Two Month Plan: Sustainable House of the Future: Active House 2020

Gitte Gylling Hammershøj Olesen

Research output: Book/ReportReportResearch

205 Downloads (Pure)

Abstract

Indtil nu har fokus på at reducere energiforbruget i bygninger primært været baseret på passive principper ved at isolere bygningen for at optimere den i forhold til at holde varmen. For dette er succeskriteriet relativt simpelt - et målt energiforbrug til opvarmning.
Dette projekt fokuserer på metoder, der peger mod en mere holistisk og helhedsorienteret måde at designe, optimere og bo i og med fremtidige bygninger. For at optimere livskvalitet i vores bygninger skal der designes med rigeligt dagslys og frisk luft. For at følge visionen om at skabe holistisk huse til frie og hele liv, anvendes betegnelsen Active House. I modsætning til passivhus tilføjer Active House aktive teknologier til den optimerede bygningsform, der forsyner huset med energi, for eksempel solvarmeanlæg til varmt vand eller solceller til at lave elektricitet.
I overensstemmelse med denne vision for Active House, vil VKR Holding i løbet af en to-årig periode bygge otte individuelle demonstrationsbyggerier i fem forskellige europæiske lande: Syv enkelt-familie-huse, hvoraf den ene er et renoveringsprojekt, og en industriel / kommerciel bygning. De otte huse er geografisk placeret over hele Europa, med to huse i Danmark, Tyskland og Østrig samt et hus i Frankrig og Storbritannien henholdsvis. Hvert demonstrationsbyggeri har sit eget særpræg, da de er designet og bygget under hensyntagen til lokale, kulturelle og klimatiske forhold og med forskellige hold af arkitekter, ingeniører og entreprenører. De otte Husene er alle bygget efter et helhedsorienteret perspektiv med fokus på at kombinere en æstetisk energi-design med høj komfort og et godt indeklima og samtidig sikre minimal påvirkning af miljøet.
Når husene er bygget flytter familier ind for at teste dem og således det kan registreres hvordan de oplever at bo i og med husene for at undersøge, om oplevelser, komfort, indeklima og energi lever op til forventningerne.
Ph.d. projektet består i at overvåge og måle disse huse og mennesker for at opnå forståelse af, hvordan de aktive og passive teknologier, bygningsdesign, samspillet med miljøet funktion i forhold til tekniske og energimæssige krav såvel som i forhold til oplevelser, sundhed og velvære. Case Study Research metode vil blive anvendt til at behandle hvert enkelt hus som en individuel case. Interviews og konstant overvågning vil blandt andre måleteknikker bruges til at indsamle data, der endelig vil blive sammenstillet (analyseret) og drøftet med henblik på at udvikle en metode til at evaluere aktive huse i fremtiden.
Original languageEnglish
Number of pages10
Publication statusPublished - 1 Feb 2010

