Dokumentation og kontrol af bærende konstruktioner

Niels Jørgen Aagaard, Bent Feddersen, Thomas Cornelius (Editor)

Research output: Book/ReportBookCommunication

Abstract

SBi-anvisning 271 beskriver udarbejdelse og kontrol af den dokumentation, der knytter sig til et bygværks bærende konstruktioner i henhold til Bygningsreglement 2018. 
Sammensætning, indhold og udformning af de enkelte dokumenter beskrives, og sættes i relation til byggeriets praksis i hele processen fra planlægning over projektering til udførelse af bygværket. Desuden giver anvisningen et historisk oprids af udviklingen vedrørende dokumentation af bærende konstruktioner med vægt på de senere års internationalisering af normer, mere komplekse organisering af byggeprocessen og udbredelsen af stadigt mere avancerede IKT-systemer til udførelse af statiske beregninger. 
Anvisningen er rettet mod byggeriets projekterende og udførende parter samt bygherrer og myndigheder. Anvisningen kan også anvendes som lærebog ved ingeniøruddannelser.
Anvisningen bygger på SBi-anvisning 223, Dokumentation af bærende konstruktioner (Aagaard & Feddersen, 2016), men er udvidet og revideret for blandt andet:
– Bygningsreglement 2018 og dettes krav til dokumentation og kontrol; herunder blandt andet konstruktionsklasser, kontrolplan, kontrol af udførelse samt start - og sluterklæringer– Anneks B5 til Eurocode 0 om kontrol af udførelse (Dansk Standard, 2007a)– Anneks E til Eurocode 0 om robusthed (Dansk Standard, 2007a)– Digital rapportering af kontrol– Bekendtgørelse om certificering af statikere (Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, 2017b).
Dokumentationsklasser i Bygningsreglement 2015 (Trafik- og Byggestyrelsen, 2015) og SBi-anvisning 223 er erstattet af konstruktionsklasser i en justeret form. Endvidere er tilføjet nyt kapitel om dokumentation af konstruktioner i konstruktionsklasse 1. Endelig er hele anvisningen konsekvenstilpasset ny struktur og nye betegnelser for dele af den statiske dokumentation, jf. Bygningsreglement 2018.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherStatens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet
ISBN (Electronic)978-87-563-1887-7
Publication statusPublished - 2019
SeriesSBi-anvisning
Volume271
ISSN0106-6757

Cite this

Aagaard, N. J., Feddersen, B., & Cornelius, T. (Ed.) (2019). Dokumentation og kontrol af bærende konstruktioner. København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet. SBi-anvisning, Vol.. 271
Aagaard, Niels Jørgen ; Feddersen, Bent ; Cornelius, Thomas (Editor). / Dokumentation og kontrol af bærende konstruktioner. København : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2019. (SBi-anvisning, Vol. 271).
@book{f57b6dcdf40e4c1cb804abe6c7db77a8,
title = "Dokumentation og kontrol af b{\ae}rende konstruktioner",
abstract = "SBi-anvisning 271 beskriver udarbejdelse og kontrol af den dokumentation, der knytter sig til et bygv{\ae}rks b{\ae}rende konstruktioner i henhold til Bygningsreglement 2018. Sammens{\ae}tning, indhold og udformning af de enkelte dokumenter beskrives, og s{\ae}ttes i relation til byggeriets praksis i hele processen fra planl{\ae}gning over projektering til udf{\o}relse af bygv{\ae}rket. Desuden giver anvisningen et historisk oprids af udviklingen vedr{\o}rende dokumentation af b{\ae}rende konstruktioner med v{\ae}gt p{\aa} de senere {\aa}rs internationalisering af normer, mere komplekse organisering af byggeprocessen og udbredelsen af stadigt mere avancerede IKT-systemer til udf{\o}relse af statiske beregninger. Anvisningen er rettet mod byggeriets projekterende og udf{\o}rende parter samt bygherrer og myndigheder. Anvisningen kan ogs{\aa} anvendes som l{\ae}rebog ved ingeni{\o}ruddannelser.Anvisningen bygger p{\aa} SBi-anvisning 223, Dokumentation af b{\ae}rende konstruktioner (Aagaard & Feddersen, 2016), men er udvidet og revideret for blandt andet:– Bygningsreglement 2018 og dettes krav til dokumentation og kontrol; herunder blandt andet konstruktionsklasser, kontrolplan, kontrol af udf{\o}relse samt start - og sluterkl{\ae}ringer– Anneks B5 til Eurocode 0 om kontrol af udf{\o}relse (Dansk Standard, 2007a)– Anneks E til Eurocode 0 om robusthed (Dansk Standard, 2007a)– Digital rapportering af kontrol– Bekendtg{\o}relse om certificering af statikere (Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, 2017b).Dokumentationsklasser i Bygningsreglement 2015 (Trafik- og Byggestyrelsen, 2015) og SBi-anvisning 223 er erstattet af konstruktionsklasser i en justeret form. Endvidere er tilf{\o}jet nyt kapitel om dokumentation af konstruktioner i konstruktionsklasse 1. Endelig er hele anvisningen konsekvenstilpasset ny struktur og nye betegnelser for dele af den statiske dokumentation, jf. Bygningsreglement 2018.",
keywords = "Bygningsreglementet, Dokumentation, Konstruktioner",
author = "Aagaard, {Niels J{\o}rgen} and Bent Feddersen",
editor = "Thomas Cornelius",
year = "2019",
language = "Dansk",
series = "SBi-anvisning",
publisher = "Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet",

}

Aagaard, NJ, Feddersen, B & Cornelius, T (ed.) 2019, Dokumentation og kontrol af bærende konstruktioner. SBi-anvisning, vol. 271, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, København.

