Den ufærdige fremtid - Aktionsforskningens potentialer og udfordringer

Annette Bilfeldt (Editor), Michael Søgaard Jørgensen (Editor), John Andersen (Editor), Kevin Anthony Perry (Editor)

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

2445 Downloads (Pure)

Abstract

Med antologiens titel Den Ufærdige Ftremtid – Aktionsforskningens Potentialer og Udfordringer ønsker vi at understrege aktionsforskningens grundforståelse af, at fremtiden er ufærdig. De store samfundsmæssige udfordringer for demokratisk og bæredygtig udvikling kræver engageret forskning med både lokalt og globalt udsyn. Aktionsforskning har potentiale hertil.
Bogen præsenterer ny aktionsforskning og er et bidrag til diskussion af aktions­forskningens teorigrundlag, metoder, tilgange, erfaringer, udfordringer og resultater.
Antologien giver indblik i forskellige aktionsforskningstraditioner som f.eks. participatorisk aktionsforskning (PAR), kritisk participatorisk aktionsforskning(CPAR), kritisk-utopisk aktionsforskning (CUAR) og aktionsforskning inspireret af prag­matisme. Bogen analyserer desuden erfaringer med aktionsforskning inden for forskellige praksisfelter som offentlig planlægning, naturforvaltning, pædagogik, omsorgsarbejde og universitetsuddannelser samt brug af fremtidsværksteder, geografiske informationssystemer (GIS) og teaterworkshops som metoder og værktøjer. Forfatterkredsen er aktionsforskere fra Danmark, Færøerne, Grønland, Latinamerika, norge, Sverige og USA.
Bogen henvender sig til andre aktionsforskere og til forskere inden for andre forskningstraditioner.
Original languageDanish
PublisherAalborg Universitetsforlag
EditionOpen Access udgave
Number of pages320
ISBN (Electronic)978-87-7112-693-8
Publication statusPublished - 2018
SeriesSerie om lærings-, forandrings- og organisationsudviklingsprocesser
ISSN2245-7569

Cite this