Evaluering af Brug For Alle Unges vejledningsindsats 2016-2018

Research output: Book/ReportReportResearch

22 Downloads (Pure)

Abstract

Center for Ungdomsforskning har i samarbejde samarbejde med Epinion og Pluss evalueret Undervisningsministeriets Brug for Alle Unge-indsats (BFAU), som er en række vejledningsindsatser igangsat på 24 UU-centre fordelt over hele landet i et tæt samarbejde mellem Undervisningsministeriet og UU-centrene.

Formålet med BFAUs vejledningsindsats har været at udvikle vejledningen for ikke-uddannelsesparate unge og derved bidrage til, at flere unge uanset baggrund får lige muligheder for at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse.

BFAU har i perioden 2015-2018 haft fokus på at skabe et metodeløft i arbejdet med de ikke-uddannelsesparate unge. Indsatsen adskiller sig således fra andre tiltag på området, da projektet – udover at afprøve forskellige redskaber og værktøjer med henblik på at øge de unges uddannelsesparathed – også har fokus på at øge UU-vejledernes kompetencer. Målet har været at gøre UU-vejlederne til forandringsagenter, således de selv kan lede og positivt forandre og udvikle vejledningen i UU-centrene.
Original languageDanish
PublisherCenter for Ungdomsforskning
Number of pages80
Publication statusPublished - 30 Dec 2018

Cite this

@book{73228f249b34456ba9d599558b7bc768,
title = "Evaluering af Brug For Alle Unges vejledningsindsats 2016-2018",
abstract = "Center for Ungdomsforskning har i samarbejde samarbejde med Epinion og Pluss evalueret Undervisningsministeriets Brug for Alle Unge-indsats (BFAU), som er en r{\ae}kke vejledningsindsatser igangsat p{\aa} 24 UU-centre fordelt over hele landet i et t{\ae}t samarbejde mellem Undervisningsministeriet og UU-centrene.Form{\aa}let med BFAUs vejledningsindsats har v{\ae}ret at udvikle vejledningen for ikke-uddannelsesparate unge og derved bidrage til, at flere unge uanset baggrund f{\aa}r lige muligheder for at p{\aa}begynde og gennemf{\o}re en ungdomsuddannelse.BFAU har i perioden 2015-2018 haft fokus p{\aa} at skabe et metodel{\o}ft i arbejdet med de ikke-uddannelsesparate unge. Indsatsen adskiller sig s{\aa}ledes fra andre tiltag p{\aa} omr{\aa}det, da projektet – udover at afpr{\o}ve forskellige redskaber og v{\ae}rkt{\o}jer med henblik p{\aa} at {\o}ge de unges uddannelsesparathed – ogs{\aa} har fokus p{\aa} at {\o}ge UU-vejledernes kompetencer. M{\aa}let har v{\ae}ret at g{\o}re UU-vejlederne til forandringsagenter, s{\aa}ledes de selv kan lede og positivt forandre og udvikle vejledningen i UU-centrene.",
keywords = "uddannelsesvejledning, UU-vejledning, uu-vejleder, vejledning",
author = "Mette Pless and Anne G{\"o}rlich",
year = "2018",
month = "12",
day = "30",
language = "Dansk",
publisher = "Center for Ungdomsforskning",

}

Evaluering af Brug For Alle Unges vejledningsindsats 2016-2018. / Pless, Mette; Görlich, Anne.

Center for Ungdomsforskning, 2018. 80 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Evaluering af Brug For Alle Unges vejledningsindsats 2016-2018

AU - Pless, Mette

AU - Görlich, Anne

PY - 2018/12/30

Y1 - 2018/12/30

N2 - Center for Ungdomsforskning har i samarbejde samarbejde med Epinion og Pluss evalueret Undervisningsministeriets Brug for Alle Unge-indsats (BFAU), som er en række vejledningsindsatser igangsat på 24 UU-centre fordelt over hele landet i et tæt samarbejde mellem Undervisningsministeriet og UU-centrene.Formålet med BFAUs vejledningsindsats har været at udvikle vejledningen for ikke-uddannelsesparate unge og derved bidrage til, at flere unge uanset baggrund får lige muligheder for at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse.BFAU har i perioden 2015-2018 haft fokus på at skabe et metodeløft i arbejdet med de ikke-uddannelsesparate unge. Indsatsen adskiller sig således fra andre tiltag på området, da projektet – udover at afprøve forskellige redskaber og værktøjer med henblik på at øge de unges uddannelsesparathed – også har fokus på at øge UU-vejledernes kompetencer. Målet har været at gøre UU-vejlederne til forandringsagenter, således de selv kan lede og positivt forandre og udvikle vejledningen i UU-centrene.

AB - Center for Ungdomsforskning har i samarbejde samarbejde med Epinion og Pluss evalueret Undervisningsministeriets Brug for Alle Unge-indsats (BFAU), som er en række vejledningsindsatser igangsat på 24 UU-centre fordelt over hele landet i et tæt samarbejde mellem Undervisningsministeriet og UU-centrene.Formålet med BFAUs vejledningsindsats har været at udvikle vejledningen for ikke-uddannelsesparate unge og derved bidrage til, at flere unge uanset baggrund får lige muligheder for at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse.BFAU har i perioden 2015-2018 haft fokus på at skabe et metodeløft i arbejdet med de ikke-uddannelsesparate unge. Indsatsen adskiller sig således fra andre tiltag på området, da projektet – udover at afprøve forskellige redskaber og værktøjer med henblik på at øge de unges uddannelsesparathed – også har fokus på at øge UU-vejledernes kompetencer. Målet har været at gøre UU-vejlederne til forandringsagenter, således de selv kan lede og positivt forandre og udvikle vejledningen i UU-centrene.

KW - uddannelsesvejledning

KW - UU-vejledning

KW - uu-vejleder

KW - vejledning

UR - https://www.cefu.dk/emner/videnskabelige-publikationer/videnskabelige-publikationer/evaluering-af-brug-for-alle-unges-vejledningsindsats-2016-2018.aspx

M3 - Rapport

BT - Evaluering af Brug For Alle Unges vejledningsindsats 2016-2018

PB - Center for Ungdomsforskning

ER -