Det frie skolevalg og forældrenes motiver

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Hvorfor og hvordan vælger forældre en folkeskole uden for det skoledistrikt, hvor de bor. Det er en problemstilling, som i disse år har tenens til at drukne i den offentlige og politiske diskussion om valget mellem folkeskoler og privatskoler. Men forældre også vælger skole inden for folkeskolens rammer, og muligheden for at vælge folkeskole på tværs af skoledistrikter og kommunegrænser er stadfæstet i lovgivning. Især i byområder vælger forældre mellem forskellige folkeskoler ud fra forskellige motiver. Denne artikel belyser forældrenes motiver og strategier og den bredere sammenhæng omkring skolevalget på grundlag af en undersøgelse i en større dansk by, Aalborg.
Original languageDanish
JournalPaideia: tidsskrift for professionel pædagogisk praksis
Volume17
Pages (from-to)26-37
ISSN1904-9633
Publication statusPublished - May 2019

Keywords

  • School choice
  • Public School

Cite this

@article{6f1bba3e22db48edb69801d768d429f8,
title = "Det frie skolevalg og for{\ae}ldrenes motiver",
abstract = "Hvorfor og hvordan v{\ae}lger for{\ae}ldre en folkeskole uden for det skoledistrikt, hvor de bor. Det er en problemstilling, som i disse {\aa}r har tenens til at drukne i den offentlige og politiske diskussion om valget mellem folkeskoler og privatskoler. Men for{\ae}ldre ogs{\aa} v{\ae}lger skole inden for folkeskolens rammer, og muligheden for at v{\ae}lge folkeskole p{\aa} tv{\ae}rs af skoledistrikter og kommunegr{\ae}nser er stadf{\ae}stet i lovgivning. Is{\ae}r i byomr{\aa}der v{\ae}lger for{\ae}ldre mellem forskellige folkeskoler ud fra forskellige motiver. Denne artikel belyser for{\ae}ldrenes motiver og strategier og den bredere sammenh{\ae}ng omkring skolevalget p{\aa} grundlag af en unders{\o}gelse i en st{\o}rre dansk by, Aalborg.",
keywords = "Valg af skole, Folkeskole, New Public Management, Aalborg, School choice, Public School",
author = "Anna Bomholt and Palle Rasmussen",
year = "2019",
month = "5",
language = "Dansk",
volume = "17",
pages = "26--37",
journal = "Paideia: tidsskrift for professionel p{\ae}dagogisk praksis",
issn = "1904-9633",
publisher = "Dafolo Forlag A/S",

}

Det frie skolevalg og forældrenes motiver. / Bomholt, Anna; Rasmussen, Palle.

In: Paideia: tidsskrift for professionel pædagogisk praksis , Vol. 17, 05.2019, p. 26-37.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Det frie skolevalg og forældrenes motiver

AU - Bomholt, Anna

AU - Rasmussen, Palle

PY - 2019/5

Y1 - 2019/5

N2 - Hvorfor og hvordan vælger forældre en folkeskole uden for det skoledistrikt, hvor de bor. Det er en problemstilling, som i disse år har tenens til at drukne i den offentlige og politiske diskussion om valget mellem folkeskoler og privatskoler. Men forældre også vælger skole inden for folkeskolens rammer, og muligheden for at vælge folkeskole på tværs af skoledistrikter og kommunegrænser er stadfæstet i lovgivning. Især i byområder vælger forældre mellem forskellige folkeskoler ud fra forskellige motiver. Denne artikel belyser forældrenes motiver og strategier og den bredere sammenhæng omkring skolevalget på grundlag af en undersøgelse i en større dansk by, Aalborg.

AB - Hvorfor og hvordan vælger forældre en folkeskole uden for det skoledistrikt, hvor de bor. Det er en problemstilling, som i disse år har tenens til at drukne i den offentlige og politiske diskussion om valget mellem folkeskoler og privatskoler. Men forældre også vælger skole inden for folkeskolens rammer, og muligheden for at vælge folkeskole på tværs af skoledistrikter og kommunegrænser er stadfæstet i lovgivning. Især i byområder vælger forældre mellem forskellige folkeskoler ud fra forskellige motiver. Denne artikel belyser forældrenes motiver og strategier og den bredere sammenhæng omkring skolevalget på grundlag af en undersøgelse i en større dansk by, Aalborg.

KW - Valg af skole

KW - Folkeskole

KW - New Public Management

KW - Aalborg

KW - School choice

KW - Public School

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 17

SP - 26

EP - 37

JO - Paideia: tidsskrift for professionel pædagogisk praksis

JF - Paideia: tidsskrift for professionel pædagogisk praksis

SN - 1904-9633

ER -