Filmen 1864: Filmisk kvalitet, legitimering, forbigåelse

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Abstract

Jeg analyserer i kapitlet her først, hvordan en række kritikere, distributører og kommentatorer i modtagelsen og udsendelsen af den i Danmark udskældte tv-serie henviste til serien som ”filmisk” i et forsøg på at legitimere tv-seriens kvaliteter. Dernæst ser jeg nærmere på de teoretiske implikationer dette legitimeringsforsøg har, eftersom resultatet principielt i et sådant forsøg kan vise sig at have den modsatte effekt end hensigten. Derefter ser jeg nærmere på den diskussion, der – allerede inden tv-seriens premiere – verserede i danske medier, som handlede om, hvorvidt filmversionen skulle kunne få dansk premiere eller ej på et tidspunkt, hvor tv-serien allerede ville være sendt. Afslutningsvist vil jeg pege på de mest iøjnefaldende forskelle på tv- og filmversionen for at komme nærmere, om det faktisk er muligt at fastholde noget særligt ’filmisk’ i filmen, som i sit omfang adskiller sig fra tv-serien.
Original languageDanish
Title of host publication1864 : tv-serien, historien, kritikken
EditorsKim Toft Hansen
PublisherAalborg Universitetsforlag
Publication date15 Feb 2016
Pages361-390
ISBN (Print)978-87-7112-459-0
Publication statusPublished - 15 Feb 2016
SeriesInterdisciplinære kulturstudier
Volume8
ISSN1904-898X

Keywords

  Cite this

  Hansen, K. T. (2016). Filmen 1864: Filmisk kvalitet, legitimering, forbigåelse . In K. Toft Hansen (Ed.), 1864: tv-serien, historien, kritikken (pp. 361-390). Aalborg Universitetsforlag. Interdisciplinære kulturstudier, Vol.. 8
  Hansen, Kim Toft. / Filmen 1864 : Filmisk kvalitet, legitimering, forbigåelse . 1864: tv-serien, historien, kritikken. editor / Kim Toft Hansen. Aalborg Universitetsforlag, 2016. pp. 361-390 (Interdisciplinære kulturstudier, Vol. 8).
  @inbook{d059745b1bb04f18884f178cdd34b8ab,
  title = "Filmen 1864: Filmisk kvalitet, legitimering, forbig{\aa}else",
  abstract = "Jeg analyserer i kapitlet her f{\o}rst, hvordan en r{\ae}kke kritikere, distribut{\o}rer og kommentatorer i modtagelsen og udsendelsen af den i Danmark udsk{\ae}ldte tv-serie henviste til serien som ”filmisk” i et fors{\o}g p{\aa} at legitimere tv-seriens kvaliteter. Dern{\ae}st ser jeg n{\ae}rmere p{\aa} de teoretiske implikationer dette legitimeringsfors{\o}g har, eftersom resultatet principielt i et s{\aa}dant fors{\o}g kan vise sig at have den modsatte effekt end hensigten. Derefter ser jeg n{\ae}rmere p{\aa} den diskussion, der – allerede inden tv-seriens premiere – verserede i danske medier, som handlede om, hvorvidt filmversionen skulle kunne f{\aa} dansk premiere eller ej p{\aa} et tidspunkt, hvor tv-serien allerede ville v{\ae}re sendt. Afslutningsvist vil jeg pege p{\aa} de mest i{\o}jnefaldende forskelle p{\aa} tv- og filmversionen for at komme n{\ae}rmere, om det faktisk er muligt at fastholde noget s{\ae}rligt ’filmisk’ i filmen, som i sit omfang adskiller sig fra tv-serien.",
  keywords = "1864, tv-drama, filmisk, filmdistribution, film- og tv-debat",
  author = "Hansen, {Kim Toft}",
  year = "2016",
  month = "2",
  day = "15",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7112-459-0",
  pages = "361--390",
  editor = "{Toft Hansen}, Kim",
  booktitle = "1864",
  publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

  }

  Hansen, KT 2016, Filmen 1864: Filmisk kvalitet, legitimering, forbigåelse . in K Toft Hansen (ed.), 1864: tv-serien, historien, kritikken. Aalborg Universitetsforlag, Interdisciplinære kulturstudier, vol. 8, pp. 361-390.

  Filmen 1864 : Filmisk kvalitet, legitimering, forbigåelse . / Hansen, Kim Toft.

  1864: tv-serien, historien, kritikken. ed. / Kim Toft Hansen. Aalborg Universitetsforlag, 2016. p. 361-390.

  Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  TY - CHAP

  T1 - Filmen 1864

  T2 - Filmisk kvalitet, legitimering, forbigåelse

  AU - Hansen, Kim Toft

  PY - 2016/2/15

  Y1 - 2016/2/15

  N2 - Jeg analyserer i kapitlet her først, hvordan en række kritikere, distributører og kommentatorer i modtagelsen og udsendelsen af den i Danmark udskældte tv-serie henviste til serien som ”filmisk” i et forsøg på at legitimere tv-seriens kvaliteter. Dernæst ser jeg nærmere på de teoretiske implikationer dette legitimeringsforsøg har, eftersom resultatet principielt i et sådant forsøg kan vise sig at have den modsatte effekt end hensigten. Derefter ser jeg nærmere på den diskussion, der – allerede inden tv-seriens premiere – verserede i danske medier, som handlede om, hvorvidt filmversionen skulle kunne få dansk premiere eller ej på et tidspunkt, hvor tv-serien allerede ville være sendt. Afslutningsvist vil jeg pege på de mest iøjnefaldende forskelle på tv- og filmversionen for at komme nærmere, om det faktisk er muligt at fastholde noget særligt ’filmisk’ i filmen, som i sit omfang adskiller sig fra tv-serien.

  AB - Jeg analyserer i kapitlet her først, hvordan en række kritikere, distributører og kommentatorer i modtagelsen og udsendelsen af den i Danmark udskældte tv-serie henviste til serien som ”filmisk” i et forsøg på at legitimere tv-seriens kvaliteter. Dernæst ser jeg nærmere på de teoretiske implikationer dette legitimeringsforsøg har, eftersom resultatet principielt i et sådant forsøg kan vise sig at have den modsatte effekt end hensigten. Derefter ser jeg nærmere på den diskussion, der – allerede inden tv-seriens premiere – verserede i danske medier, som handlede om, hvorvidt filmversionen skulle kunne få dansk premiere eller ej på et tidspunkt, hvor tv-serien allerede ville være sendt. Afslutningsvist vil jeg pege på de mest iøjnefaldende forskelle på tv- og filmversionen for at komme nærmere, om det faktisk er muligt at fastholde noget særligt ’filmisk’ i filmen, som i sit omfang adskiller sig fra tv-serien.

  KW - 1864

  KW - tv-drama

  KW - filmisk

  KW - filmdistribution

  KW - film- og tv-debat

  UR - http://aauforlag.dk/Shop/boeger/1864-tv-serien-historien-kritikken.aspx

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-7112-459-0

  SP - 361

  EP - 390

  BT - 1864

  A2 - Toft Hansen, Kim

  PB - Aalborg Universitetsforlag

  ER -

  Hansen KT. Filmen 1864: Filmisk kvalitet, legitimering, forbigåelse . In Toft Hansen K, editor, 1864: tv-serien, historien, kritikken. Aalborg Universitetsforlag. 2016. p. 361-390. (Interdisciplinære kulturstudier, Vol. 8).