Fotofilm om musikterapi med flygtninge

Livet kan fortælles i musik

Helle Ansholm (Producer), Charlotte Lindvang (Developer), Bolette Daniels Beck (Other)

Research output: Non-textual formSound/Visual production (digital)Communication

Abstract

I musikterapi, hvor man spiller sammen, lytter til musik eller fx laver sange sammen, skabes der en relation mellem musikterapeuten og de mennesker han/hun arbejder med. Musikken er et kraftfuldt sprog og en kraftfuldt virkemiddel og det giver god mening at anvende musik, når man arbejder med mennesker fra andre kulturer. Musikken er et universelt sprog og musik kan derfor være et mødested. Musikterapi i forbindelse med voksne traumatiserede flygtninge giver god mening, fordi musikken giver mulighed for at regulere den stress som sidder i krop og sind. Flygtningebørn kan have svært ved at udtale sig om det de har været igennem, som kan have været traumatisk og meget angstprovokerende, og de har brug for at lege og mødes i en anden form end det verbale sprog.
Original languageDanish
Publication dateAug 2016
Publication statusPublished - Aug 2016

Cite this

@misc{bc92f643656c45ca83d37e05f170b66a,
title = "Fotofilm om musikterapi med flygtninge: Livet kan fort{\ae}lles i musik",
abstract = "I musikterapi, hvor man spiller sammen, lytter til musik eller fx laver sange sammen, skabes der en relation mellem musikterapeuten og de mennesker han/hun arbejder med. Musikken er et kraftfuldt sprog og en kraftfuldt virkemiddel og det giver god mening at anvende musik, n{\aa}r man arbejder med mennesker fra andre kulturer. Musikken er et universelt sprog og musik kan derfor v{\ae}re et m{\o}dested. Musikterapi i forbindelse med voksne traumatiserede flygtninge giver god mening, fordi musikken giver mulighed for at regulere den stress som sidder i krop og sind. Flygtningeb{\o}rn kan have sv{\ae}rt ved at udtale sig om det de har v{\ae}ret igennem, som kan have v{\ae}ret traumatisk og meget angstprovokerende, og de har brug for at lege og m{\o}des i en anden form end det verbale sprog.",
author = "Helle Ansholm and Charlotte Lindvang and Beck, {Bolette Daniels}",
year = "2016",
month = "8",
language = "Dansk",

}

Fotofilm om musikterapi med flygtninge : Livet kan fortælles i musik. Ansholm, Helle (Producer); Lindvang, Charlotte (Developer); Beck, Bolette Daniels (Other). 2016.

Research output: Non-textual formSound/Visual production (digital)Communication

TY - ADVS

T1 - Fotofilm om musikterapi med flygtninge

T2 - Livet kan fortælles i musik

A2 - Ansholm, Helle

A2 - Lindvang, Charlotte

A2 - Beck, Bolette Daniels

PY - 2016/8

Y1 - 2016/8

N2 - I musikterapi, hvor man spiller sammen, lytter til musik eller fx laver sange sammen, skabes der en relation mellem musikterapeuten og de mennesker han/hun arbejder med. Musikken er et kraftfuldt sprog og en kraftfuldt virkemiddel og det giver god mening at anvende musik, når man arbejder med mennesker fra andre kulturer. Musikken er et universelt sprog og musik kan derfor være et mødested. Musikterapi i forbindelse med voksne traumatiserede flygtninge giver god mening, fordi musikken giver mulighed for at regulere den stress som sidder i krop og sind. Flygtningebørn kan have svært ved at udtale sig om det de har været igennem, som kan have været traumatisk og meget angstprovokerende, og de har brug for at lege og mødes i en anden form end det verbale sprog.

AB - I musikterapi, hvor man spiller sammen, lytter til musik eller fx laver sange sammen, skabes der en relation mellem musikterapeuten og de mennesker han/hun arbejder med. Musikken er et kraftfuldt sprog og en kraftfuldt virkemiddel og det giver god mening at anvende musik, når man arbejder med mennesker fra andre kulturer. Musikken er et universelt sprog og musik kan derfor være et mødested. Musikterapi i forbindelse med voksne traumatiserede flygtninge giver god mening, fordi musikken giver mulighed for at regulere den stress som sidder i krop og sind. Flygtningebørn kan have svært ved at udtale sig om det de har været igennem, som kan have været traumatisk og meget angstprovokerende, og de har brug for at lege og mødes i en anden form end det verbale sprog.

UR - http://www.musikterapi.aau.dk/nyheder/vis+nyhed/livet-kan-fortaelles-i-musik---fotofilm-om-musikterapi-med-flygtninge.cid275792

M3 - Lyd og/eller billed produktion (digital)

ER -