Dialogværktøj: Cirkulær værdiskabelse i den eksisterende bygningsmasse

Harpa Birgisdottir, Kai Kanafani, Regitze Kjær Zimmermann, Camilla Marlene Ernst Andersen, Torsten Sack-Nielsen, Damir Hatic, Malene Elmbæk, Maria Kamper, Mette Falbe-Hansen

Research output: Book/ReportBookCommunication

11 Downloads (Pure)

Abstract

Værktøjet er udarbejdet som en hjælp og inspiration til byggebranchens aktører for at lette en omstillingsproces til cirkulære tankegange, når byggerier projekteres og renoveres.
Dialogværktøjet forventes at kunne bidrage til en kvalificeret dialog, og til at flere beslutninger kommer til at understøtte en cirkulær tankegang.

Første del indeholder dialogværktøjet, mens anden del indeholder et katalog over cirkulære løsninger med beregninger for klimabelastning. Kataloget kan bruges til at kvalificere valg om bevaring, renovering eller nybyg. Kataloget viser også besparelser i klimabelastning for specifikke løsninger ved genbrug og genanvendelse.
Original languageDanish
Number of pages79
Publication statusPublished - Sep 2019

Cite this

@book{a209aa6e8cfb4e79a1786e295994663d,
title = "Dialogv{\ae}rkt{\o}j: Cirkul{\ae}r v{\ae}rdiskabelse i den eksisterende bygningsmasse",
abstract = "V{\ae}rkt{\o}jet er udarbejdet som en hj{\ae}lp og inspiration til byggebranchens akt{\o}rer for at lette en omstillingsproces til cirkul{\ae}re tankegange, n{\aa}r byggerier projekteres og renoveres.Dialogv{\ae}rkt{\o}jet forventes at kunne bidrage til en kvalificeret dialog, og til at flere beslutninger kommer til at underst{\o}tte en cirkul{\ae}r tankegang.F{\o}rste del indeholder dialogv{\ae}rkt{\o}jet, mens anden del indeholder et katalog over cirkul{\ae}re l{\o}sninger med beregninger for klimabelastning. Kataloget kan bruges til at kvalificere valg om bevaring, renovering eller nybyg. Kataloget viser ogs{\aa} besparelser i klimabelastning for specifikke l{\o}sninger ved genbrug og genanvendelse.",
keywords = "cirkul{\ae}r {\o}konomi, livscyklusvurdering (LCA), ressourceforbrug, byggeri, renovering",
author = "Harpa Birgisdottir and Kai Kanafani and Zimmermann, {Regitze Kj{\ae}r} and Andersen, {Camilla Marlene Ernst} and Torsten Sack-Nielsen and Damir Hatic and Malene Elmb{\ae}k and Maria Kamper and Mette Falbe-Hansen",
year = "2019",
month = "9",
language = "Dansk",

}

Dialogværktøj : Cirkulær værdiskabelse i den eksisterende bygningsmasse. / Birgisdottir, Harpa; Kanafani, Kai; Zimmermann, Regitze Kjær; Andersen, Camilla Marlene Ernst; Sack-Nielsen, Torsten; Hatic, Damir; Elmbæk, Malene; Kamper, Maria; Falbe-Hansen, Mette.

2019. 79 p.

Research output: Book/ReportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - Dialogværktøj

T2 - Cirkulær værdiskabelse i den eksisterende bygningsmasse

AU - Birgisdottir, Harpa

AU - Kanafani, Kai

AU - Zimmermann, Regitze Kjær

AU - Andersen, Camilla Marlene Ernst

AU - Sack-Nielsen, Torsten

AU - Hatic, Damir

AU - Elmbæk, Malene

AU - Kamper, Maria

AU - Falbe-Hansen, Mette

PY - 2019/9

Y1 - 2019/9

N2 - Værktøjet er udarbejdet som en hjælp og inspiration til byggebranchens aktører for at lette en omstillingsproces til cirkulære tankegange, når byggerier projekteres og renoveres.Dialogværktøjet forventes at kunne bidrage til en kvalificeret dialog, og til at flere beslutninger kommer til at understøtte en cirkulær tankegang.Første del indeholder dialogværktøjet, mens anden del indeholder et katalog over cirkulære løsninger med beregninger for klimabelastning. Kataloget kan bruges til at kvalificere valg om bevaring, renovering eller nybyg. Kataloget viser også besparelser i klimabelastning for specifikke løsninger ved genbrug og genanvendelse.

AB - Værktøjet er udarbejdet som en hjælp og inspiration til byggebranchens aktører for at lette en omstillingsproces til cirkulære tankegange, når byggerier projekteres og renoveres.Dialogværktøjet forventes at kunne bidrage til en kvalificeret dialog, og til at flere beslutninger kommer til at understøtte en cirkulær tankegang.Første del indeholder dialogværktøjet, mens anden del indeholder et katalog over cirkulære løsninger med beregninger for klimabelastning. Kataloget kan bruges til at kvalificere valg om bevaring, renovering eller nybyg. Kataloget viser også besparelser i klimabelastning for specifikke løsninger ved genbrug og genanvendelse.

KW - cirkulær økonomi

KW - livscyklusvurdering (LCA)

KW - ressourceforbrug

KW - byggeri

KW - renovering

UR - http://www.circularitycity.dk/

M3 - Bog

BT - Dialogværktøj

ER -