Dimensionering af glas i klimaskærmen

Jørgen Munch-Andersen, Erik Steen Pedersen

Research output: Book/ReportBookCommunication

Abstract

SBi-anvisning 215 behandler dimensionering af glas som udfyldende element i klimaskærmen, det vil sige vinduer, facader og tage.

Anvisningen er udarbejdet i overensstemmelse med principperne i de europæiske standarder for projektering af bærende konstruktioner, Eurocode 0, og Eurocode 1 med nationale tillæg, og den er beregnet til anvendelse sammen med disse standarder. Den bygger på de principper, som forventes benyttet i en kommende CEN-standard om glas.

Anvisningen indeholder de informationer, som normalt vil findes i en standard, men også andre oplysninger, der kan være nyttige ved dimensionering af glas. Den behandler 2- og 3-lags ruder med almindeligt floatglas, hærdet glas og varmeforstærket glas, og beskriver, hvordan flere glaslag samvirker i lamineret glas og termoruder.

2. udgave af anvisningen er tilføjet en nyudviklet metode for styrke- og stivhedsberegning af 3-lags termoruder. Desuden er beregningsmetoden for flerlags glas udbygget, så der kan tages hensyn til effekten af store udbøjninger.

Anvisningen er primært tænkt som en hjælp til projekterende og leverandører
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherStatens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet
Edition2. udgave
ISBN (Print)978-87-563-1873-0
ISBN (Electronic)978-87-563-1875-4 (e-bog), 978-87-563-1876-1 (online)
Publication statusPublished - 2019
SeriesSBi-anvisning
Volume215
ISSN0106-6757

Cite this

Munch-Andersen, J., & Pedersen, E. S. (2019). Dimensionering af glas i klimaskærmen. (2. udgave ed.) København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet. SBi-anvisning, Vol.. 215
Munch-Andersen, Jørgen ; Pedersen, Erik Steen. / Dimensionering af glas i klimaskærmen. 2. udgave ed. København : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2019. (SBi-anvisning, Vol. 215).
@book{09a1fc241459485fbeff80ac06286e7d,
title = "Dimensionering af glas i klimask{\ae}rmen",
abstract = "SBi-anvisning 215 behandler dimensionering af glas som udfyldende element i klimask{\ae}rmen, det vil sige vinduer, facader og tage.Anvisningen er udarbejdet i overensstemmelse med principperne i de europ{\ae}iske standarder for projektering af b{\ae}rende konstruktioner, Eurocode 0, og Eurocode 1 med nationale till{\ae}g, og den er beregnet til anvendelse sammen med disse standarder. Den bygger p{\aa} de principper, som forventes benyttet i en kommende CEN-standard om glas.Anvisningen indeholder de informationer, som normalt vil findes i en standard, men ogs{\aa} andre oplysninger, der kan v{\ae}re nyttige ved dimensionering af glas. Den behandler 2- og 3-lags ruder med almindeligt floatglas, h{\ae}rdet glas og varmeforst{\ae}rket glas, og beskriver, hvordan flere glaslag samvirker i lamineret glas og termoruder.2. udgave af anvisningen er tilf{\o}jet en nyudviklet metode for styrke- og stivhedsberegning af 3-lags termoruder. Desuden er beregningsmetoden for flerlags glas udbygget, s{\aa} der kan tages hensyn til effekten af store udb{\o}jninger.Anvisningen er prim{\ae}rt t{\ae}nkt som en hj{\ae}lp til projekterende og leverand{\o}rer",
keywords = "Klimask{\ae}rm, Konstruktioner, Vinduer, Lavenergibyggeri",
author = "J{\o}rgen Munch-Andersen and Pedersen, {Erik Steen}",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-563-1873-0",
series = "SBi-anvisning",
publisher = "Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet",
edition = "2. udgave",

}

Munch-Andersen, J & Pedersen, ES 2019, Dimensionering af glas i klimaskærmen. SBi-anvisning, vol. 215, 2. udgave edn, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, København.

Dimensionering af glas i klimaskærmen. / Munch-Andersen, Jørgen; Pedersen, Erik Steen.

2. udgave ed. København : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2019. (SBi-anvisning, Vol. 215).

Research output: Book/ReportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - Dimensionering af glas i klimaskærmen

AU - Munch-Andersen, Jørgen

AU - Pedersen, Erik Steen

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - SBi-anvisning 215 behandler dimensionering af glas som udfyldende element i klimaskærmen, det vil sige vinduer, facader og tage.Anvisningen er udarbejdet i overensstemmelse med principperne i de europæiske standarder for projektering af bærende konstruktioner, Eurocode 0, og Eurocode 1 med nationale tillæg, og den er beregnet til anvendelse sammen med disse standarder. Den bygger på de principper, som forventes benyttet i en kommende CEN-standard om glas.Anvisningen indeholder de informationer, som normalt vil findes i en standard, men også andre oplysninger, der kan være nyttige ved dimensionering af glas. Den behandler 2- og 3-lags ruder med almindeligt floatglas, hærdet glas og varmeforstærket glas, og beskriver, hvordan flere glaslag samvirker i lamineret glas og termoruder.2. udgave af anvisningen er tilføjet en nyudviklet metode for styrke- og stivhedsberegning af 3-lags termoruder. Desuden er beregningsmetoden for flerlags glas udbygget, så der kan tages hensyn til effekten af store udbøjninger.Anvisningen er primært tænkt som en hjælp til projekterende og leverandører

AB - SBi-anvisning 215 behandler dimensionering af glas som udfyldende element i klimaskærmen, det vil sige vinduer, facader og tage.Anvisningen er udarbejdet i overensstemmelse med principperne i de europæiske standarder for projektering af bærende konstruktioner, Eurocode 0, og Eurocode 1 med nationale tillæg, og den er beregnet til anvendelse sammen med disse standarder. Den bygger på de principper, som forventes benyttet i en kommende CEN-standard om glas.Anvisningen indeholder de informationer, som normalt vil findes i en standard, men også andre oplysninger, der kan være nyttige ved dimensionering af glas. Den behandler 2- og 3-lags ruder med almindeligt floatglas, hærdet glas og varmeforstærket glas, og beskriver, hvordan flere glaslag samvirker i lamineret glas og termoruder.2. udgave af anvisningen er tilføjet en nyudviklet metode for styrke- og stivhedsberegning af 3-lags termoruder. Desuden er beregningsmetoden for flerlags glas udbygget, så der kan tages hensyn til effekten af store udbøjninger.Anvisningen er primært tænkt som en hjælp til projekterende og leverandører

KW - Klimaskærm

KW - Konstruktioner

KW - Vinduer

KW - Lavenergibyggeri

M3 - Bog

SN - 978-87-563-1873-0

T3 - SBi-anvisning

BT - Dimensionering af glas i klimaskærmen

PB - Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet

CY - København

ER -

Munch-Andersen J, Pedersen ES. Dimensionering af glas i klimaskærmen. 2. udgave ed. København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2019. (SBi-anvisning, Vol. 215).