Dilemmaer i ledelse

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

3755 Downloads (Pure)

Abstract

Ledelse udspiller sig i dag typisk mellem mange forskellige interesser, modsatrettede krav og logikker, som ikke umiddelbart lader sig forene. Ledelsesopgaven kan ofte ikke løses tilfredsstillende ved at vælge det ene, frem for det andet. Derfor skal den fortolkes og meningssættes, når der skal træffes beslutninger og handles.
I en globaliseret og postmoderne æra er konkret ledelsespraksis blevet dynamisk. Der er mange udfordringer med at lede i en virkelighed præget af kontinuerlig forandring og mange forskellige interessenter at tage hensyn til. Det er dette dynamiske ledelsesfelt, der er fokus på i denne bog med begrebet ’dilemmaer’. Bogen tegner et landskab over forskellige typer af dilemmaer i ledelse ud fra forskellige former for modsætninger; teoretiske, samfundsmæssige, organisatoriske og personlige. Bogen er skrevet af forskere, der ud over deres forskning arbejder med uddannelse af ledere og ledelsesudvikling. Disse erfaringer har givet inspiration til at arbejde mere målrettet med at udvikle ny viden om ledelsesudvikling i koblingen mellem teori og praksis.
Bogen indeholder teoretiske perspektiver, temadiskussioner, undersøgelsesmetoder og ideer til konkrete værktøjer, ledere kan betjene sig af, hvis de skal bruge dilemmaer som afsæt for læring og udvikling. Der er således megen inspiration at hente til det videre arbejde med at undersøge andre problemstillinger, der relaterer sig til dilemmaer i ledelse.
Bogen henvender sig til ledere, studerende og forskere på masteruddannelser og videregående uddannelser inden for fagområderne ledelsesudvikling, organisationsudvikling og organisatorisk læring.
Original languageDanish
Place of PublicationAalborg
PublisherAalborg Universitetsforlag
Edition1.
Number of pages237
ISBN (Electronic)978-87-7112-588-7
Publication statusPublished - 2016
SeriesOrganisatorisk læring og ledelse
Number1
ISSN2446-1814

Cite this

Frimann, S., & Keller, H. D. (Eds.) (2016). Dilemmaer i ledelse. (1. ed.) Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. Organisatorisk læring og ledelse, No. 1
Frimann, Søren (Editor) ; Keller, Hanne Dauer (Editor). / Dilemmaer i ledelse. 1. ed. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2016. 237 p. (Organisatorisk læring og ledelse; No. 1).
@book{5997cef47fac46758dbcb54f69d149eb,
title = "Dilemmaer i ledelse",
abstract = "Ledelse udspiller sig i dag typisk mellem mange forskellige interesser, modsatrettede krav og logikker, som ikke umiddelbart lader sig forene. Ledelsesopgaven kan ofte ikke l{\o}ses tilfredsstillende ved at v{\ae}lge det ene, frem for det andet. Derfor skal den fortolkes og meningss{\ae}ttes, n{\aa}r der skal tr{\ae}ffes beslutninger og handles.I en globaliseret og postmoderne {\ae}ra er konkret ledelsespraksis blevet dynamisk. Der er mange udfordringer med at lede i en virkelighed pr{\ae}get af kontinuerlig forandring og mange forskellige interessenter at tage hensyn til. Det er dette dynamiske ledelsesfelt, der er fokus p{\aa} i denne bog med begrebet ’dilemmaer’. Bogen tegner et landskab over forskellige typer af dilemmaer i ledelse ud fra forskellige former for mods{\ae}tninger; teoretiske, samfundsm{\ae}ssige, organisatoriske og personlige. Bogen er skrevet af forskere, der ud over deres forskning arbejder med uddannelse af ledere og ledelsesudvikling. Disse erfaringer har givet inspiration til at arbejde mere m{\aa}lrettet med at udvikle ny viden om ledelsesudvikling i koblingen mellem teori og praksis.Bogen indeholder teoretiske perspektiver, temadiskussioner, unders{\o}gelsesmetoder og ideer til konkrete v{\ae}rkt{\o}jer, ledere kan betjene sig af, hvis de skal bruge dilemmaer som afs{\ae}t for l{\ae}ring og udvikling. Der er s{\aa}ledes megen inspiration at hente til det videre arbejde med at unders{\o}ge andre problemstillinger, der relaterer sig til dilemmaer i ledelse.Bogen henvender sig til ledere, studerende og forskere p{\aa} masteruddannelser og videreg{\aa}ende uddannelser inden for fagomr{\aa}derne ledelsesudvikling, organisationsudvikling og organisatorisk l{\ae}ring.",
editor = "S{\o}ren Frimann and Keller, {Hanne Dauer}",
year = "2016",
language = "Dansk",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
edition = "1.",

}

Frimann, S & Keller, HD (eds) 2016, Dilemmaer i ledelse. Organisatorisk læring og ledelse, no. 1, 1. edn, Aalborg Universitetsforlag, Aalborg.

