesmæssige implikationer. I Delrapport III; ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – et bud på forebyggende indsatser”, har vi udvalgt tre potentielt kriminalpræventive indsatser. Disse beskrives dybdegående i forhold til deres formål, målgruppe, indsatsmetode og virkemiddel samt de særlige processer, der igangsættes gennem indsatserne, og som vi vurderer kan have en positiv effekt for de børn, unge og familier, indsatserne retter sig mod. Foruden dybdegående indsatsbeskrivelser, indeholder Delrapport III ligeledes en kort gennemgang af principper, der på det kriminalpræventive felt er en vis konsensus om erfaringsmæssigt kan anbefales i arbejdet med kriminalitetsforebyggelse over for (blandt andet) etniske minoritetsunge.

  AB - Denne rapport med titlen ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – en kortlægning af empiri-ske mønstre, årsager og forebyggelsesmæssige indsatser” består af tre dele; Delrapport I, II og III. Hensigten med rapporten har været at styrke det eksisterende vidensgrundlag vedrørende forholdet mellem indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet samt at opnå viden om og pege på potentielt lovende, forebyggende initiativer. I Delrapport I; ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – en kortlægning af empiriske mønstre”, har vi, på baggrund af relevante, statistiske undersøgelser, opsamlet den eksisterende viden vedrørende forholdet mellem ungdomskriminalitet og herkomst. I Delrapport II; ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – en kortlægning af årsagsforklaringer”, har vi indkredset relevante, teoretiske forklaringer på sammenhængen mellem ungdomskriminalitet og indvandrerbaggrund. Foruden dette forklaringskatalog over relevante teoretiske traditioner fra sociologien, kriminologien og socialpsykologien, indeholder Del II ligeledes en diskussion af årsagsforklaringernes forebyggelsesmæssige implikationer. I Delrapport III; ”Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet – et bud på forebyggende indsatser”, har vi udvalgt tre potentielt kriminalpræventive indsatser. Disse beskrives dybdegående i forhold til deres formål, målgruppe, indsatsmetode og virkemiddel samt de særlige processer, der igangsættes gennem indsatserne, og som vi vurderer kan have en positiv effekt for de børn, unge og familier, indsatserne retter sig mod. Foruden dybdegående indsatsbeskrivelser, indeholder Delrapport III ligeledes en kort gennemgang af principper, der på det kriminalpræventive felt er en vis konsensus om erfaringsmæssigt kan anbefales i arbejdet med kriminalitetsforebyggelse over for (blandt andet) etniske minoritetsunge.

  KW - kriminologi

  KW - kriminalitet

  KW - Ungdomskriminalitet

  KW - Kriminologisk teori

  KW - Indvandrere

  KW - Efterkommere

  KW - Overrepræsentation

  KW - Teori

  M3 - Rapport

  BT - Del II: Indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet - en kortlægning af årsagsforklaringer

  PB - Det Kriminalpræventive Råd

  ER -