Dokumentation og kontrol af bærende konstruktioner. / Aagaard, Niels Jørgen; Feddersen, Bent; Cornelius, Thomas (Editor).

København : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2019. (SBi-anvisning, Vol. 271).

Research output: Book/ReportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - Dokumentation og kontrol af bærende konstruktioner

AU - Aagaard, Niels Jørgen

AU - Feddersen, Bent

A2 - Cornelius, Thomas

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - SBi-anvisning 271 beskriver udarbejdelse og kontrol af den dokumentation, der knytter sig til et bygværks bærende konstruktioner i henhold til Bygningsreglement 2018. Sammensætning, indhold og udformning af de enkelte dokumenter beskrives, og sættes i relation til byggeriets praksis i hele processen fra planlægning over projektering til udførelse af bygværket. Desuden giver anvisningen et historisk oprids af udviklingen vedrørende dokumentation af bærende konstruktioner med vægt på de senere års internationalisering af normer, mere komplekse organisering af byggeprocessen og udbredelsen af stadigt mere avancerede IKT-systemer til udførelse af statiske beregninger. Anvisningen er rettet mod byggeriets projekterende og udførende parter samt bygherrer og myndigheder. Anvisningen kan også anvendes som lærebog ved ingeniøruddannelser.Anvisningen bygger på SBi-anvisning 223, Dokumentation af bærende konstruktioner (Aagaard & Feddersen, 2016), men er udvidet og revideret for blandt andet:– Bygningsreglement 2018 og dettes krav til dokumentation og kontrol; herunder blandt andet konstruktionsklasser, kontrolplan, kontrol af udførelse samt start - og sluterklæringer– Anneks B5 til Eurocode 0 om kontrol af udførelse (Dansk Standard, 2007a)– Anneks E til Eurocode 0 om robusthed (Dansk Standard, 2007a)– Digital rapportering af kontrol– Bekendtgørelse om certificering af statikere (Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, 2017b).Dokumentationsklasser i Bygningsreglement 2015 (Trafik- og Byggestyrelsen, 2015) og SBi-anvisning 223 er erstattet af konstruktionsklasser i en justeret form. Endvidere er tilføjet nyt kapitel om dokumentation af konstruktioner i konstruktionsklasse 1. Endelig er hele anvisningen konsekvenstilpasset ny struktur og nye betegnelser for dele af den statiske dokumentation, jf. Bygningsreglement 2018.

AB - SBi-anvisning 271 beskriver udarbejdelse og kontrol af den dokumentation, der knytter sig til et bygværks bærende konstruktioner i henhold til Bygningsreglement 2018. Sammensætning, indhold og udformning af de enkelte dokumenter beskrives, og sættes i relation til byggeriets praksis i hele processen fra planlægning over projektering til udførelse af bygværket. Desuden giver anvisningen et historisk oprids af udviklingen vedrørende dokumentation af bærende konstruktioner med vægt på de senere års internationalisering af normer, mere komplekse organisering af byggeprocessen og udbredelsen af stadigt mere avancerede IKT-systemer til udførelse af statiske beregninger. Anvisningen er rettet mod byggeriets projekterende og udførende parter samt bygherrer og myndigheder. Anvisningen kan også anvendes som lærebog ved ingeniøruddannelser.Anvisningen bygger på SBi-anvisning 223, Dokumentation af bærende konstruktioner (Aagaard & Feddersen, 2016), men er udvidet og revideret for blandt andet:– Bygningsreglement 2018 og dettes krav til dokumentation og kontrol; herunder blandt andet konstruktionsklasser, kontrolplan, kontrol af udførelse samt start - og sluterklæringer– Anneks B5 til Eurocode 0 om kontrol af udførelse (Dansk Standard, 2007a)– Anneks E til Eurocode 0 om robusthed (Dansk Standard, 2007a)– Digital rapportering af kontrol– Bekendtgørelse om certificering af statikere (Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, 2017b).Dokumentationsklasser i Bygningsreglement 2015 (Trafik- og Byggestyrelsen, 2015) og SBi-anvisning 223 er erstattet af konstruktionsklasser i en justeret form. Endvidere er tilføjet nyt kapitel om dokumentation af konstruktioner i konstruktionsklasse 1. Endelig er hele anvisningen konsekvenstilpasset ny struktur og nye betegnelser for dele af den statiske dokumentation, jf. Bygningsreglement 2018.

KW - Bygningsreglementet

KW - Dokumentation

KW - Konstruktioner

M3 - Bog

T3 - SBi-anvisning

BT - Dokumentation og kontrol af bærende konstruktioner

PB - Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet

CY - København

ER -

Aagaard NJ, Feddersen B, Cornelius T, (ed.). Dokumentation og kontrol af bærende konstruktioner. København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2019. (SBi-anvisning, Vol. 271).