Foranalyse om eksplorativ søgning

Katja Guldbæk Rasmussen, Bjarne Andersson, Søren Møller, Kasper Løvschall, Jørn Thøgersen, Michael Poltorak Nielsen

Research output: Book/ReportReportResearch

1779 Downloads (Pure)

Abstract

Denne foranalyse handler om eksplorativ søgning - dvs. den situation, hvor en person er ved at søge i et emne eller et område som han ikke kender på forhånd.

Foranalysen består af:

En brugerincentreret del, der dels gennemgår eksisterende analyser af brugbarheden af eksplorative koncepter med henblik på at vurdere slutbrugerrelevansen, og dels skitserer hvordan en brugerundersøgelse af konceptet kan udføres i et eventuelt kommende projekt.

En vidensindsamlende del, der resulterer i en oversigt over eksisterende eksplorative koncepter, søgegrænseflader og teknikker, samt en oversigt over hvilke kommercielle eller institutionelle løsninger der allerede findes.

En vurderende del, der på baggrund af analysen, skitserer fordele og ulemper ved udviklingen af et eksplorativt koncept, og som forsøger at vurdere hvorvidt Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek (DEFF) bør gå ind i et decideret udviklingsprojekt. Den vurderende del indeholder en opstilling af forskellige scenarier for hvordan konceptudviklingen kan finde sted.

En samlet konklusion på baggrund af analysen.

Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherDEFF
Number of pages66
Publication statusPublished - May 2010

Cite this