Cite this

Olesen, Gitte Gylling Hammershøj. / Two Month Plan: Sustainable House of the Future : Active House 2020. 2010. 10 p.
@book{0b17e8f72809430ab06e9ddcb5c6c155,
title = "Two Month Plan: Sustainable House of the Future: Active House 2020",
abstract = "Indtil nu har fokus p{\aa} at reducere energiforbruget i bygninger prim{\ae}rt v{\ae}ret baseret p{\aa} passive principper ved at isolere bygningen for at optimere den i forhold til at holde varmen. For dette er succeskriteriet relativt simpelt - et m{\aa}lt energiforbrug til opvarmning. Dette projekt fokuserer p{\aa} metoder, der peger mod en mere holistisk og helhedsorienteret m{\aa}de at designe, optimere og bo i og med fremtidige bygninger. For at optimere livskvalitet i vores bygninger skal der designes med rigeligt dagslys og frisk luft. For at f{\o}lge visionen om at skabe holistisk huse til frie og hele liv, anvendes betegnelsen Active House. I mods{\ae}tning til passivhus tilf{\o}jer Active House aktive teknologier til den optimerede bygningsform, der forsyner huset med energi, for eksempel solvarmeanl{\ae}g til varmt vand eller solceller til at lave elektricitet. I overensstemmelse med denne vision for Active House, vil VKR Holding i l{\o}bet af en to-{\aa}rig periode bygge otte individuelle demonstrationsbyggerier i fem forskellige europ{\ae}iske lande: Syv enkelt-familie-huse, hvoraf den ene er et renoveringsprojekt, og en industriel / kommerciel bygning. De otte huse er geografisk placeret over hele Europa, med to huse i Danmark, Tyskland og {\O}strig samt et hus i Frankrig og Storbritannien henholdsvis. Hvert demonstrationsbyggeri har sit eget s{\ae}rpr{\ae}g, da de er designet og bygget under hensyntagen til lokale, kulturelle og klimatiske forhold og med forskellige hold af arkitekter, ingeni{\o}rer og entrepren{\o}rer. De otte Husene er alle bygget efter et helhedsorienteret perspektiv med fokus p{\aa} at kombinere en {\ae}stetisk energi-design med h{\o}j komfort og et godt indeklima og samtidig sikre minimal p{\aa}virkning af milj{\o}et. N{\aa}r husene er bygget flytter familier ind for at teste dem og s{\aa}ledes det kan registreres hvordan de oplever at bo i og med husene for at unders{\o}ge, om oplevelser, komfort, indeklima og energi lever op til forventningerne. Ph.d. projektet best{\aa}r i at overv{\aa}ge og m{\aa}le disse huse og mennesker for at opn{\aa} forst{\aa}else af, hvordan de aktive og passive teknologier, bygningsdesign, samspillet med milj{\o}et funktion i forhold til tekniske og energim{\ae}ssige krav s{\aa}vel som i forhold til oplevelser, sundhed og velv{\ae}re. Case Study Research metode vil blive anvendt til at behandle hvert enkelt hus som en individuel case. Interviews og konstant overv{\aa}gning vil blandt andre m{\aa}leteknikker bruges til at indsamle data, der endelig vil blive sammenstillet (analyseret) og dr{\o}ftet med henblik p{\aa} at udvikle en metode til at evaluere aktive huse i fremtiden.",
keywords = "To m{\aa}nedersplan",
author = "Olesen, {Gitte Gylling Hammersh{\o}j}",
year = "2010",
month = "2",
day = "1",
language = "English",

}

Two Month Plan: Sustainable House of the Future : Active House 2020. / Olesen, Gitte Gylling Hammershøj.

2010. 10 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Two Month Plan: Sustainable House of the Future

