Digitalisering af det eksisterende byggeri

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

Abstract

Digitalisering af det eksisterende byggeri er en vanskelig og uendelig opgave. Det giver kun mening at digitalisere eksisterende byggeri, når man har et konkret behov, og da kun at indhente og lagre de informationer, som man strategisk eller konkret har behov for. Erhvervs og Byggestyrelsen har iværksat en analyse af strategier for digitalisering af det eksisterende byggeri. I forbindelse hermed vil denne rapport undersøge problemerne og potentialerne ved at digitalisere den eksisterende bygningsmasse, både hvad angår hvilke dele heraf der er relevant at digitalisere, til hvilket niveau, samt de tekniske løsninger dette fordrer. Relevansen ses i forhold til de brugerbehov, der allerede nu kan identificeres, men søger også at inddrage de brugerbehov, der måtte opstå, hvis der allerede forelå en digital informationsmodel over et eksisterende byggeri.
Original languageDanish
Publication date2010
Number of pages76
Project No.721-141
Finished09/07/2010
Publication statusPublished - 2010

Cite this

@misc{8e65834f98d84bb7b9b6ecdfcafee1b1,
title = "Digitalisering af det eksisterende byggeri",
abstract = "Digitalisering af det eksisterende byggeri er en vanskelig og uendelig opgave. Det giver kun mening at digitalisere eksisterende byggeri, n{\aa}r man har et konkret behov, og da kun at indhente og lagre de informationer, som man strategisk eller konkret har behov for. Erhvervs og Byggestyrelsen har iv{\ae}rksat en analyse af strategier for digitalisering af det eksisterende byggeri. I forbindelse hermed vil denne rapport unders{\o}ge problemerne og potentialerne ved at digitalisere den eksisterende bygningsmasse, b{\aa}de hvad ang{\aa}r hvilke dele heraf der er relevant at digitalisere, til hvilket niveau, samt de tekniske l{\o}sninger dette fordrer. Relevansen ses i forhold til de brugerbehov, der allerede nu kan identificeres, men s{\o}ger ogs{\aa} at inddrage de brugerbehov, der m{\aa}tte opst{\aa}, hvis der allerede forel{\aa} en digital informationsmodel over et eksisterende byggeri.",
keywords = "Digitalisering, skanning, BIM",
author = "S{\o}rensen, {Nils Lykke} and {\O}ien, {Turid Borgestrand}",
year = "2010",
language = "Dansk",

}

Sørensen, NL & Øien, TB 2010, 'Digitalisering af det eksisterende byggeri', No. 721-141, 76 p., Jul 09, 2010..

Digitalisering af det eksisterende byggeri. / Sørensen, Nils Lykke; Øien, Turid Borgestrand.

No. 721-141, 2010. 76 p., Jul 09, 2010.

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

TY - GEN

T1 - Digitalisering af det eksisterende byggeri

AU - Sørensen, Nils Lykke

AU - Øien, Turid Borgestrand

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Digitalisering af det eksisterende byggeri er en vanskelig og uendelig opgave. Det giver kun mening at digitalisere eksisterende byggeri, når man har et konkret behov, og da kun at indhente og lagre de informationer, som man strategisk eller konkret har behov for. Erhvervs og Byggestyrelsen har iværksat en analyse af strategier for digitalisering af det eksisterende byggeri. I forbindelse hermed vil denne rapport undersøge problemerne og potentialerne ved at digitalisere den eksisterende bygningsmasse, både hvad angår hvilke dele heraf der er relevant at digitalisere, til hvilket niveau, samt de tekniske løsninger dette fordrer. Relevansen ses i forhold til de brugerbehov, der allerede nu kan identificeres, men søger også at inddrage de brugerbehov, der måtte opstå, hvis der allerede forelå en digital informationsmodel over et eksisterende byggeri.

AB - Digitalisering af det eksisterende byggeri er en vanskelig og uendelig opgave. Det giver kun mening at digitalisere eksisterende byggeri, når man har et konkret behov, og da kun at indhente og lagre de informationer, som man strategisk eller konkret har behov for. Erhvervs og Byggestyrelsen har iværksat en analyse af strategier for digitalisering af det eksisterende byggeri. I forbindelse hermed vil denne rapport undersøge problemerne og potentialerne ved at digitalisere den eksisterende bygningsmasse, både hvad angår hvilke dele heraf der er relevant at digitalisere, til hvilket niveau, samt de tekniske løsninger dette fordrer. Relevansen ses i forhold til de brugerbehov, der allerede nu kan identificeres, men søger også at inddrage de brugerbehov, der måtte opstå, hvis der allerede forelå en digital informationsmodel over et eksisterende byggeri.

KW - Digitalisering, skanning, BIM

M3 - Faglig redegørelse

ER -

Sørensen NL, Øien TB. Digitalisering af det eksisterende byggeri. No. 721-141, 2010. 76 p., Jul 09, 2010.