Det gode budskab - om patientnetværksvirke på portalen sundhed.dk

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearch

Abstract

"Det gode budskab om frelserens fødsel og det evige liv blev før dets nedskrift i evangelierne fortalt fra mund til mund. Analogien mellem patientfora og Biblen kan synesprovokerende for hvad er mere forskellige fra hinanden end videnskab og tro, endsige www og Messias? Artiklens analyser af borgernes brug af patientnetværk viser, at vi har at gøre med betydninger, der reproducerer sig fra de gamle medier, såsom bogen, brevkassen og mund-til-mund metoden til de nye medier som internettet og virtuelle fællesskaber. På patientnetværk tilgængelige fra den offentlig portal www.sundhed.dk kan borgerne indgå i communities, fællesskaber med andre borgere somde deler diagnose med eller på anden vis er beslægtet med. Dette er en ny service i sundhedsvæsnet og en ny teknologi i kommunikationen med borgerne. Artikel undersøger kommunikationen på to af de sekspatientnetværk, der blev tilgængelige fra sundhed.dk i starten af 2008. Patientnetværkene blev etableret som pilotforsøg i et samarbejde mellem Danskeregioner, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Rigshospitalet, Lungeforeningen, Region Midtjylland og sundhed.dk."
Original languageDanish
Title of host publicationSundhedssektorens digitalisering : ledelse og effektmåling
EditorsAnn Bygholm
PublisherAalborg Universitetsforlag
Publication date2009
Pages121-159
ISBN (Print)9788773079706
Publication statusPublished - 2009

Cite this

Wentzer, H., & Bygholm, A. (2009). Det gode budskab - om patientnetværksvirke på portalen sundhed.dk. In A. Bygholm (Ed.), Sundhedssektorens digitalisering: ledelse og effektmåling (pp. 121-159). Aalborg Universitetsforlag.
Wentzer, Helle ; Bygholm, Ann. / Det gode budskab - om patientnetværksvirke på portalen sundhed.dk. Sundhedssektorens digitalisering: ledelse og effektmåling. editor / Ann Bygholm. Aalborg Universitetsforlag, 2009. pp. 121-159
@inbook{ae602800e3fa11deabf1000ea68e967b,
title = "Det gode budskab - om patientnetv{\ae}rksvirke p{\aa} portalen sundhed.dk",
abstract = "{"}Det gode budskab om frelserens f{\o}dsel og det evige liv blev f{\o}r dets nedskrift i evangelierne fortalt fra mund til mund. Analogien mellem patientfora og Biblen kan synesprovokerende for hvad er mere forskellige fra hinanden end videnskab og tro, endsige www og Messias? Artiklens analyser af borgernes brug af patientnetv{\ae}rk viser, at vi har at g{\o}re med betydninger, der reproducerer sig fra de gamle medier, s{\aa}som bogen, brevkassen og mund-til-mund metoden til de nye medier som internettet og virtuelle f{\ae}llesskaber. P{\aa} patientnetv{\ae}rk tilg{\ae}ngelige fra den offentlig portal www.sundhed.dk kan borgerne indg{\aa} i communities, f{\ae}llesskaber med andre borgere somde deler diagnose med eller p{\aa} anden vis er besl{\ae}gtet med. Dette er en ny service i sundhedsv{\ae}snet og en ny teknologi i kommunikationen med borgerne. Artikel unders{\o}ger kommunikationen p{\aa} to af de sekspatientnetv{\ae}rk, der blev tilg{\ae}ngelige fra sundhed.dk i starten af 2008. Patientnetv{\ae}rkene blev etableret som pilotfors{\o}g i et samarbejde mellem Danskeregioner, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Rigshospitalet, Lungeforeningen, Region Midtjylland og sundhed.dk.{"}",
author = "Helle Wentzer and Ann Bygholm",
year = "2009",
language = "Dansk",
isbn = "9788773079706",
pages = "121--159",
editor = "Ann Bygholm",
booktitle = "Sundhedssektorens digitalisering",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

}

Wentzer, H & Bygholm, A 2009, Det gode budskab - om patientnetværksvirke på portalen sundhed.dk. in A Bygholm (ed.), Sundhedssektorens digitalisering: ledelse og effektmåling. Aalborg Universitetsforlag, pp. 121-159.

Det gode budskab - om patientnetværksvirke på portalen sundhed.dk. / Wentzer, Helle; Bygholm, Ann.

Sundhedssektorens digitalisering: ledelse og effektmåling. ed. / Ann Bygholm. Aalborg Universitetsforlag, 2009. p. 121-159.

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearch

TY - CHAP

T1 - Det gode budskab - om patientnetværksvirke på portalen sundhed.dk

AU - Wentzer, Helle

AU - Bygholm, Ann

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - "Det gode budskab om frelserens fødsel og det evige liv blev før dets nedskrift i evangelierne fortalt fra mund til mund. Analogien mellem patientfora og Biblen kan synesprovokerende for hvad er mere forskellige fra hinanden end videnskab og tro, endsige www og Messias? Artiklens analyser af borgernes brug af patientnetværk viser, at vi har at gøre med betydninger, der reproducerer sig fra de gamle medier, såsom bogen, brevkassen og mund-til-mund metoden til de nye medier som internettet og virtuelle fællesskaber. På patientnetværk tilgængelige fra den offentlig portal www.sundhed.dk kan borgerne indgå i communities, fællesskaber med andre borgere somde deler diagnose med eller på anden vis er beslægtet med. Dette er en ny service i sundhedsvæsnet og en ny teknologi i kommunikationen med borgerne. Artikel undersøger kommunikationen på to af de sekspatientnetværk, der blev tilgængelige fra sundhed.dk i starten af 2008. Patientnetværkene blev etableret som pilotforsøg i et samarbejde mellem Danskeregioner, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Rigshospitalet, Lungeforeningen, Region Midtjylland og sundhed.dk."

AB - "Det gode budskab om frelserens fødsel og det evige liv blev før dets nedskrift i evangelierne fortalt fra mund til mund. Analogien mellem patientfora og Biblen kan synesprovokerende for hvad er mere forskellige fra hinanden end videnskab og tro, endsige www og Messias? Artiklens analyser af borgernes brug af patientnetværk viser, at vi har at gøre med betydninger, der reproducerer sig fra de gamle medier, såsom bogen, brevkassen og mund-til-mund metoden til de nye medier som internettet og virtuelle fællesskaber. På patientnetværk tilgængelige fra den offentlig portal www.sundhed.dk kan borgerne indgå i communities, fællesskaber med andre borgere somde deler diagnose med eller på anden vis er beslægtet med. Dette er en ny service i sundhedsvæsnet og en ny teknologi i kommunikationen med borgerne. Artikel undersøger kommunikationen på to af de sekspatientnetværk, der blev tilgængelige fra sundhed.dk i starten af 2008. Patientnetværkene blev etableret som pilotforsøg i et samarbejde mellem Danskeregioner, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Rigshospitalet, Lungeforeningen, Region Midtjylland og sundhed.dk."

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788773079706

SP - 121

EP - 159

BT - Sundhedssektorens digitalisering

A2 - Bygholm, Ann

PB - Aalborg Universitetsforlag

ER -

Wentzer H, Bygholm A. Det gode budskab - om patientnetværksvirke på portalen sundhed.dk. In Bygholm A, editor, Sundhedssektorens digitalisering: ledelse og effektmåling. Aalborg Universitetsforlag. 2009. p. 121-159