Dimensionering af varme- og ventilationsanlæg til stalde

Translated title of the contribution: Dimensioning of heating and ventilation plants for livestock houses

J. Pedersen

  Research output: Book/ReportBookResearch

  Abstract

  Fra tid til anden har der været rejst kritik af de dimensioneringsregler vedrørende varme- og ventilationsanlæg i staldbygninger, som er udarbejdet af Statens Byggeforskningsinstitut. En af årsagerne hertil er måske, at der fra instituttets side ikke er gjort tilstrækkelig godt rede for, på hvilket grundlag de foreskrevne regler er opstillet og hvilke ændringer i staldklimaet der kan opnås ved at skærpe henholdsvis lempe reglerne. I nærværende notat gennemgås grundlaget for dimensioneringen af varme- og ventilationsanlæg til staldbygninger. Specielt behandles dyrenes varme- og fugtproduktion, den nødvendige minimumsventilation til fjernelse af vanddampen og hyppigheden af høje henholdsvis lave udetemperaturer. Endvidere er i notatet redegjort for hvilke konsekvenser en ændring af ventilationsluftmængden vil have for staldtemperaturen.
  Original languageDanish
  Place of PublicationKøbenhavn
  PublisherSBI forlag
  Number of pages41
  Publication statusPublished - 1972
  SeriesSBI-notat
  Number20

  Cite this

  Pedersen, J. (1972). Dimensionering af varme- og ventilationsanlæg til stalde. København: SBI forlag. SBI-notat, No. 20
  Pedersen, J. / Dimensionering af varme- og ventilationsanlæg til stalde. København : SBI forlag, 1972. 41 p. (SBI-notat; No. 20).
  @book{ed029010165d11dca5a4000ea68e967b,
  title = "Dimensionering af varme- og ventilationsanl{\ae}g til stalde",
  abstract = "Fra tid til anden har der v{\ae}ret rejst kritik af de dimensioneringsregler vedr{\o}rende varme- og ventilationsanl{\ae}g i staldbygninger, som er udarbejdet af Statens Byggeforskningsinstitut. En af {\aa}rsagerne hertil er m{\aa}ske, at der fra instituttets side ikke er gjort tilstr{\ae}kkelig godt rede for, p{\aa} hvilket grundlag de foreskrevne regler er opstillet og hvilke {\ae}ndringer i staldklimaet der kan opn{\aa}s ved at sk{\ae}rpe henholdsvis lempe reglerne. I n{\ae}rv{\ae}rende notat gennemg{\aa}s grundlaget for dimensioneringen af varme- og ventilationsanl{\ae}g til staldbygninger. Specielt behandles dyrenes varme- og fugtproduktion, den n{\o}dvendige minimumsventilation til fjernelse af vanddampen og hyppigheden af h{\o}je henholdsvis lave udetemperaturer. Endvidere er i notatet redegjort for hvilke konsekvenser en {\ae}ndring af ventilationsluftm{\ae}ngden vil have for staldtemperaturen.",
  keywords = "landbrugsbyggeri, ventilation",
  author = "J. Pedersen",
  note = "Udsolgt",
  year = "1972",
  language = "Dansk",
  series = "SBI-notat",
  publisher = "SBI forlag",
  number = "20",

  }

  Pedersen, J 1972, Dimensionering af varme- og ventilationsanlæg til stalde. SBI-notat, no. 20, SBI forlag, København.

  Dimensionering af varme- og ventilationsanlæg til stalde. / Pedersen, J.

  København : SBI forlag, 1972. 41 p. (SBI-notat; No. 20).

  Research output: Book/ReportBookResearch

  TY - BOOK

  T1 - Dimensionering af varme- og ventilationsanlæg til stalde

  AU - Pedersen, J.

  N1 - Udsolgt

  PY - 1972

  Y1 - 1972

  N2 - Fra tid til anden har der været rejst kritik af de dimensioneringsregler vedrørende varme- og ventilationsanlæg i staldbygninger, som er udarbejdet af Statens Byggeforskningsinstitut. En af årsagerne hertil er måske, at der fra instituttets side ikke er gjort tilstrækkelig godt rede for, på hvilket grundlag de foreskrevne regler er opstillet og hvilke ændringer i staldklimaet der kan opnås ved at skærpe henholdsvis lempe reglerne. I nærværende notat gennemgås grundlaget for dimensioneringen af varme- og ventilationsanlæg til staldbygninger. Specielt behandles dyrenes varme- og fugtproduktion, den nødvendige minimumsventilation til fjernelse af vanddampen og hyppigheden af høje henholdsvis lave udetemperaturer. Endvidere er i notatet redegjort for hvilke konsekvenser en ændring af ventilationsluftmængden vil have for staldtemperaturen.

  AB - Fra tid til anden har der været rejst kritik af de dimensioneringsregler vedrørende varme- og ventilationsanlæg i staldbygninger, som er udarbejdet af Statens Byggeforskningsinstitut. En af årsagerne hertil er måske, at der fra instituttets side ikke er gjort tilstrækkelig godt rede for, på hvilket grundlag de foreskrevne regler er opstillet og hvilke ændringer i staldklimaet der kan opnås ved at skærpe henholdsvis lempe reglerne. I nærværende notat gennemgås grundlaget for dimensioneringen af varme- og ventilationsanlæg til staldbygninger. Specielt behandles dyrenes varme- og fugtproduktion, den nødvendige minimumsventilation til fjernelse af vanddampen og hyppigheden af høje henholdsvis lave udetemperaturer. Endvidere er i notatet redegjort for hvilke konsekvenser en ændring af ventilationsluftmængden vil have for staldtemperaturen.

  KW - landbrugsbyggeri

  KW - ventilation

  M3 - Bog

  T3 - SBI-notat

  BT - Dimensionering af varme- og ventilationsanlæg til stalde

  PB - SBI forlag

  CY - København

  ER -

  Pedersen J. Dimensionering af varme- og ventilationsanlæg til stalde. København: SBI forlag, 1972. 41 p. (SBI-notat; No. 20).