Essensvejledning; I: Andreasen, Brian Kjær & Giehm-Reese, Merete (2006): Perspektiver på vejledning

Jan Brødslev Olsen

Research output: Book/ReportBookResearch

Abstract

Essensvejledning er en vejledning baseret på de alment menneskelige kerneværdier som tillid, respekt, åbenhed, afgrænsning, vedholdenhed og selvværd. Sådanne kvaliteter kan man kalde essenskvaliteter med reference til, at de udtrykker det centrale og væsentlige ved menneskelivet. Således må alle mennesker - ikke mindst de, der arbejder i menneskeprofessionerne af behandlere, rådgivere, vejledere og undervisere - til stadighed arbejde på at vedligeholde det essentielt menneskelige - ikke blot af hensyn til patienter, klienter, elever og pårørende men også af hensyn til dem selv. Men essenslæring er også et redskab, som disse professioner kan bruge og lære fra sig, så andre kan få nytte af det. På den måde er essenslæring et redskab som vejlederen kan bruge i sit arbejde med elever, klienter, brugere eller hvad de nu hedder i den pågældende organisationssammenhæng. Essensvejledning er altså en vejledningsform, der søger at fremme forbindelsen til de alment virkende menneskelige kvaliteter.
Original languageDanish
Place of PublicationViborg
PublisherForlaget PUC
Edition1
Number of pages12
ISBN (Print)87-91562-16-3
Publication statusPublished - 2006

Cite this