En særlig indsats: Socialt udsatte børn og unge på Lolland-Falster

Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

Abstract

Rapporten er resultatet af en større empirisk undersøgelse, der er et delprojekt under projektparaplyen ”Broen til bedre Sundhed”. Projektet tager udgangspunkt i, at en mindre kreds af fagpersoner med særlig viden om udsatte børn og unge gennem en periode på 9 måneder afdækker den foreliggende evidens af tidligere indsatser i forhold til socialt udsatte børn, unge og deres familier på Lolland-Falster for herved at kunne give et overblik over eksisterende indsatser samt beskrive forslag til en portefølje af fremtidige indsatser målrettet socialt udsatte børn og unge. Denne afsluttende rapport beskæftiger sig derfor med følgende forhold:

1. En operationel målgruppedefinition anvendelig for den videre indsats blandt partnerskabets aktører.
2. En systematisk tværfaglig evidensafdækning omfattende eksisterende data omkring tiltag, der reducerer ulighed hos socialt udsatte børn og unge.
3. Afdækning af hvor der mangler evidens i forhold til de tre niveauer, som projektet tager afsæt i – familien, skole/institution samt det strukturelle niveau.
4. Et konkret oplæg til en portefølje af aktiviteter, som ved koordineret implementering fra efteråret 2014 understøtter hinanden i forhold til at reducere ulighed i sundhed blandt udsatte børn og unge på Lolland-Falster.
5. Oplæg til forskningsaktiviteter og -samarbejder med operationelt sigte i samarbejde med førende danske forskningsinstitutioner med fokus på udsatte børn og unge – og med afsæt i Lolland-Falster.

Rapporten adresserer disse fem punkter.
Original languageDanish
Place of PublicationAalborg
PublisherInstitut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet
Number of pages201
Publication statusPublished - 2015
EventKick in 2014: Broen til bedre sundhed - Holeby, Denmark
Duration: 3 Oct 2014 → …

Conference

ConferenceKick in 2014
Country/TerritoryDenmark
CityHoleby
Period03/10/2014 → …

Cite this