Familiepleje i Danmark

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Familiepleje i Danmark handler om den danske familiepleje – om de familier, som vælger at blive familieplejere, og om de børn og unge, der er anbragt hos dem. Siden slutningen af 1980’erne har familiepleje været den mest anvendte anbringelsesform, når det gælder socialt udsatte børn og unge. Vi ved imidlertid hverken, hvem familieplejerne er, eller hvilke børn og unge, der anbringes i familiepleje.

Denne bog formidler resultater fra et landsdækkende forskningsprojekt. Projektet indeholder blandt andet en omfattende spørgeskemaundersøgelse blandt over 3.000 såkaldte almindelige familieplejere og oplysninger om 4.770 børn og unge. Undersøgelsens resultater giver viden om både almindelige familieplejere og om de anbragte børn og unge. Desuden formidles konklusioner på analyser af forholdene hos anbragte børn og unge med omfattende vanskeligheder og særligt komplekse behov, herunder analyser af, hvilke typer familieplejere disse børn og unge anbringes hos.

I forskningsprojektet er der også foretaget analyser af familieplejens historiske og socialpolitiske rødder, som kan medvirke til at forklare de aktuelle syn på og kulturelle traditioner i forhold til anbringelser af børn og unge.

Desuden fremstilles de aktuelle lovgivningsmæssige rammer for familiepleje, og der formidles analyser af det aktuelle, generelle, statistiske billede af anbringelser. Endelig præsenteres der en analyse af forholdene i Danmark sammenlignet med forholdene i Norge, Sverige og England. Formålet med den komparative analyse er blandt andet at fremanalysere de særlige danske forhold.
Original languageDanish
Place of PublicationAarhus
PublisherKlim
Edition1. udgave
Number of pages621
ISBN (Print)978 87 7204 053 0
Publication statusPublished - 1 Jun 2017

Cite this

Bryderup, I., Engen, M., & Kring, S. (2017). Familiepleje i Danmark. (1. udgave ed.) Aarhus: Klim.
Bryderup, Inge ; Engen, Mie ; Kring, Sune. / Familiepleje i Danmark. 1. udgave ed. Aarhus : Klim, 2017. 621 p.
@book{fb5ce7685383462c9733c040b2844f06,
title = "Familiepleje i Danmark",
abstract = "Familiepleje i Danmark handler om den danske familiepleje – om de familier, som v{\ae}lger at blive familieplejere, og om de b{\o}rn og unge, der er anbragt hos dem. Siden slutningen af 1980’erne har familiepleje v{\ae}ret den mest anvendte anbringelsesform, n{\aa}r det g{\ae}lder socialt udsatte b{\o}rn og unge. Vi ved imidlertid hverken, hvem familieplejerne er, eller hvilke b{\o}rn og unge, der anbringes i familiepleje. Denne bog formidler resultater fra et landsd{\ae}kkende forskningsprojekt. Projektet indeholder blandt andet en omfattende sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse blandt over 3.000 s{\aa}kaldte almindelige familieplejere og oplysninger om 4.770 b{\o}rn og unge. Unders{\o}gelsens resultater giver viden om b{\aa}de almindelige familieplejere og om de anbragte b{\o}rn og unge. Desuden formidles konklusioner p{\aa} analyser af forholdene hos anbragte b{\o}rn og unge med omfattende vanskeligheder og s{\ae}rligt komplekse behov, herunder analyser af, hvilke typer familieplejere disse b{\o}rn og unge anbringes hos. I forskningsprojektet er der ogs{\aa} foretaget analyser af familieplejens historiske og socialpolitiske r{\o}dder, som kan medvirke til at forklare de aktuelle syn p{\aa} og kulturelle traditioner i forhold til anbringelser af b{\o}rn og unge. Desuden fremstilles de aktuelle lovgivningsm{\ae}ssige rammer for familiepleje, og der formidles analyser af det aktuelle, generelle, statistiske billede af anbringelser. Endelig pr{\ae}senteres der en analyse af forholdene i Danmark sammenlignet med forholdene i Norge, Sverige og England. Form{\aa}let med den komparative analyse er blandt andet at fremanalysere de s{\ae}rlige danske forhold.",
keywords = "Familiepleje, Anbringelse uden for hjemmet, socialp{\ae}dagogisk arbejde, udsatte b{\o}rn og unge",
author = "Inge Bryderup and Mie Engen and Sune Kring",
year = "2017",
month = "6",
day = "1",
language = "Dansk",
isbn = "978 87 7204 053 0",
publisher = "Klim",
address = "Danmark",
edition = "1. udgave",

}

Bryderup, I, Engen, M & Kring, S 2017, Familiepleje i Danmark. 1. udgave edn, Klim, Aarhus.