T2 - Active House 2020

AU - Olesen, Gitte Gylling Hammershøj

PY - 2010/2/1

Y1 - 2010/2/1

N2 - Indtil nu har fokus på at reducere energiforbruget i bygninger primært været baseret på passive principper ved at isolere bygningen for at optimere den i forhold til at holde varmen. For dette er succeskriteriet relativt simpelt - et målt energiforbrug til opvarmning. Dette projekt fokuserer på metoder, der peger mod en mere holistisk og helhedsorienteret måde at designe, optimere og bo i og med fremtidige bygninger. For at optimere livskvalitet i vores bygninger skal der designes med rigeligt dagslys og frisk luft. For at følge visionen om at skabe holistisk huse til frie og hele liv, anvendes betegnelsen Active House. I modsætning til passivhus tilføjer Active House aktive teknologier til den optimerede bygningsform, der forsyner huset med energi, for eksempel solvarmeanlæg til varmt vand eller solceller til at lave elektricitet. I overensstemmelse med denne vision for Active House, vil VKR Holding i løbet af en to-årig periode bygge otte individuelle demonstrationsbyggerier i fem forskellige europæiske lande: Syv enkelt-familie-huse, hvoraf den ene er et renoveringsprojekt, og en industriel / kommerciel bygning. De otte huse er geografisk placeret over hele Europa, med to huse i Danmark, Tyskland og Østrig samt et hus i Frankrig og Storbritannien henholdsvis. Hvert demonstrationsbyggeri har sit eget særpræg, da de er designet og bygget under hensyntagen til lokale, kulturelle og klimatiske forhold og med forskellige hold af arkitekter, ingeniører og entreprenører. De otte Husene er alle bygget efter et helhedsorienteret perspektiv med fokus på at kombinere en æstetisk energi-design med høj komfort og et godt indeklima og samtidig sikre minimal påvirkning af miljøet. Når husene er bygget flytter familier ind for at teste dem og således det kan registreres hvordan de oplever at bo i og med husene for at undersøge, om oplevelser, komfort, indeklima og energi lever op til forventningerne. Ph.d. projektet består i at overvåge og måle disse huse og mennesker for at opnå forståelse af, hvordan de aktive og passive teknologier, bygningsdesign, samspillet med miljøet funktion i forhold til tekniske og energimæssige krav såvel som i forhold til oplevelser, sundhed og velvære. Case Study Research metode vil blive anvendt til at behandle hvert enkelt hus som en individuel case. Interviews og konstant overvågning vil blandt andre måleteknikker bruges til at indsamle data, der endelig vil blive sammenstillet (analyseret) og drøftet med henblik på at udvikle en metode til at evaluere aktive huse i fremtiden.

AB - Indtil nu har fokus på at reducere energiforbruget i bygninger primært været baseret på passive principper ved at isolere bygningen for at optimere den i forhold til at holde varmen. For dette er succeskriteriet relativt simpelt - et målt energiforbrug til opvarmning. Dette projekt fokuserer på metoder, der peger mod en mere holistisk og helhedsorienteret måde at designe, optimere og bo i og med fremtidige bygninger. For at optimere livskvalitet i vores bygninger skal der designes med rigeligt dagslys og frisk luft. For at følge visionen om at skabe holistisk huse til frie og hele liv, anvendes betegnelsen Active House. I modsætning til passivhus tilføjer Active House aktive teknologier til den optimerede bygningsform, der forsyner huset med energi, for eksempel solvarmeanlæg til varmt vand eller solceller til at lave elektricitet. I overensstemmelse med denne vision for Active House, vil VKR Holding i løbet af en to-årig periode bygge otte individuelle demonstrationsbyggerier i fem forskellige europæiske lande: Syv enkelt-familie-huse, hvoraf den ene er et renoveringsprojekt, og en industriel / kommerciel bygning. De otte huse er geografisk placeret over hele Europa, med to huse i Danmark, Tyskland og Østrig samt et hus i Frankrig og Storbritannien henholdsvis. Hvert demonstrationsbyggeri har sit eget særpræg, da de er designet og bygget under hensyntagen til lokale, kulturelle og klimatiske forhold og med forskellige hold af arkitekter, ingeniører og entreprenører. De otte Husene er alle bygget efter et helhedsorienteret perspektiv med fokus på at kombinere en æstetisk energi-design med høj komfort og et godt indeklima og samtidig sikre minimal påvirkning af miljøet. Når husene er bygget flytter familier ind for at teste dem og således det kan registreres hvordan de oplever at bo i og med husene for at undersøge, om oplevelser, komfort, indeklima og energi lever op til forventningerne. Ph.d. projektet består i at overvåge og måle disse huse og mennesker for at opnå forståelse af, hvordan de aktive og passive teknologier, bygningsdesign, samspillet med miljøet funktion i forhold til tekniske og energimæssige krav såvel som i forhold til oplevelser, sundhed og velvære. Case Study Research metode vil blive anvendt til at behandle hvert enkelt hus som en individuel case. Interviews og konstant overvågning vil blandt andre måleteknikker bruges til at indsamle data, der endelig vil blive sammenstillet (analyseret) og drøftet med henblik på at udvikle en metode til at evaluere aktive huse i fremtiden.

KW - To månedersplan

M3 - Report

BT - Two Month Plan: Sustainable House of the Future

ER -