Familier og ADHD-problematikker: Problemforståelser, handlingsstrategier og samarbejde

Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

1849 Downloads (Pure)

Abstract

Denne rapport henvender sig til alle – borgere, professionelle i det sociale og sundhedsfaglige arbejde, forskere og politikere – som interesserer sig for forståelsen og betydningen af ADHD-problematikker i familiers daglige liv. Rapporten har særligt fokus på brugernes egne perspektiver på ADHD-problematikker, og der er lagt vægt på en ressourceorienteret tilgang.
Rapporten viser, på baggrund af observationer og interview med familier, hvor ADHD-problematikker er en del af de daglige udfordringer, at ADHD opleves meget differentieret af de forskellige individer, hvilket tyder på, at det kan være en idé, at de sociale indsatser udvikles med afsæt i de enkelte familiers oplevede problemer og behov for støtte.
Samtidig beskrives behov for at sætte fokus på og tage afsæt i familiernes egne håndterings- og kompensations- strategier, når der udvikles sociale interventioner.
Endelig rejses der på baggrund af familiernes oplevelser af samarbejde med de professionelle inden for det sociale og pædagogiske arbejde en diskussion af muligheder for at øge kvaliteten i mødet mellem velfærdssystemer og familier med ADHD-problematikker.
Original languageDanish
Place of PublicationAalborg
PublisherAalborg Universitetsforlag
Number of pages156
ISBN (Electronic)978-87-7112-087-5
Publication statusPublished - 2013

Cite this