Digte med talende stilhed: Nina Malinowski

  Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - ReviewCommunication

  Abstract

  Stilhedssang" er Nina Malinovskis 7. digtsamling siden debuten i 1981. Hendes nye samling har ligesom hendes tidligere værker på ingen måde et eksperimenterende formsprog og en iøjnefaldende motivverden. Der anvendes en traditionel naturmetaforik eller en usmykket dagligsproglig stil i en række tekster, der omhandler kærlighedsforhold, natur og indtryk fra rejser.

  Alligevel fanger Nina Malinovskis digte i mange tilfælde ens opmærksomhed med deres evne til med prægnans og intensitet at beskrive situationer og oplevelser fra hverdagen, som vi normalt ikke tillægger betydning. Dette ses i "Stilhedssang" blandt andet i en række sentenser, som indleder bogens afsnit, hvoraf to lyder: "den tavshed, der høres / når et ord netop ikke bliver sagt", og "den nærhed, der kan forekomme, / når nogen er ved at forsvinde."

  I bogen lyder en af de mange fine, hverdagslige snapshot: "Man kan tilgive mange gange, / men ikke i al evighed, råber hun. Han tier. / Hun spørger, om han forstår. Det svarer / han ja til og tænder for fjernsynet."

  Original languageDanish
  JournalKristeligt Dagblad
  Pages (from-to)12-
  Number of pages1
  ISSN0904-6054
  Publication statusPublished - 17 Jan 2007

  Cite this