FLYTTE HJEMMEFRA! Inspiration til at tale om og arbejde med unges flytteprocesser

Rikke Ørngreen* (Producer), Birgitte Sølbeck Henningsen (Producer), Sara Paasch Knudsen (Producer), Niels Ulrik Sørensen (Producer), Mette Lykke Nielsen (Producer), Peter Bukovica Gundersen (Producer), Luna Marie Nielsen (Producer), Mette Toft Rønberg (Producer), Stine Amanda Sørensen (Producer)

*Corresponding author for this work

Research output: Non-textual formInteractive productionEducationpeer-review

Abstract

I forsknings- og udviklingsprojektet "Den gode overgang" har der været fokus på unge, der flytter hjemmefra. Vi har fulgt 36 unge og deres forældre i det første år, efter de unge er flyttet hjemmefra, og kortlagt, hvad der kendetegner gode og dårlige overgange. Sammen med en række uddannelser, foreninger mv. har vi involveret udvalgte unge fra projektet til at designe og udvikle redskaber, der kan understøtte gode overgange.

Her i dette forløb præsenterer vi en række materialer og data i form af bla. sms-dialoger, ungeportrætter og videoer, hvor unge taler til unge. Som en del af projektets formidling gøres disse data tilgængelige til brug for andre aktører, som beskæftiger sig med unges flytteprocesser og deres overgange til voksenlivet.

Materialerne og data tager afsæt i unges flytteerfaringer eller bidrager til at forstå flytteprocessen, og det er vores håb, at de kan bruges i samtaler med unge eller indgå i workshops eller undervisning med fokus på flytteprocessen.

INDTAST DENNE KODE på PraxisOnline - så får du adgang til materialerne: 9K9EAA
Original languageDanish
Publication date28 Jun 2021
Media of outputDownload fra hjemmeside
Publication statusPublished - 28 Jun 2021

Cite this