TY - BOOK
T1 - Essensvejledning; I: Andreasen, Brian Kjær & Giehm-Reese, Merete (2006): Perspektiver på vejledning
AU - Olsen, Jan Brødslev
PY - 2006
Y1 - 2006
N2 - Essensvejledning er en vejledning baseret på de alment menneskelige kerneværdier som tillid, respekt, åbenhed, afgrænsning, vedholdenhed og selvværd. Sådanne kvaliteter kan man kalde essenskvaliteter med reference til, at de udtrykker det centrale og væsentlige ved menneskelivet. Således må alle mennesker - ikke mindst de, der arbejder i menneskeprofessionerne af behandlere, rådgivere, vejledere og undervisere - til stadighed arbejde på at vedligeholde det essentielt menneskelige - ikke blot af hensyn til patienter, klienter, elever og pårørende men også af hensyn til dem selv. Men essenslæring er også et redskab, som disse professioner kan bruge og lære fra sig, så andre kan få nytte af det. På den måde er essenslæring et redskab som vejlederen kan bruge i sit arbejde med elever, klienter, brugere eller hvad de nu hedder i den pågældende organisationssammenhæng. Essensvejledning er altså en vejledningsform, der søger at fremme forbindelsen til de alment virkende menneskelige kvaliteter.
AB - Essensvejledning er en vejledning baseret på de alment menneskelige kerneværdier som tillid, respekt, åbenhed, afgrænsning, vedholdenhed og selvværd. Sådanne kvaliteter kan man kalde essenskvaliteter med reference til, at de udtrykker det centrale og væsentlige ved menneskelivet. Således må alle mennesker - ikke mindst de, der arbejder i menneskeprofessionerne af behandlere, rådgivere, vejledere og undervisere - til stadighed arbejde på at vedligeholde det essentielt menneskelige - ikke blot af hensyn til patienter, klienter, elever og pårørende men også af hensyn til dem selv. Men essenslæring er også et redskab, som disse professioner kan bruge og lære fra sig, så andre kan få nytte af det. På den måde er essenslæring et redskab som vejlederen kan bruge i sit arbejde med elever, klienter, brugere eller hvad de nu hedder i den pågældende organisationssammenhæng. Essensvejledning er altså en vejledningsform, der søger at fremme forbindelsen til de alment virkende menneskelige kvaliteter.
KW - Essens
KW - Vejledning
KW - Læring
M3 - Bog
SN - 87-91562-16-3
BT - Essensvejledning; I: Andreasen, Brian Kjær & Giehm-Reese, Merete (2006): Perspektiver på vejledning
PB - Forlaget PUC
CY - Viborg
ER -