Abstract

At designe en energineutral bolig handler ikke alene om at nedbringe boligens energibehov - eller om at producere (vedvarende) energi, der kan dække husstandens energiforbrug. Dette er blot en del af det. Når vi designer fremtidens energineutrale boliger, er det afgørende, at vi har fokus på helhedsorienterede løsninger, hvor arkitektur, komfort, indeklima, energi og brugeradfærd går hånd i hånd - ellers er de ganske enkelt ikke bæredygtige i det lange løb.

Publikationen Energineutralt byggeri - Designprincipper og byggede eksempler for enfamiliehuse er udarbejdet under Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri (www.zeb.aau.dk) og indgår i en række af publikationer, der formidler centerets forskning indenfor bæredygtigt byggeri til praksis.

Publikationen præsenter en række designstrategier og teknologier, som er særligt afgørende for udviklingen af energineutrale enfamiliehuse, samt klarlægger og italesætter tekniske og arkitektoniske potentialer og udfordringer forbundet med anvendelsen af disse. Gennem enkle designprincipper udfoldes en række forskellige løsningsrum relateret til de enkelte designstrategier/teknologier og angiver, hvad man skal være opmærksom på ved de specifikke løsninger.
Publikationen søger at tydeliggøre betydningen af, og ideelt set fremme, det tværfaglige samarbejde gennem en italesættelse af både arkitekt- og ingeniørfaglige aspekter samt en klarlægning af, hvornår viden omkring de forskellige fagområder bør inddrages i designprocessen. Publikationen henvender sig primært til praktiserende arkitekter og ingeniører, men kan samtidig fungere som et dialogredskab, som grundlag for samarbejdet mellem bruger/bygherre og de rådgivende parter.

Centerets publikationer kan downloades og/eller eller bestilles i trykt version via ovenstående links.
Original languageDanish
PublisherSBI forlag
Number of pages60
ISBN (Print)978-87-563-1609-5
ISBN (Electronic)978-87-563-1601-9
Publication statusPublished - 2014

Cite this

@book{3f9e144af62c42b0917c18f68a9a3711,
title = "Energineutralt byggeri: Designprincipper og byggede eksempler for enfamiliehuse",
abstract = "At designe en energineutral bolig handler ikke alene om at nedbringe boligens energibehov - eller om at producere (vedvarende) energi, der kan d{\ae}kke husstandens energiforbrug. Dette er blot en del af det. N{\aa}r vi designer fremtidens energineutrale boliger, er det afg{\o}rende, at vi har fokus p{\aa} helhedsorienterede l{\o}sninger, hvor arkitektur, komfort, indeklima, energi og brugeradf{\ae}rd g{\aa}r h{\aa}nd i h{\aa}nd - ellers er de ganske enkelt ikke b{\ae}redygtige i det lange l{\o}b.Publikationen Energineutralt byggeri - Designprincipper og byggede eksempler for enfamiliehuse er udarbejdet under Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri (www.zeb.aau.dk) og indg{\aa}r i en r{\ae}kke af publikationer, der formidler centerets forskning indenfor b{\ae}redygtigt byggeri til praksis.Publikationen pr{\ae}senter en r{\ae}kke designstrategier og teknologier, som er s{\ae}rligt afg{\o}rende for udviklingen af energineutrale enfamiliehuse, samt klarl{\ae}gger og itales{\ae}tter tekniske og arkitektoniske potentialer og udfordringer forbundet med anvendelsen af disse. Gennem enkle designprincipper udfoldes en r{\ae}kke forskellige l{\o}sningsrum relateret til de enkelte designstrategier/teknologier og angiver, hvad man skal v{\ae}re opm{\ae}rksom p{\aa} ved de specifikke l{\o}sninger.Publikationen s{\o}ger at tydeligg{\o}re betydningen af, og ideelt set fremme, det tv{\ae}rfaglige samarbejde gennem en itales{\ae}ttelse af b{\aa}de arkitekt- og ingeni{\o}rfaglige aspekter samt en klarl{\ae}gning af, hvorn{\aa}r viden omkring de forskellige fagomr{\aa}der b{\o}r inddrages i designprocessen. Publikationen henvender sig prim{\ae}rt til praktiserende arkitekter og ingeni{\o}rer, men kan samtidig fungere som et dialogredskab, som grundlag for samarbejdet mellem bruger/bygherre og de r{\aa}dgivende parter.Centerets publikationer kan downloades og/eller eller bestilles i trykt version via ovenst{\aa}ende links.",
keywords = "Reduktion af CO2, fornyelige ressourcer, 2020 m{\aa}l , integreret design, integreret design proces, parametre, strategi, lavenergibyggeri, brugerbehov",
author = "Bejder, {Anne Kirkegaard} and Mary-Ann Knudstrup and Jensen, {Rasmus Lund} and Ivan Katic",
note = "Der har v{\ae}ret eksterne reviewere p{\aa} publikationen da den er udgivet p{\aa} forlag",
year = "2014",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-563-1609-5",
publisher = "SBI forlag",

}

Energineutralt byggeri : Designprincipper og byggede eksempler for enfamiliehuse. / Bejder, Anne Kirkegaard; Knudstrup, Mary-Ann; Jensen, Rasmus Lund; Katic, Ivan.

