Foranstaltninger imod luftbåren transmission af smitsomme sygdomme

Pawel Wargocki, Arsen Krikor Melikov, Mariya Petrova Bivolarova, Peter V. Nielsen, Per Heiselberg, Alireza Afshari, Chen Zhang, Peter G. Schild, Guangyu Cao, Hans Martin Mathisen, Ivo Martinac, Lars Ekberg, Dennis Johansson, Olli Seppänen, Risto Kosonen, Panu Mustakallio, Hannu Koskela, Pertti Pasanen, Jarek Kurnitski

Research output: Contribution to journalComment/debateCommunication

Abstract

En gruppe indeklimaforskere, samlet under den nordiske VVS-tekniske forening Scanvac, opfordrer i dette fælles dokument til en anerkendelse af, at der forekommer luftbåren smittespredning af covid-19 i bygninger og andre indeklimaer, og at der skal forskes og investeres i løsninger til at forhindre det.

Som opsummering foreslås:

* Det skal anerkendes, at luftbåren smittespredning er en reel transmissionsrute i opholdssteder i bygninger og i transportsektoren.
* Rehvas covid-19 vejledning skal anvendes for at reducere smittespredninger i den nuværende pandemi.
* Forskningsagenturer og industrien skal investere i praktiske tekniske løsninger, som beskytter imod luftbåren smittespredning i indemiljøet, bygninger og transportfaciliteter.
* Bygningsreglementet, standarder og vejledninger skal revideres og opdateres, så byggebranchen er forberedt til kommende epidemier.
* De foreslåede aktiviteter vil reducere risikoen for luftbåren smittespredning og de vil også give en generel forbedret folkesundhed i tiden mellem epidemier.
Original languageDanish
JournalHVAC magasinet : magasin for klima- & energiteknik, miljø, bygningsinstallationer & -netværk
Volume56
Issue number6
Pages (from-to)10-12
Number of pages3
ISSN1603-6913
Publication statusPublished - 17 May 2020

Cite this