Digitale metoder

Translated title of the contribution: Digital Methods

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Digitaliseringen af sociale omgangsformer giver både nye muligheder og udfordringer for samfundsvidenskabelig og humanistisk forskning. Det er blevet relativt enkelt at høste meget store datamængder fra sociale medier og lignende internetteknologier, men det er et åbent spørgsmål, hvad man stiller op med denne overflod af nye digitale spor. Hvad er et hyperlink, en brugerprofil eller et hashtag i grunden for en type data? Hvad er relationen mellem internetadfærd og folks "virkelige" liv? Og hvordan håndterer man digital empiri i konkrete samfunds- og humanvidenskabelige undersøgelser?

Denne bog giver en praktisk indføring i, hvad det vil sige at arbejde med digitalt fødte data. Der er tale om en tilgang præget af både nye analytiske redskaber og nye former for empiri, der er opstået med internettet. Bogen præsenterer "digitale metoder" og den tilhørende teoretiske basis med fokus på praktiske greb for studerende og forskere, der selv skal i gang med at foretage undersøgelser på og med nettet.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherHans Reitzels Forlag
Edition1
Number of pages200
ISBN (Print)9788741258218
ISBN (Electronic)9788741268378
Publication statusPublished - 2017

Fingerprint

Wetlands

Keywords

 • Digital Methods
 • Digital Media
 • internet research
 • New Media
 • social media
 • Digitale medier
 • Digitale Metoder
 • Network Analysis
 • Data visualization
 • Data mining
 • Big Data

Cite this

Birkbak, A., & Munk, A. K. (2017). Digitale metoder. (1 ed.) København: Hans Reitzels Forlag.
Birkbak, Andreas ; Munk, Anders Kristian. / Digitale metoder. 1 ed. København : Hans Reitzels Forlag, 2017. 200 p.
@book{db45fc69928545cf91bf97a7069598c9,
title = "Digitale metoder",
abstract = "Digitaliseringen af sociale omgangsformer giver b{\aa}de nye muligheder og udfordringer for samfundsvidenskabelig og humanistisk forskning. Det er blevet relativt enkelt at h{\o}ste meget store datam{\ae}ngder fra sociale medier og lignende internetteknologier, men det er et {\aa}bent sp{\o}rgsm{\aa}l, hvad man stiller op med denne overflod af nye digitale spor. Hvad er et hyperlink, en brugerprofil eller et hashtag i grunden for en type data? Hvad er relationen mellem internetadf{\ae}rd og folks {"}virkelige{"} liv? Og hvordan h{\aa}ndterer man digital empiri i konkrete samfunds- og humanvidenskabelige unders{\o}gelser? Denne bog giver en praktisk indf{\o}ring i, hvad det vil sige at arbejde med digitalt f{\o}dte data. Der er tale om en tilgang pr{\ae}get af b{\aa}de nye analytiske redskaber og nye former for empiri, der er opst{\aa}et med internettet. Bogen pr{\ae}senterer {"}digitale metoder{"} og den tilh{\o}rende teoretiske basis med fokus p{\aa} praktiske greb for studerende og forskere, der selv skal i gang med at foretage unders{\o}gelser p{\aa} og med nettet.",
keywords = "Digital Methods, Digital Media, internet research, New Media, social media, Digitale medier, Digitale Metoder, Network Analysis, Data visualization, Data mining, Big Data",
author = "Andreas Birkbak and Munk, {Anders Kristian}",
year = "2017",
language = "Dansk",
isbn = "9788741258218",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",
address = "Danmark",
edition = "1",

}

Birkbak, A & Munk, AK 2017, Digitale metoder. 1 edn, Hans Reitzels Forlag, København.

Digitale metoder. / Birkbak, Andreas; Munk, Anders Kristian.

1 ed. København : Hans Reitzels Forlag, 2017. 200 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Digitale metoder

AU - Birkbak, Andreas

AU - Munk, Anders Kristian

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Digitaliseringen af sociale omgangsformer giver både nye muligheder og udfordringer for samfundsvidenskabelig og humanistisk forskning. Det er blevet relativt enkelt at høste meget store datamængder fra sociale medier og lignende internetteknologier, men det er et åbent spørgsmål, hvad man stiller op med denne overflod af nye digitale spor. Hvad er et hyperlink, en brugerprofil eller et hashtag i grunden for en type data? Hvad er relationen mellem internetadfærd og folks "virkelige" liv? Og hvordan håndterer man digital empiri i konkrete samfunds- og humanvidenskabelige undersøgelser? Denne bog giver en praktisk indføring i, hvad det vil sige at arbejde med digitalt fødte data. Der er tale om en tilgang præget af både nye analytiske redskaber og nye former for empiri, der er opstået med internettet. Bogen præsenterer "digitale metoder" og den tilhørende teoretiske basis med fokus på praktiske greb for studerende og forskere, der selv skal i gang med at foretage undersøgelser på og med nettet.

AB - Digitaliseringen af sociale omgangsformer giver både nye muligheder og udfordringer for samfundsvidenskabelig og humanistisk forskning. Det er blevet relativt enkelt at høste meget store datamængder fra sociale medier og lignende internetteknologier, men det er et åbent spørgsmål, hvad man stiller op med denne overflod af nye digitale spor. Hvad er et hyperlink, en brugerprofil eller et hashtag i grunden for en type data? Hvad er relationen mellem internetadfærd og folks "virkelige" liv? Og hvordan håndterer man digital empiri i konkrete samfunds- og humanvidenskabelige undersøgelser? Denne bog giver en praktisk indføring i, hvad det vil sige at arbejde med digitalt fødte data. Der er tale om en tilgang præget af både nye analytiske redskaber og nye former for empiri, der er opstået med internettet. Bogen præsenterer "digitale metoder" og den tilhørende teoretiske basis med fokus på praktiske greb for studerende og forskere, der selv skal i gang med at foretage undersøgelser på og med nettet.

KW - Digital Methods

KW - Digital Media

KW - internet research

KW - New Media

KW - social media

KW - Digitale medier

KW - Digitale Metoder

KW - Network Analysis

KW - Data visualization

KW - Data mining

KW - Big Data

UR - http://hansreitzel.dk/Metode-og-videnskabsteori/Digitale-metoder-(i-bog)/9788741268378

M3 - Bog

SN - 9788741258218

BT - Digitale metoder

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - København

ER -

Birkbak A, Munk AK. Digitale metoder. 1 ed. København: Hans Reitzels Forlag, 2017. 200 p.