Dilemmaer i ledelse. / Frimann, Søren (Editor); Keller, Hanne Dauer (Editor).

1. ed. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2016. 237 p. (Organisatorisk læring og ledelse; No. 1).

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Dilemmaer i ledelse

A2 - Frimann, Søren

A2 - Keller, Hanne Dauer

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Ledelse udspiller sig i dag typisk mellem mange forskellige interesser, modsatrettede krav og logikker, som ikke umiddelbart lader sig forene. Ledelsesopgaven kan ofte ikke løses tilfredsstillende ved at vælge det ene, frem for det andet. Derfor skal den fortolkes og meningssættes, når der skal træffes beslutninger og handles.I en globaliseret og postmoderne æra er konkret ledelsespraksis blevet dynamisk. Der er mange udfordringer med at lede i en virkelighed præget af kontinuerlig forandring og mange forskellige interessenter at tage hensyn til. Det er dette dynamiske ledelsesfelt, der er fokus på i denne bog med begrebet ’dilemmaer’. Bogen tegner et landskab over forskellige typer af dilemmaer i ledelse ud fra forskellige former for modsætninger; teoretiske, samfundsmæssige, organisatoriske og personlige. Bogen er skrevet af forskere, der ud over deres forskning arbejder med uddannelse af ledere og ledelsesudvikling. Disse erfaringer har givet inspiration til at arbejde mere målrettet med at udvikle ny viden om ledelsesudvikling i koblingen mellem teori og praksis.Bogen indeholder teoretiske perspektiver, temadiskussioner, undersøgelsesmetoder og ideer til konkrete værktøjer, ledere kan betjene sig af, hvis de skal bruge dilemmaer som afsæt for læring og udvikling. Der er således megen inspiration at hente til det videre arbejde med at undersøge andre problemstillinger, der relaterer sig til dilemmaer i ledelse.Bogen henvender sig til ledere, studerende og forskere på masteruddannelser og videregående uddannelser inden for fagområderne ledelsesudvikling, organisationsudvikling og organisatorisk læring.

AB - Ledelse udspiller sig i dag typisk mellem mange forskellige interesser, modsatrettede krav og logikker, som ikke umiddelbart lader sig forene. Ledelsesopgaven kan ofte ikke løses tilfredsstillende ved at vælge det ene, frem for det andet. Derfor skal den fortolkes og meningssættes, når der skal træffes beslutninger og handles.I en globaliseret og postmoderne æra er konkret ledelsespraksis blevet dynamisk. Der er mange udfordringer med at lede i en virkelighed præget af kontinuerlig forandring og mange forskellige interessenter at tage hensyn til. Det er dette dynamiske ledelsesfelt, der er fokus på i denne bog med begrebet ’dilemmaer’. Bogen tegner et landskab over forskellige typer af dilemmaer i ledelse ud fra forskellige former for modsætninger; teoretiske, samfundsmæssige, organisatoriske og personlige. Bogen er skrevet af forskere, der ud over deres forskning arbejder med uddannelse af ledere og ledelsesudvikling. Disse erfaringer har givet inspiration til at arbejde mere målrettet med at udvikle ny viden om ledelsesudvikling i koblingen mellem teori og praksis.Bogen indeholder teoretiske perspektiver, temadiskussioner, undersøgelsesmetoder og ideer til konkrete værktøjer, ledere kan betjene sig af, hvis de skal bruge dilemmaer som afsæt for læring og udvikling. Der er således megen inspiration at hente til det videre arbejde med at undersøge andre problemstillinger, der relaterer sig til dilemmaer i ledelse.Bogen henvender sig til ledere, studerende og forskere på masteruddannelser og videregående uddannelser inden for fagområderne ledelsesudvikling, organisationsudvikling og organisatorisk læring.

M3 - Antologi

BT - Dilemmaer i ledelse

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

ER -

Frimann S, (ed.), Keller HD, (ed.). Dilemmaer i ledelse. 1. ed. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 2016. 237 p. (Organisatorisk læring og ledelse; No. 1).