Film: realisme, genrer og kontekst

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Abstract

Denne artikel introducerer til analyse af fiktionsfilm som en grunddisciplin baseret på stil- og kompositionsteori. Stilanalysen danner et fundament under en indføring i, hvordan vi kan analysere film ud fra forestillingen om, at der findes en vis modsætning mellem realistiske og formelle udtryksformer, der kan blandes og ofte bliver blandet i den pågældende film. Med udgangspunkt i En kongelig affære som analyseeksempel karakteriseres forskellen på beskrivelse af filmstil og -struktur og på filmfortolkning, mens artiklens afsluttende bemærkninger handler om, hvor vi i fremtiden vil kunne finde filmen.
Original languageDanish
Title of host publicationMedieanalyse
EditorsPalle Schantz Lauridsen, Erik Svendsen
PublisherSamfundslitteratur
Publication dateSep 2015
Pages133-151
Chapter7
ISBN (Print)9788759319918
Publication statusPublished - Sep 2015

Cite this

Hansen, K. T. (2015). Film: realisme, genrer og kontekst. In P. Schantz Lauridsen, & E. Svendsen (Eds.), Medieanalyse (pp. 133-151). Samfundslitteratur.
Hansen, Kim Toft. / Film: realisme, genrer og kontekst. Medieanalyse. editor / Palle Schantz Lauridsen ; Erik Svendsen. Samfundslitteratur, 2015. pp. 133-151
@inbook{11982f7244e8469798eb023aa51f21f5,
title = "Film: realisme, genrer og kontekst",
abstract = "Denne artikel introducerer til analyse af fiktionsfilm som en grunddisciplin baseret p{\aa} stil- og kompositionsteori. Stilanalysen danner et fundament under en indf{\o}ring i, hvordan vi kan analysere film ud fra forestillingen om, at der findes en vis mods{\ae}tning mellem realistiske og formelle udtryksformer, der kan blandes og ofte bliver blandet i den p{\aa}g{\ae}ldende film. Med udgangspunkt i En kongelig aff{\ae}re som analyseeksempel karakteriseres forskellen p{\aa} beskrivelse af filmstil og -struktur og p{\aa} filmfortolkning, mens artiklens afsluttende bem{\ae}rkninger handler om, hvor vi i fremtiden vil kunne finde filmen.",
keywords = "Filmanalyse, realisme, genrer, kontekst",
author = "Hansen, {Kim Toft}",
year = "2015",
month = "9",
language = "Dansk",
isbn = "9788759319918",
pages = "133--151",
editor = "{Schantz Lauridsen}, {Palle } and Svendsen, {Erik }",
booktitle = "Medieanalyse",
publisher = "Samfundslitteratur",

}

Hansen, KT 2015, Film: realisme, genrer og kontekst. in P Schantz Lauridsen & E Svendsen (eds), Medieanalyse. Samfundslitteratur, pp. 133-151.

Film: realisme, genrer og kontekst. / Hansen, Kim Toft.

Medieanalyse. ed. / Palle Schantz Lauridsen; Erik Svendsen. Samfundslitteratur, 2015. p. 133-151.

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

TY - CHAP

T1 - Film: realisme, genrer og kontekst

AU - Hansen, Kim Toft

PY - 2015/9

Y1 - 2015/9

N2 - Denne artikel introducerer til analyse af fiktionsfilm som en grunddisciplin baseret på stil- og kompositionsteori. Stilanalysen danner et fundament under en indføring i, hvordan vi kan analysere film ud fra forestillingen om, at der findes en vis modsætning mellem realistiske og formelle udtryksformer, der kan blandes og ofte bliver blandet i den pågældende film. Med udgangspunkt i En kongelig affære som analyseeksempel karakteriseres forskellen på beskrivelse af filmstil og -struktur og på filmfortolkning, mens artiklens afsluttende bemærkninger handler om, hvor vi i fremtiden vil kunne finde filmen.

AB - Denne artikel introducerer til analyse af fiktionsfilm som en grunddisciplin baseret på stil- og kompositionsteori. Stilanalysen danner et fundament under en indføring i, hvordan vi kan analysere film ud fra forestillingen om, at der findes en vis modsætning mellem realistiske og formelle udtryksformer, der kan blandes og ofte bliver blandet i den pågældende film. Med udgangspunkt i En kongelig affære som analyseeksempel karakteriseres forskellen på beskrivelse af filmstil og -struktur og på filmfortolkning, mens artiklens afsluttende bemærkninger handler om, hvor vi i fremtiden vil kunne finde filmen.

KW - Filmanalyse

KW - realisme

KW - genrer

KW - kontekst

UR - http://samfundslitteratur.dk/bog/medieanalyse

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788759319918

SP - 133

EP - 151

BT - Medieanalyse

A2 - Schantz Lauridsen, Palle

A2 - Svendsen, Erik

PB - Samfundslitteratur

ER -

Hansen KT. Film: realisme, genrer og kontekst. In Schantz Lauridsen P, Svendsen E, editors, Medieanalyse. Samfundslitteratur. 2015. p. 133-151