Abstract

Dette projekt evaluerer Vejdirektoratets storskalaforsøg med cykelbokse. En cykelboks er et ekstra venteareal til cyklister. Cykelboksen placeres foran bilernes stoplinje i signalregulerede kryds. Se: http://vejdirektoratet.dk/DA/viden_og_data/temaer/trafiksikkerhed/Sider/Cykelbokse.aspx.

Projektet er gennemført for Vejdirektoratet og i et tæt samarbejde med kommunerne Hjørring, Aalborg, Kolding, Odense, Frederiksberg og København, som har stillet vejnet til rådighed for de evaluerede cykelbokse.

I projektet er anvendt softwarepakkerne RUBA (Road User Behaviour Analysis) og T-analyst.

Forsøget er evalueret igennem 3600 timers videooptagelser fra syv kryds i ovennævnte kommuner.
Original languageDanish
PublisherVejdirektoratet
Number of pages22
Publication statusPublished - 2018

Keywords

  Cite this

  @book{14c8b009cef549aaa6c50fbd66eff1c2,
  title = "Evaluering af storskalafors{\o}g med cykelbokse",
  abstract = "Dette projekt evaluerer Vejdirektoratets storskalafors{\o}g med cykelbokse. En cykelboks er et ekstra venteareal til cyklister. Cykelboksen placeres foran bilernes stoplinje i signalregulerede kryds. Se: http://vejdirektoratet.dk/DA/viden_og_data/temaer/trafiksikkerhed/Sider/Cykelbokse.aspx.Projektet er gennemf{\o}rt for Vejdirektoratet og i et t{\ae}t samarbejde med kommunerne Hj{\o}rring, Aalborg, Kolding, Odense, Frederiksberg og K{\o}benhavn, som har stillet vejnet til r{\aa}dighed for de evaluerede cykelbokse.I projektet er anvendt softwarepakkerne RUBA (Road User Behaviour Analysis) og T-analyst.Fors{\o}get er evalueret igennem 3600 timers videooptagelser fra syv kryds i ovenn{\ae}vnte kommuner.",
  keywords = "Cykel, Cyklist, Trafiksikkerhed, Evaluering, H{\o}jresvingsulykker",
  author = "Lahrmann, {Harry Spaab{\ae}k} and Charlotte T{\o}nning and Christensen, {Peter Muhlig} and Madsen, {Tanja Kidholm Osmann}",
  year = "2018",
  language = "Dansk",
  publisher = "Vejdirektoratet",

  }

  Evaluering af storskalaforsøg med cykelbokse. / Lahrmann, Harry Spaabæk; Tønning, Charlotte; Christensen, Peter Muhlig; Madsen, Tanja Kidholm Osmann.

  Vejdirektoratet, 2018. 22 p.

  Research output: Book/ReportReportResearch

  TY - RPRT

  T1 - Evaluering af storskalaforsøg med cykelbokse

  AU - Lahrmann, Harry Spaabæk

  AU - Tønning, Charlotte

  AU - Christensen, Peter Muhlig

  AU - Madsen, Tanja Kidholm Osmann

  PY - 2018

  Y1 - 2018

  N2 - Dette projekt evaluerer Vejdirektoratets storskalaforsøg med cykelbokse. En cykelboks er et ekstra venteareal til cyklister. Cykelboksen placeres foran bilernes stoplinje i signalregulerede kryds. Se: http://vejdirektoratet.dk/DA/viden_og_data/temaer/trafiksikkerhed/Sider/Cykelbokse.aspx.Projektet er gennemført for Vejdirektoratet og i et tæt samarbejde med kommunerne Hjørring, Aalborg, Kolding, Odense, Frederiksberg og København, som har stillet vejnet til rådighed for de evaluerede cykelbokse.I projektet er anvendt softwarepakkerne RUBA (Road User Behaviour Analysis) og T-analyst.Forsøget er evalueret igennem 3600 timers videooptagelser fra syv kryds i ovennævnte kommuner.

  AB - Dette projekt evaluerer Vejdirektoratets storskalaforsøg med cykelbokse. En cykelboks er et ekstra venteareal til cyklister. Cykelboksen placeres foran bilernes stoplinje i signalregulerede kryds. Se: http://vejdirektoratet.dk/DA/viden_og_data/temaer/trafiksikkerhed/Sider/Cykelbokse.aspx.Projektet er gennemført for Vejdirektoratet og i et tæt samarbejde med kommunerne Hjørring, Aalborg, Kolding, Odense, Frederiksberg og København, som har stillet vejnet til rådighed for de evaluerede cykelbokse.I projektet er anvendt softwarepakkerne RUBA (Road User Behaviour Analysis) og T-analyst.Forsøget er evalueret igennem 3600 timers videooptagelser fra syv kryds i ovennævnte kommuner.

  KW - Cykel

  KW - Cyklist

  KW - Trafiksikkerhed

  KW - Evaluering

  KW - Højresvingsulykker

  M3 - Rapport

  BT - Evaluering af storskalaforsøg med cykelbokse

  PB - Vejdirektoratet

  ER -