SBI forlag, 2014. 60 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Energineutralt byggeri

T2 - Designprincipper og byggede eksempler for enfamiliehuse

AU - Bejder, Anne Kirkegaard

AU - Knudstrup, Mary-Ann

AU - Jensen, Rasmus Lund

AU - Katic, Ivan

N1 - Der har været eksterne reviewere på publikationen da den er udgivet på forlag

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - At designe en energineutral bolig handler ikke alene om at nedbringe boligens energibehov - eller om at producere (vedvarende) energi, der kan dække husstandens energiforbrug. Dette er blot en del af det. Når vi designer fremtidens energineutrale boliger, er det afgørende, at vi har fokus på helhedsorienterede løsninger, hvor arkitektur, komfort, indeklima, energi og brugeradfærd går hånd i hånd - ellers er de ganske enkelt ikke bæredygtige i det lange løb.Publikationen Energineutralt byggeri - Designprincipper og byggede eksempler for enfamiliehuse er udarbejdet under Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri (www.zeb.aau.dk) og indgår i en række af publikationer, der formidler centerets forskning indenfor bæredygtigt byggeri til praksis.Publikationen præsenter en række designstrategier og teknologier, som er særligt afgørende for udviklingen af energineutrale enfamiliehuse, samt klarlægger og italesætter tekniske og arkitektoniske potentialer og udfordringer forbundet med anvendelsen af disse. Gennem enkle designprincipper udfoldes en række forskellige løsningsrum relateret til de enkelte designstrategier/teknologier og angiver, hvad man skal være opmærksom på ved de specifikke løsninger.Publikationen søger at tydeliggøre betydningen af, og ideelt set fremme, det tværfaglige samarbejde gennem en italesættelse af både arkitekt- og ingeniørfaglige aspekter samt en klarlægning af, hvornår viden omkring de forskellige fagområder bør inddrages i designprocessen. Publikationen henvender sig primært til praktiserende arkitekter og ingeniører, men kan samtidig fungere som et dialogredskab, som grundlag for samarbejdet mellem bruger/bygherre og de rådgivende parter.Centerets publikationer kan downloades og/eller eller bestilles i trykt version via ovenstående links.

AB - At designe en energineutral bolig handler ikke alene om at nedbringe boligens energibehov - eller om at producere (vedvarende) energi, der kan dække husstandens energiforbrug. Dette er blot en del af det. Når vi designer fremtidens energineutrale boliger, er det afgørende, at vi har fokus på helhedsorienterede løsninger, hvor arkitektur, komfort, indeklima, energi og brugeradfærd går hånd i hånd - ellers er de ganske enkelt ikke bæredygtige i det lange løb.Publikationen Energineutralt byggeri - Designprincipper og byggede eksempler for enfamiliehuse er udarbejdet under Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri (www.zeb.aau.dk) og indgår i en række af publikationer, der formidler centerets forskning indenfor bæredygtigt byggeri til praksis.Publikationen præsenter en række designstrategier og teknologier, som er særligt afgørende for udviklingen af energineutrale enfamiliehuse, samt klarlægger og italesætter tekniske og arkitektoniske potentialer og udfordringer forbundet med anvendelsen af disse. Gennem enkle designprincipper udfoldes en række forskellige løsningsrum relateret til de enkelte designstrategier/teknologier og angiver, hvad man skal være opmærksom på ved de specifikke løsninger.Publikationen søger at tydeliggøre betydningen af, og ideelt set fremme, det tværfaglige samarbejde gennem en italesættelse af både arkitekt- og ingeniørfaglige aspekter samt en klarlægning af, hvornår viden omkring de forskellige fagområder bør inddrages i designprocessen. Publikationen henvender sig primært til praktiserende arkitekter og ingeniører, men kan samtidig fungere som et dialogredskab, som grundlag for samarbejdet mellem bruger/bygherre og de rådgivende parter.Centerets publikationer kan downloades og/eller eller bestilles i trykt version via ovenstående links.

KW - Reduktion af CO2

KW - fornyelige ressourcer

KW - 2020 mål

KW - integreret design

KW - integreret design proces

KW - parametre

KW - strategi

KW - lavenergibyggeri

KW - brugerbehov

M3 - Bog

SN - 978-87-563-1609-5

BT - Energineutralt byggeri

PB - SBI forlag

ER -