Fagets videnskabsteori - et større alment perspektiv

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  Abstract

  Den nye Filosofikum-ordning på de danske universiteter – Fagets videnskabsteori – står foran sin implementering. Gennem et tilbageblik på Filosofikuminstitutionen introduceres de vigtigste aspekter af den nye ordning, og der fokuseres på de didaktiske begrundelses- og indholdsspørgsmål relateret til Fagets videnskabsteori. De officielle retningslinjer mht. indholdet af uddannelseselementet er meget sparsomme. Det er således op til det enkelte studienævn at udforme det større almene perspektiv i uddannelserne der lægges op til. Artiklen præsenterer et idégrundlag til etableringen af indholdselementer i Fagets videnskabsteori, og dette eksemplificeres gennem udviklingen af et muligt Matematikkens videnskabsteori.
  Original languageDanish
  JournalMONA: Matematik og Naturfagsdidaktik
  Issue number1
  Pages (from-to)44-55
  Number of pages12
  ISSN1604-8628
  Publication statusPublished - 2005

  Cite this

  @article{c9c57e70ba5911daaeca000ea68e967b,
  title = "Fagets videnskabsteori - et st{\o}rre alment perspektiv",
  abstract = "Den nye Filosofikum-ordning p{\aa} de danske universiteter – Fagets videnskabsteori – st{\aa}r foran sin implementering. Gennem et tilbageblik p{\aa} Filosofikuminstitutionen introduceres de vigtigste aspekter af den nye ordning, og der fokuseres p{\aa} de didaktiske begrundelses- og indholdssp{\o}rgsm{\aa}l relateret til Fagets videnskabsteori. De officielle retningslinjer mht. indholdet af uddannelseselementet er meget sparsomme. Det er s{\aa}ledes op til det enkelte studien{\ae}vn at udforme det st{\o}rre almene perspektiv i uddannelserne der l{\ae}gges op til. Artiklen pr{\ae}senterer et id{\'e}grundlag til etableringen af indholdselementer i Fagets videnskabsteori, og dette eksemplificeres gennem udviklingen af et muligt Matematikkens videnskabsteori.",
  author = "Christensen, {Ole Ravn}",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  pages = "44--55",
  journal = "MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik",
  issn = "1604-8628",
  publisher = "Institut for Naturfagenes Didaktik, K{\o}benhavns Universitet",
  number = "1",

  }

  Fagets videnskabsteori - et større alment perspektiv. / Christensen, Ole Ravn.

  In: MONA: Matematik og Naturfagsdidaktik, No. 1, 2005, p. 44-55.

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Fagets videnskabsteori - et større alment perspektiv

  AU - Christensen, Ole Ravn

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Den nye Filosofikum-ordning på de danske universiteter – Fagets videnskabsteori – står foran sin implementering. Gennem et tilbageblik på Filosofikuminstitutionen introduceres de vigtigste aspekter af den nye ordning, og der fokuseres på de didaktiske begrundelses- og indholdsspørgsmål relateret til Fagets videnskabsteori. De officielle retningslinjer mht. indholdet af uddannelseselementet er meget sparsomme. Det er således op til det enkelte studienævn at udforme det større almene perspektiv i uddannelserne der lægges op til. Artiklen præsenterer et idégrundlag til etableringen af indholdselementer i Fagets videnskabsteori, og dette eksemplificeres gennem udviklingen af et muligt Matematikkens videnskabsteori.

  AB - Den nye Filosofikum-ordning på de danske universiteter – Fagets videnskabsteori – står foran sin implementering. Gennem et tilbageblik på Filosofikuminstitutionen introduceres de vigtigste aspekter af den nye ordning, og der fokuseres på de didaktiske begrundelses- og indholdsspørgsmål relateret til Fagets videnskabsteori. De officielle retningslinjer mht. indholdet af uddannelseselementet er meget sparsomme. Det er således op til det enkelte studienævn at udforme det større almene perspektiv i uddannelserne der lægges op til. Artiklen præsenterer et idégrundlag til etableringen af indholdselementer i Fagets videnskabsteori, og dette eksemplificeres gennem udviklingen af et muligt Matematikkens videnskabsteori.

  M3 - Tidsskriftartikel

  SP - 44

  EP - 55

  JO - MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik

  JF - MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik

  SN - 1604-8628

  IS - 1

  ER -