Forskere

Viking Link er en risikofyldt investering af broget kulør

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

561 Downloads (Pure)

Abstract

Danmark har planer om at bygge en kabelforbindelse til England ved navn Viking Link. Dette er et investeringsprojekt til 11 mia. kroner. Vi har tidligere forholdt os kritisk til ikke blot selve investeringen, men også processen bag investeringsbeslutningen, der er foregået uden, at offentligheden har kunnet få indblik i beslutningsgrundlaget. Tilbage står, at Viking Link er en risikofri investering for de danske elproducenter, som får alle fordelene, men er særdeles risikofyldt for de danske elforbrugere, som står tilbage med regningen, hvis forudsætningerne ikke holder. Desuden findes alternativer, hvor vi som samfund får mere for pengene, men økonomien i disse alternativer forringes, hvis vi bygger Viking Link. Vi anbefaler, at man som minimum udskyder Viking Link, til vi har realiseret de bedre alternativer.
Original languageDanish
NewspaperAltinget.dk
Number of pages8
Publication statusPublished - 8 May 2018

Keywords

  • Viking Link

Cite this

@article{0bbb3b8495244cc695e6f01d7e2336cc,
title = "Forskere: Viking Link er en risikofyldt investering af broget kul{\o}r",
abstract = "Danmark har planer om at bygge en kabelforbindelse til England ved navn Viking Link. Dette er et investeringsprojekt til 11 mia. kroner. Vi har tidligere forholdt os kritisk til ikke blot selve investeringen, men ogs{\aa} processen bag investeringsbeslutningen, der er foreg{\aa}et uden, at offentligheden har kunnet f{\aa} indblik i beslutningsgrundlaget. Tilbage st{\aa}r, at Viking Link er en risikofri investering for de danske elproducenter, som f{\aa}r alle fordelene, men er s{\ae}rdeles risikofyldt for de danske elforbrugere, som st{\aa}r tilbage med regningen,hvis foruds{\ae}tningerne ikke holder. Desuden findes alternativer, hvor vi som samfund f{\aa}r mere for pengene, men {\o}konomien i disse alternativer forringes, hvis vi bygger Viking Link. Vi anbefaler, at man som minimum udskyder Viking Link, til vi har realiseret de bedre alternativer.",
keywords = "Viking Link",
author = "Mathiesen, {Brian Vad} and Henrik Lund and Dj{\o}rup, {S{\o}ren Roth}",
year = "2018",
month = "5",
day = "8",
language = "Dansk",
journal = "Altinget.dk",

}

Forskere : Viking Link er en risikofyldt investering af broget kulør. / Mathiesen, Brian Vad; Lund, Henrik; Djørup, Søren Roth.

In: Altinget.dk, 08.05.2018.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

TY - INPR

T1 - Forskere

T2 - Viking Link er en risikofyldt investering af broget kulør

AU - Mathiesen, Brian Vad

AU - Lund, Henrik

AU - Djørup, Søren Roth

PY - 2018/5/8

Y1 - 2018/5/8

N2 - Danmark har planer om at bygge en kabelforbindelse til England ved navn Viking Link. Dette er et investeringsprojekt til 11 mia. kroner. Vi har tidligere forholdt os kritisk til ikke blot selve investeringen, men også processen bag investeringsbeslutningen, der er foregået uden, at offentligheden har kunnet få indblik i beslutningsgrundlaget. Tilbage står, at Viking Link er en risikofri investering for de danske elproducenter, som får alle fordelene, men er særdeles risikofyldt for de danske elforbrugere, som står tilbage med regningen,hvis forudsætningerne ikke holder. Desuden findes alternativer, hvor vi som samfund får mere for pengene, men økonomien i disse alternativer forringes, hvis vi bygger Viking Link. Vi anbefaler, at man som minimum udskyder Viking Link, til vi har realiseret de bedre alternativer.

AB - Danmark har planer om at bygge en kabelforbindelse til England ved navn Viking Link. Dette er et investeringsprojekt til 11 mia. kroner. Vi har tidligere forholdt os kritisk til ikke blot selve investeringen, men også processen bag investeringsbeslutningen, der er foregået uden, at offentligheden har kunnet få indblik i beslutningsgrundlaget. Tilbage står, at Viking Link er en risikofri investering for de danske elproducenter, som får alle fordelene, men er særdeles risikofyldt for de danske elforbrugere, som står tilbage med regningen,hvis forudsætningerne ikke holder. Desuden findes alternativer, hvor vi som samfund får mere for pengene, men økonomien i disse alternativer forringes, hvis vi bygger Viking Link. Vi anbefaler, at man som minimum udskyder Viking Link, til vi har realiseret de bedre alternativer.

KW - Viking Link

M3 - Bidrag til avis - Kronik

JO - Altinget.dk

JF - Altinget.dk

ER -