Forbedring af eksisterende etageboligers klimaskærm

Translated title of the contribution: Improvements in the envelope of existing blocks of flats

G. Christensen, M. Nørregaard

Research output: Book/ReportBookResearch

Abstract

I nærværende delrapport redegøres for de tekniske løsninger, som forventes at blive de mest anvendte i forbindelse med ekstraisoleringsforanstaltninger i eksisterende etageboliger. Der er foretaget en foreløbig vurdering af energibesparelser og anlægsudgifter ved isolering af en eksisterende etagebolig som angivet i skemaet på side 20. De anførte enhedspriser er for en dels vedkommende baseret på priser, der er indhentet ved licitation, men priserne er gennemsnitspriser, der kan variere væsentligt fra sag til sag. Energibesparelserne er beregnede og derfor behæftede med en vis usikkerhed. En usikkerhed, der søges afklaret gennem den fortsatte undersøgelse, der omfatter målinger i vinteren 1977-78 af de energibesparelser, der opnås i praksis ved ekstraisolering af en eksisterende etagebolig. Det skal bemærkes, at de angivne energibesparelser er baseret på, at der ikke i forvejen er udført nogen form for isolering, tætning eller automatisk regulering i bygningen.
Original languageDanish
Place of PublicationHørsholm
PublisherSBI forlag
Number of pages44
Publication statusPublished - 1977
SeriesSBI-notat
Number71

Cite this

Christensen, G., & Nørregaard, M. (1977). Forbedring af eksisterende etageboligers klimaskærm. Hørsholm: SBI forlag. SBI-notat, No. 71
Christensen, G. ; Nørregaard, M. / Forbedring af eksisterende etageboligers klimaskærm. Hørsholm : SBI forlag, 1977. 44 p. (SBI-notat; No. 71).
@book{f4c45770165d11dca5a4000ea68e967b,
title = "Forbedring af eksisterende etageboligers klimask{\ae}rm",
abstract = "I n{\ae}rv{\ae}rende delrapport redeg{\o}res for de tekniske l{\o}sninger, som forventes at blive de mest anvendte i forbindelse med ekstraisoleringsforanstaltninger i eksisterende etageboliger. Der er foretaget en forel{\o}big vurdering af energibesparelser og anl{\ae}gsudgifter ved isolering af en eksisterende etagebolig som angivet i skemaet p{\aa} side 20. De anf{\o}rte enhedspriser er for en dels vedkommende baseret p{\aa} priser, der er indhentet ved licitation, men priserne er gennemsnitspriser, der kan variere v{\ae}sentligt fra sag til sag. Energibesparelserne er beregnede og derfor beh{\ae}ftede med en vis usikkerhed. En usikkerhed, der s{\o}ges afklaret gennem den fortsatte unders{\o}gelse, der omfatter m{\aa}linger i vinteren 1977-78 af de energibesparelser, der opn{\aa}s i praksis ved ekstraisolering af en eksisterende etagebolig. Det skal bem{\ae}rkes, at de angivne energibesparelser er baseret p{\aa}, at der ikke i forvejen er udf{\o}rt nogen form for isolering, t{\ae}tning eller automatisk regulering i bygningen.",
keywords = "byggeteknik, bygningskonstruktioner, energiforbrug",
author = "G. Christensen and M. N{\o}rregaard",
note = "Udsolgt",
year = "1977",
language = "Dansk",
series = "SBI-notat",
publisher = "SBI forlag",
number = "71",

}

Christensen, G & Nørregaard, M 1977, Forbedring af eksisterende etageboligers klimaskærm. SBI-notat, no. 71, SBI forlag, Hørsholm.

Forbedring af eksisterende etageboligers klimaskærm. / Christensen, G.; Nørregaard, M.

Hørsholm : SBI forlag, 1977. 44 p. (SBI-notat; No. 71).

Research output: Book/ReportBookResearch

TY - BOOK

T1 - Forbedring af eksisterende etageboligers klimaskærm

AU - Christensen, G.

AU - Nørregaard, M.

N1 - Udsolgt

PY - 1977

Y1 - 1977

N2 - I nærværende delrapport redegøres for de tekniske løsninger, som forventes at blive de mest anvendte i forbindelse med ekstraisoleringsforanstaltninger i eksisterende etageboliger. Der er foretaget en foreløbig vurdering af energibesparelser og anlægsudgifter ved isolering af en eksisterende etagebolig som angivet i skemaet på side 20. De anførte enhedspriser er for en dels vedkommende baseret på priser, der er indhentet ved licitation, men priserne er gennemsnitspriser, der kan variere væsentligt fra sag til sag. Energibesparelserne er beregnede og derfor behæftede med en vis usikkerhed. En usikkerhed, der søges afklaret gennem den fortsatte undersøgelse, der omfatter målinger i vinteren 1977-78 af de energibesparelser, der opnås i praksis ved ekstraisolering af en eksisterende etagebolig. Det skal bemærkes, at de angivne energibesparelser er baseret på, at der ikke i forvejen er udført nogen form for isolering, tætning eller automatisk regulering i bygningen.

AB - I nærværende delrapport redegøres for de tekniske løsninger, som forventes at blive de mest anvendte i forbindelse med ekstraisoleringsforanstaltninger i eksisterende etageboliger. Der er foretaget en foreløbig vurdering af energibesparelser og anlægsudgifter ved isolering af en eksisterende etagebolig som angivet i skemaet på side 20. De anførte enhedspriser er for en dels vedkommende baseret på priser, der er indhentet ved licitation, men priserne er gennemsnitspriser, der kan variere væsentligt fra sag til sag. Energibesparelserne er beregnede og derfor behæftede med en vis usikkerhed. En usikkerhed, der søges afklaret gennem den fortsatte undersøgelse, der omfatter målinger i vinteren 1977-78 af de energibesparelser, der opnås i praksis ved ekstraisolering af en eksisterende etagebolig. Det skal bemærkes, at de angivne energibesparelser er baseret på, at der ikke i forvejen er udført nogen form for isolering, tætning eller automatisk regulering i bygningen.

KW - byggeteknik

KW - bygningskonstruktioner

KW - energiforbrug

M3 - Bog

T3 - SBI-notat

BT - Forbedring af eksisterende etageboligers klimaskærm

PB - SBI forlag

CY - Hørsholm

ER -

Christensen G, Nørregaard M. Forbedring af eksisterende etageboligers klimaskærm. Hørsholm: SBI forlag, 1977. 44 p. (SBI-notat; No. 71).