Abstract

At designe en energineutral bolig handler ikke alene om at nedbringe boligens energibehov - eller om at producere (vedvarende) energi, der kan dække husstandens energiforbrug. Dette er blot en del af det. Når vi designer fremtidens energineutrale boliger, er det afgørende, at vi har fokus på helhedsorienterede løsninger, hvor arkitektur, komfort, indeklima, energi og brugeradfærd går hånd i hånd - ellers er de ganske enkelt ikke bæredygtige i det lange løb.

Publikationen Energineutralt byggeri - Designprincipper og byggede eksempler for enfamiliehuse er udarbejdet under Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri (www.zeb.aau.dk) og indgår i en række af publikationer, der formidler centerets forskning indenfor bæredygtigt byggeri til praksis.

Publikationen præsenter en række designstrategier og teknologier, som er særligt afgørende for udviklingen af energineutrale enfamiliehuse, samt klarlægger og italesætter tekniske og arkitektoniske potentialer og udfordringer forbundet med anvendelsen af disse. Gennem enkle designprincipper udfoldes en række forskellige løsningsrum relateret til de enkelte designstrategier/teknologier og angiver, hvad man skal være opmærksom på ved de specifikke løsninger.
Publikationen søger at tydeliggøre betydningen af, og ideelt set fremme, det tværfaglige samarbejde gennem en italesættelse af både arkitekt- og ingeniørfaglige aspekter samt en klarlægning af, hvornår viden omkring de forskellige fagområder bør inddrages i designprocessen. Publikationen henvender sig primært til praktiserende arkitekter og ingeniører, men kan samtidig fungere som et dialogredskab, som grundlag for samarbejdet mellem bruger/bygherre og de rådgivende parter.

Centerets publikationer kan downloades og/eller eller bestilles i trykt version via ovenstående links.
Original languageDanish
PublisherSBI forlag
Number of pages60
ISBN (Print)978-87-563-1609-5
ISBN (Electronic)978-87-563-1601-9
Publication statusPublished - 2014

Cite this