Familiepleje i Danmark. / Bryderup, Inge; Engen, Mie; Kring, Sune.

1. udgave ed. Aarhus : Klim, 2017. 621 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Familiepleje i Danmark

AU - Bryderup, Inge

AU - Engen, Mie

AU - Kring, Sune

PY - 2017/6/1

Y1 - 2017/6/1

N2 - Familiepleje i Danmark handler om den danske familiepleje – om de familier, som vælger at blive familieplejere, og om de børn og unge, der er anbragt hos dem. Siden slutningen af 1980’erne har familiepleje været den mest anvendte anbringelsesform, når det gælder socialt udsatte børn og unge. Vi ved imidlertid hverken, hvem familieplejerne er, eller hvilke børn og unge, der anbringes i familiepleje. Denne bog formidler resultater fra et landsdækkende forskningsprojekt. Projektet indeholder blandt andet en omfattende spørgeskemaundersøgelse blandt over 3.000 såkaldte almindelige familieplejere og oplysninger om 4.770 børn og unge. Undersøgelsens resultater giver viden om både almindelige familieplejere og om de anbragte børn og unge. Desuden formidles konklusioner på analyser af forholdene hos anbragte børn og unge med omfattende vanskeligheder og særligt komplekse behov, herunder analyser af, hvilke typer familieplejere disse børn og unge anbringes hos. I forskningsprojektet er der også foretaget analyser af familieplejens historiske og socialpolitiske rødder, som kan medvirke til at forklare de aktuelle syn på og kulturelle traditioner i forhold til anbringelser af børn og unge. Desuden fremstilles de aktuelle lovgivningsmæssige rammer for familiepleje, og der formidles analyser af det aktuelle, generelle, statistiske billede af anbringelser. Endelig præsenteres der en analyse af forholdene i Danmark sammenlignet med forholdene i Norge, Sverige og England. Formålet med den komparative analyse er blandt andet at fremanalysere de særlige danske forhold.

AB - Familiepleje i Danmark handler om den danske familiepleje – om de familier, som vælger at blive familieplejere, og om de børn og unge, der er anbragt hos dem. Siden slutningen af 1980’erne har familiepleje været den mest anvendte anbringelsesform, når det gælder socialt udsatte børn og unge. Vi ved imidlertid hverken, hvem familieplejerne er, eller hvilke børn og unge, der anbringes i familiepleje. Denne bog formidler resultater fra et landsdækkende forskningsprojekt. Projektet indeholder blandt andet en omfattende spørgeskemaundersøgelse blandt over 3.000 såkaldte almindelige familieplejere og oplysninger om 4.770 børn og unge. Undersøgelsens resultater giver viden om både almindelige familieplejere og om de anbragte børn og unge. Desuden formidles konklusioner på analyser af forholdene hos anbragte børn og unge med omfattende vanskeligheder og særligt komplekse behov, herunder analyser af, hvilke typer familieplejere disse børn og unge anbringes hos. I forskningsprojektet er der også foretaget analyser af familieplejens historiske og socialpolitiske rødder, som kan medvirke til at forklare de aktuelle syn på og kulturelle traditioner i forhold til anbringelser af børn og unge. Desuden fremstilles de aktuelle lovgivningsmæssige rammer for familiepleje, og der formidles analyser af det aktuelle, generelle, statistiske billede af anbringelser. Endelig præsenteres der en analyse af forholdene i Danmark sammenlignet med forholdene i Norge, Sverige og England. Formålet med den komparative analyse er blandt andet at fremanalysere de særlige danske forhold.

KW - Familiepleje

KW - Anbringelse uden for hjemmet

KW - socialpædagogisk arbejde

KW - udsatte børn og unge

UR - http://klim.dk/bog/familiepleje_i_danmark&q=familiepleje.htm#

M3 - Bog

SN - 978 87 7204 053 0

BT - Familiepleje i Danmark

PB - Klim

CY - Aarhus

ER -

Bryderup I, Engen M, Kring S. Familiepleje i Danmark. 1. udgave ed. Aarhus: Klim, 2017. 621 p.