Abstract

Denne rapport beskriver, hvor gode ti principielt forskellige membransystemer er til at begrænse luftindtrængning gennem konstruktioner mod jord, og dermed hvor gode de er til at begrænse indtrængning af radon fra undergrunden.
Systemerne er testet efter en prøvningsmetode, der kan anvendes til at vurdere et membransystems modstand mod luftindtrængning fra undergrunden gennem konstruktioner mod jord i et typisk énfamiliehus på 100 m2. Prøvningen omfatter
hele systemløsningen og inkluderer således membrane og materialer til lufttætning i samlinger mellem membraner og mellem membraner og tilstødende
bygningsdele, herunder gennemføringer.
Prøvning af systemløsninger kan anvendes af bygherrer, når de skal vælge en systemløsning, der yder den ønskede effekt mod indtrængning af radon.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherStatens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet
Edition1. udgave
Number of pages28
ISBN (Electronic)978-87-563-1893-8
Publication statusPublished - 25 Sep 2018
SeriesSBI-rapport
Number2018:06
ISSN0573-9985

Keywords

  Cite this

  Rasmussen, T. V., & Buch-Hansen, T. C. (2018). Egnede membransystemer til radonsikring: vurdering af ti membransystemer. (1. udgave ed.) København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet. SBI-rapport, No. 2018:06
  Rasmussen, Torben Valdbjørn ; Buch-Hansen, Thomas Cornelius. / Egnede membransystemer til radonsikring : vurdering af ti membransystemer. 1. udgave ed. København : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2018. 28 p. (SBI-rapport; No. 2018:06).
  @book{86bb0c78802d4eb5b42a1b445adb0e7c,
  title = "Egnede membransystemer til radonsikring: vurdering af ti membransystemer",
  abstract = "Denne rapport beskriver, hvor gode ti principielt forskellige membransystemer er til at begr{\ae}nse luftindtr{\ae}ngning gennem konstruktioner mod jord, og dermed hvor gode de er til at begr{\ae}nse indtr{\ae}ngning af radon fra undergrunden.Systemerne er testet efter en pr{\o}vningsmetode, der kan anvendes til at vurdere et membransystems modstand mod luftindtr{\ae}ngning fra undergrunden gennem konstruktioner mod jord i et typisk {\'e}nfamiliehus p{\aa} 100 m2. Pr{\o}vningen omfatterhele systeml{\o}sningen og inkluderer s{\aa}ledes membrane og materialer til luftt{\ae}tning i samlinger mellem membraner og mellem membraner og tilst{\o}dendebygningsdele, herunder gennemf{\o}ringer.Pr{\o}vning af systeml{\o}sninger kan anvendes af bygherrer, n{\aa}r de skal v{\ae}lge en systeml{\o}sning, der yder den {\o}nskede effekt mod indtr{\ae}ngning af radon.",
  keywords = "Radon, Membransystemer, Test, Systeml{\o}sning, Vurdering",
  author = "Rasmussen, {Torben Valdbj{\o}rn} and Buch-Hansen, {Thomas Cornelius}",
  year = "2018",
  month = "9",
  day = "25",
  language = "Dansk",
  publisher = "Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet",
  edition = "1. udgave",

  }

  Rasmussen, TV & Buch-Hansen, TC 2018, Egnede membransystemer til radonsikring: vurdering af ti membransystemer. SBI-rapport, no. 2018:06, 1. udgave edn, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, København.

  Egnede membransystemer til radonsikring : vurdering af ti membransystemer. / Rasmussen, Torben Valdbjørn; Buch-Hansen, Thomas Cornelius.

  1. udgave ed. København : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2018. 28 p.

  Research output: Book/ReportReportResearch

  TY - RPRT

  T1 - Egnede membransystemer til radonsikring

  T2 - vurdering af ti membransystemer

  AU - Rasmussen, Torben Valdbjørn

  AU - Buch-Hansen, Thomas Cornelius

  PY - 2018/9/25

  Y1 - 2018/9/25

  N2 - Denne rapport beskriver, hvor gode ti principielt forskellige membransystemer er til at begrænse luftindtrængning gennem konstruktioner mod jord, og dermed hvor gode de er til at begrænse indtrængning af radon fra undergrunden.Systemerne er testet efter en prøvningsmetode, der kan anvendes til at vurdere et membransystems modstand mod luftindtrængning fra undergrunden gennem konstruktioner mod jord i et typisk énfamiliehus på 100 m2. Prøvningen omfatterhele systemløsningen og inkluderer således membrane og materialer til lufttætning i samlinger mellem membraner og mellem membraner og tilstødendebygningsdele, herunder gennemføringer.Prøvning af systemløsninger kan anvendes af bygherrer, når de skal vælge en systemløsning, der yder den ønskede effekt mod indtrængning af radon.

  AB - Denne rapport beskriver, hvor gode ti principielt forskellige membransystemer er til at begrænse luftindtrængning gennem konstruktioner mod jord, og dermed hvor gode de er til at begrænse indtrængning af radon fra undergrunden.Systemerne er testet efter en prøvningsmetode, der kan anvendes til at vurdere et membransystems modstand mod luftindtrængning fra undergrunden gennem konstruktioner mod jord i et typisk énfamiliehus på 100 m2. Prøvningen omfatterhele systemløsningen og inkluderer således membrane og materialer til lufttætning i samlinger mellem membraner og mellem membraner og tilstødendebygningsdele, herunder gennemføringer.Prøvning af systemløsninger kan anvendes af bygherrer, når de skal vælge en systemløsning, der yder den ønskede effekt mod indtrængning af radon.

  KW - Radon

  KW - Membransystemer

  KW - Test

  KW - Systemløsning

  KW - Vurdering

  M3 - Rapport

  BT - Egnede membransystemer til radonsikring

  PB - Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet

  CY - København

  ER -

  Rasmussen TV, Buch-Hansen TC. Egnede membransystemer til radonsikring: vurdering af ti membransystemer. 1. udgave ed. København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2018. 28 p. (SBI-rapport; No. 2018:06).